Ilie Ciută prezintă soluţii concrete pentru situaţii concrete

• publicat la: 23 mai 2016
Ilie Ciută prezintă soluţii concrete pentru situaţii concrete

Singurul candidat pentru primăria Carei care şi-a prezentat în mod oficial obiectivele şi programul în faţa presei locale şi judeţene şi a răspuns tirului de întrebări ale acesteia a fost  consilierul liberal Ilie Ciută, preşedintele PNL Carei. Acesta este inginer de meserie şi are aceiaşi firmă de producţie de peste 25 de ani, neavând nici o  datorie la bugetul local sau de stat.

Ilie Ciută deţine şi exclusivitatea la  dialogul cu careienii, în perioada aferentă strângerii de semnături pentru depunerea dosarului ca şi candidat. A  fost mereu prezent în mijlocul careienilor, pe străzile oraşului.  Campania sa este una deschisă dialogului, una care  se adresează careienilor oneşti plătitori de taxe şi impozite.

Pe parcursul prezentării programului său din data de 24 martie 2016, pe un ecran au rulat imagini cu străzile din Carei, cu trotuare şi drumuri aşa cum sunt ele  adică imagini neromanţate faţă  de imaginile pline de flori  ale celorlalţi candidaţi de parcă toţi trei  trag la aceiaşi căruţă.

Alături de imaginile ce au reprezentat realitatea careiană aşa cum este ea, au fost prezentate şi unele dintre proiectele pe care candidatul Ilie Ciută afirmă că se pot realiza în doar câteva luni de zile.

Unul dintre acestea este patinoarul.  Momentan, pe locul în care doreşte să construiască acest patinoar există mormane de moloz ce înconjoară sala de sport a Colegiului Tehnic Iuliu Maniu.  Molozul este amplasat pe domeniul public fără nici o autorizaţie şi asta este o altă problemă a administraţiei locale-  neputinţa de a aplica legea şi de a respecta  condiţiile colaborărilor încheiate. Nimeni din Poliţia Locală din subordinea primăriei nu  a luat vreo măsură de protejare a domeniului public.

De 8 ani de zile acest loc este lăsat în paragină deşi aici au loc frumoase competiţii sportive cu participări internaţionale. Niciun alt candidat nu este interesat de soarta acestui  spaţiu şi nu a participat la turneul internaţional de handbal de la Memorialul Mircea Dohan.

Soluţia candidatului Ilie Ciută pentru terenul din domeniul public  plin de moloz este construirea unui Centru Sportiv care să cuprindă un patinoar, un centru de fitness stradal, parcări , locuri de joacă pentru copii la standarde occcidentale şi nu în ultimul rând terenuri de baschet, tenis de masă, handbal la liber dar şi o pista de role şi skateboard.  O soluţie mai mult decât binevenită pentru orice careian.

Machetele  atent realizate , care respectă dimensiunile  domeniului public pe care se pot face amenajările au fost prezentate atunci şi apoi celor care au dorit să afle mai multe detalii despre Centrul sportiv dorit şi de fapt necesar careienilor. Municipiul Carei  nu a avut niciodată un patinoar adevărat, cu tot ce înseamnă aceasta.

Experienţa de 25 de ani din domeniul privat şi de 16 ani din administraţie a consilierului Ilie Ciută sunt o garanţie  a  realizării  obiectivelor pe care acesta le-a făcut cunoscute careienilor în campania sa ce a debutat la data de 24 martie.

Obiective

1. Reabilitarea şi modernizarea străzilor şi trotuarelor în municipiu. În decurs de 4 ani nu vom mai avea drum de pământ în oraşul nostru.

2.  Eficientizarea şi modernizarea iluminatului public în oraş

3.  Reabilitarea Şcolii Gimnaziale “Vasile Lucaciu”

4.  Reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII Nr.1 şi construirea unei săli de sport

5. Reabilitarea Căminului Cultural din Ianculeşti

6. Reabilitarea termică a blocurilor din municipiu

7.  Realizarea unui Centru Sportiv multifuncţional în care să se regăsească un PATINOAR în aer liber, piste pentru role şi skateboard, teren de tenis, handbal, baschet, etc., realizat în jurul sălii de sport a Colegiului Iuliu Maniu din curtea Apaserv

8. Mărirea pistei de karting

9. Realizarea a 5 locuri de joacă sigure, dotate cu mobilier de joacă modern pentru copii, dar şi cu aparatură de fitness stradal pentru părinţi şi bunici.

10. Începerea lucrărilor la cartierul Tineretului.

11. Mutarea Bibliotecii şi a Fondului de Carte într-un spaţiu adecvat.

12. Întrebuinţarea eficientă a Centrului Social.

13. Sprijinirea firmelor careiene

14. Promovarea eficientă a obiectivelor turistice din Carei şi împrejurimi.

15. RESPONSABILIZAREA ŞI TRANSPARENŢA ADMINISTRAŢIEI LOCALE.

Precizăm  încă o dată că  aceste obiective au fost făcute publice la data de 24 martie 2016 , la fel şi sloganul Primarul tuturor , înscris şi pe tricourile cu care  liberalii au mers la strâns de semnături.

Buletin de Carei

 

comentarii

de mine la 23 mai 2016 - 22:45

Ultima sansa .Ori votam Ilie Ciuta primar,Ori ne anscriem cu totii la UDMR Nagykaroly iar apoi ,aplaudam patru ani de zile prostiile lui Jenoke.

de ALEGATOR la 24 mai 2016 - 15:34

Al votam pe Dl Ciuta , dar sa ne faca parcari , nimeni nu vorbeste de parcari eventual garaje. Avem nevoie si de pista de alergat in Carei . Sa aplece un pic urecgea la nevoile nastre si pe urma mergem totiu la vot

Lasati un comentariu