Ilie Ciută, greu de ucis!

• publicat la: 29 mai 2016
Ilie Ciută, greu de ucis!

Am intrat în linie dreaptă pentru  alegerile locale din data de 5 iunie. Aşa cum era de aşteptat după anunţarea candidaturilor, cel care tulbură Pacea coaliţiei de la Primăria Carei este liderul liberal careian Ilie Ciută. O voce auzită la orice şedinţă a  CL din ultimii 16 ani, Ilie Ciută  este coşmarul actualui primar ce mai vrea un mandat.

O prezenţă incomodă pentru candidatul Kovacs  la şedinţele filmate de Ilie Ciută şi în perioada de prohibiţie din primărie. Incoruptibil, neşantajabil şi fără datorii la buget, consilierul liberal nu a putut fi atras  în nici o combinaţie şi în niciun grup de interes altul decât cel  în folosul cetăţeanului obişnuit.

Ce să te faci cu un candidat pe care nu îl poţi agăţa cu nimic?  Mai baţi pe la uşile oamenilor  după 8 ani în care i-ai ignorat, mai faci angajări în primărie ca doar nu plăteşti salariile din buzunarul tău, mai dai câte o locuinţă socială la copii angajaţilor din primărie sau la alţi angajaţi sau susţinători bine situaţi, dar ce te faci când tocmai infrastructura rutieră te trădează?  Sau chiar locuinţele sociale  care se vroiau a fi cireaşa de pe tort pentru alegerile locale….

Pentru că niciun careian informat nu poate fi manipulat  ar fi bine de ştiut de ce  noile locuinţe sociale terminate şi repartizate nu se dau în folosinţă?

Să fie de vină apa care nu urcă până la etajul 3 ?

Blajinul Ilie Ciută, scump la zâmbete şi la vorbă când nu are ceva de spus, s-a dovedit a fi un adversar redutabil, imprevizibil şi tare greu de pus la colţ de comandoul de presă atent selectat şi bine îndestulat. Nu  bagă în seamă mojiciile şi minciunile pe bandă rulantă servite de presa de casă din primărie dar mai ales incitările dirijate împotriva sa. Ilie Ciută îşi vede de drumul lui. Miza lui nu este una existenţială, el  personal nu are ce pierde. De 16 ani membru în Comisia Economică ştie prea bine despre risipa banului public  ca politică a administraţiei actuale. A constatat însă că prea s-a întins coarda şi e timpul să intervină concret, deci candidează.

Acesta este motivul pentru care toate tunurile, toată artileria grea de care dispune primarul în presa scrisă a fost focusată doar pe Ilie Ciută, consilierul apărător al drepturilor careienilor de rând care nu fac parte din grupul de interese din primărie.

NIMIC despre primarul datornic Kovacs, singurul primar din judeţ cu reţinere pe salariu pentru datorile de la buget dar  Totul pentru contracararea adevărurilor dureroase spuse de liderul liberal . Un personaj care are la activ  falimentul a 4 firme personale a  format  un commando de presă împotriva singurului contracandidat care a depus o muncă exemplară în folosul careienilor, alţii decât cei din grupul de interes din primărie. Este singurul întreprinzător din cei 4 candidaţi şi ne referim la unul de succes, fără falimente şi datorii la activ.

Candidatura lui Ilie Ciută a dat speranţe careianului ce încă se teme să calce pragul primăriei Carei, al celui ce este oprit la poarta primăriei dacă  şi-a făcut curaj să intre, al celui bruscat verbal de angajaţi plictisiţi  dar cu salarii de miniştri.  A dat speranţe tinerilor specialişti careieni  alungaţi în alte localităţi de  setea de instaurare a unei dictaturi familiale în primăria Carei, părinţilor copiilor sportivi nesusţinuţi de primărie deşi mulţi sunt campioni naţionali la atletism.

Atitudinea lui echidistantă şi totala sa detaşare faţă de problema etnică i-au adus o faimă  de neiertat pentru alianţa conducătoare. Ce tupeu domnule Ilie Ciută, să  angajezi la firma proprie 95% maghiari, să ai ca  asistent personal la firma ta un maghiar?

Ilie Ciută, unul dintre primii întreprinzători careieni,  a deschis o firmă de producţie în Carei  în anul 1991 când aproape toată lumea făcea comerţ. Această firmă funcţionează   şi în ziua de astăzi cu acelaşi cod fiscal. Acest inginer întreprinzător, plătitor onest de taxe şi impozite de toate felurile a ajuns să fie judecat  de  un fin  al primarului Kovacs, un economist care nu  profesează, care nu a avut în viaţa lui nici o afacere personală, angajaţi, ca să poată emite pretenţii de cunoscător şi pe deasupra cu un naş plin de datorii la buget pentru care are şi reţinere pe salariul de primar! Divina Comedie jucată pe un blog anost plătit de cine mai ştie cine….

