Ginerele întocmeşte, socrul primar semnează şi terasa se tot tergiversează

• publicat la: 26 mai 2016
Ginerele întocmeşte, socrul primar semnează şi terasa se tot tergiversează

Donca Cornelia , are  două  unităţi de servire tip bar şi  doreşte să deschidă o terasă în faţa uneia dintre ele, pe strada Regele Ferdinand. Până aici nimic deosebit, doar mai sunt mulţi alţi proprietari de  unităţi de deservire care au depus astfel de solicitări.

Depune la primăria Carei o adresă în acest sens, înregistrată la data de 15 aprilie cu numărul 4976 prin care solicită să i se comunice de ce acte e nevoie pentru a obţine o autorizaţie de funcţionare pentru terasă .

Răspunsul soseşte abia la  data de 10 mai şi este unul tipic pentru Radio Erevan. Adică cetăţeanul cere date despre actele necesare deschiderii terasei  iar primăria răspunde că e nevoie de aprobarea Consiliului Local, conform documentului.

Întocmit de Giurgiu Cristian, ginerele primarului Kovacs, angajat imediat după ce socrul a câştigat primăria  Carei în anul 2008 şi semnat  tot de socrul primar Kovacs, documentul atestă atenţia acordată plătitorilor de taxe şi impozite care asigură plata salariilor angajaţilor primăriei Carei.

Perseverentă, că doar lucrează în mediul privat, doamna Donca  revine cu altă solicitare la care adaugă ce acte consideră că ar fi necesare, cererea  având număr de înregistrare 6638 din 18 mai 2016.  Şi cum  campania electorală face minuni  în administraţia locală actuală, răspunsul a fost prompt şi a sosit pe data de 23 mai, menţionând că mai lipseşte planul de situaţie. Suntem în plin sezon  estival şi  cum terasa e doar sezonieră orice întârziere  e în defavoarea persoanei juridice care plăteşte taxe şi impozite locale, fapt cu totul de neînţeles pentru cei care au asigurat oricum un salariu generos din banii careienilor.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Carei la 26 mai 2016 - 17:11

Saraca patroana nu poate sa vandsa vodca fara terasa…… Hai serios, termenul legal ptr a se raspunde la o petitie este 30 de zile..Daca nu ii place raspunsul, poate sa revina cu o noua solicitare.
Intrebarea era : care sunt actele necesare pt a deschide terasa ?
Raspunsul : Aprobarea CL.
Daca vroia detalii trebuia sa spuna ; Va rog sa imi comunicati lista documentelor necesare in vederea obtinerii aprobarii CL ptr a deschide o terasa.
Ce pacat ca nu ati consiliat-o pe doamna… ca doar de terase avem nevoie in oras.

de rafael la 26 mai 2016 - 17:25

da stiu ca va deranjeaza faptul ca oamenii din Carei incep sa aiba curaj sa isi spuna problemele! Daca stiau s aciteasca in limba romana si sa si inteleaga ceva cei din primarie atunci alta ar fi fost socoteala!
de ce apropiatii UDMR au voie sa isi deschida terasa fata nici o autorizatie?

de vasi ursuletu' la 27 mai 2016 - 08:50

de ce sunteti rai, mai oameni buni?!
saraca doamna a aflat ca legea antifumat intra in vigoare la data de 16 martie 2016 abia dupa aceea … ca pana la acea data nu s-a tot vorbit mereu in media de aceasta lege.
hai sa fim seriosi.
nu am nimic personal cu doamna in cauza, dar trebuia sa se gandeasca mai din timp la acest aspect, nu sa astepte sa intre in vigoare legea la mijlocul lunii martie 2016 si apoi abia dupa o luna, in aprilie 2016 sa se inforeze de ce acte are nevoie pentru deschiderea terasei pe timp de vara.
eu zic ca trebuia sa mai astepte cateva luni, poate iunie-iulie, ca sa se intereseze de ce acte are nevoie pentru deschiderea si autorizarea terasei pe timp de vara, sau poate chiar sfarsitul verii …
in ceea ce priveste raspunsul primariei, … ce sa zic, „unde dai si unde crapa?!”

de lupul la 27 mai 2016 - 09:54

saraca doamna e in vizorul primariei pentru ca are curajul de a spune lucrurilor pe nume fapt de neiertat pentru cei care vor un oras pasnic siu linistit in care toti sa taca si sa se supuna mafiei din primarie si coruptiei avansate de acolo!
aici e baiul!
curaj oameni buni si nu va lasati manipulati si ingropati de gaska tulipana condusa de datornicul de primar cu retinere pe salariu.

de trist la 27 mai 2016 - 18:14

Da’saraca doamna are Probleme mare cu terasa pizzeriei LoNa ‘ca clientii sint gaalagiosi Saraca Doamna are de umblat

de kati la 27 mai 2016 - 20:07

pentru mine sotul a rezolvat cu jeno si am terasa cum vreau si nu intereseaza la mine orarul ca jeno da ce vrem la noi!

Lasati un comentariu