Colcăie   ştiri despre  preşedintele ATOP, candidat ALDE la primăria Carei, angajat la RoConix firma  înfiinţată de viceprimarul Keizer  candidat pe listele UDMR, în echipa primarului Kovacs.  Despre  candidatul PSD care nu îndrăzneşte să ridice ochii spre primar darmite să îşi exprime nemulţumirea pentru starea precară a drumurilor pe care circulă cu maşina de serviciu sau despre  neînceperea de 3 ani a capelei mortuare în satul său natal ce aparţine de primăria Carei.  Toate sunt preluate apoi şi distribuite de familie  şi famiglie.  Proiectele de eradicare a gunoiului din jurul sălii de sport şi construirea unui patinoar  inclus într-un centru sportiv  propus de Ilie Ciută nu sunt de interes decât pentru careieni nu şi pentru susţinătorii grupului de interes.

Ca şobolanii când simt primejdia ies la iveală toţi trepăduşii care au supt de la buget întru îndestularea personală, lăsând mulţi contribuabili oneşti, tineri şi mai puţin tineri, pe drumul străinătăţii.

Disperarea ia forme nebănuite la toată această încrengătură de profitori. Ni se servesc poze de la plimbări cu bicicleta  prin centru deşi  oraşul suferă din cauza pistelor de biciclete trasate în batjocură pe trotuare degradate  ca cel de pe strada  Viilor. Nici din întâmplare o imagine cu drumurile de coşmar din oraşul locuit de 21.112 careieni dar cu drept de vot 20.998. Sfidarea la adresa până la urmă a inteligenţei careienilor atinge cote nebănuite la  actuala administraţie. Lumea a sătulă de minciuni, de poze care arată un alt oraş decât cel în care trăim noi, muritorii de rând. Din poze se iţesc capete ale membrilor de familie  sau ale consilierilor care decontează facturi la primărie.

Perseverenţa cu care doar Ilie Ciută este denigrat de toată presa aservită primarului  Kovacs ce îl susţine pe candidatul Kovacs ne face să credem că de fapt Ilie Ciută stă mai bine în sondaje decât are el cunoştinţă. La fel şi echipa sa de consilieri cu care doreşte să pună în aplicare proiectele pentru careieni, pentru oraş. Fiecare din cei 24 de consilieri propuşi  are o prezentare publică, dovadă că nu au nimic de ascuns.

Efectul terorii semănate în rândul celor ce şi-au exprimat simpatia pentru liberali  a fost cel al unui boomerang. Pastorul de la adăpostul de noapte ce tună şi fulgeră în piaţa de alimente împotriva liberalilor, a familiilor consilierilor candidaţi, e doar unul dintre personajele ce scoate la iveală  dimensiunea disperării.

Tocat mărunt, liderul liberal Ilie Ciută rezistă  la orice atac  suburban, alături de familia sa.

În care răstimp, Ilie Ciută continuă să facă ce face de 16 ani încoace- discută cu careienii şi  depune o muncă în beneficiul acestora din postura de consilier local. Ca şi candidat, este singurul care are trecut în program  responsabilizarea şi transparenţa în administraţia locală. Un obiectiv ce nu poate fi uşor trecut cu vederea de alianţa împotriva   transparenţei în cheltuirea banului public.

 

Buletin de Carei

comentarii

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 30 mai 2016 - 13:14

„TRISTA COMEDIE DIN CAREI” se joaca de 8 sau 12 ani cu salile goale…. Autorul este E.Kovacs, un dramaturg udemerist fara talent, fara caracter, dar foarte smecher !!!!!!!!!Cred ca a venit timpul montarii unei noi piese ……..!!!!!!!!!

de cornel la 30 mai 2016 - 13:50

e pacat ca ni se servesc tot felul de povesti pe paginile de facebok de parca am fi retardati sau orbi ca sa nu vedem ce oras avem!
chiar numai ilie ciuta este atacat de presa primarului kovacs. cu ceilalti o fi batut deja palma pentru aliante pe banii nostri?

de sever la 30 mai 2016 - 17:48

singurul cpnsilier care a fost mereu prezent pentru careieni!
votez pentru profesionistul Ilie Ciuta!
sa mai vina si la carei altceva decat udemeriti avari.

de ALEGATOR la 31 mai 2016 - 08:49

Al sustin pe Ilie Ciuta pt curaj , determinare

de mugurel la 31 mai 2016 - 11:08

Ilie Ciuta este singurul care s-a implicat pana acum in administratie indiferent daca a fost sau nu campanie electorala!

de kartier la 31 mai 2016 - 13:44

pinteir ur noua nu dati faina de la moara laios????? pe cine trebe sa pecseitelim ca nu mai intelegem?/ cu pinteir sau cu tulipanii? cu cine da faina sau cu cine macina la el???

de Lorand. la 31 mai 2016 - 13:54

Jeno,Lajios si Pinter este tot aceeasi ….rie!

Lasati un comentariu