Jandarmii sătmăreni donează sânge

• publicat la: 24 mai 2016
Jandarmii sătmăreni donează sânge

În perioada 23-25 mai, jandarmii sătmăreni sunt implicați activ în campania benevolă de donare de sânge, organizată la nivel național, conștienți fiind de faptul că ”dăruind o picătură din sângele tău, dai o șansă vieții aproapelui”. Astfel, săptămâna aceasta, de luni până miercuri, cu începere de la ora 9,00 jandarmii se prezintă la Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare pentru a dona sânge, salvând în acest fel pe cei aflați în suferință.

Sub deviza „Un strop de sânge, o șansă la viață” cadrele au înțeles să participe la aceasta acțiune de într-ajutorare a semenilor noștri aflați în nevoi. Astfel, până în prezent au răspuns prezent, apelului comenzii inspectoratului, un număr mare de cadre ale unității, care s-au deplasat, s-au se vor deplasa și mâine, la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după efectuarea analizelor preliminare li s-a recoltat sânge.

Trebuie să conștientizăm importanța donării de sânge și să înțelegem că sângele înseamnă viață. Și de ce nu, trebuie să ne gândim că și noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge pentru ca viața să ne fie salvată. Această activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare inițiată de Patriarhia Română și Jandarmeria Română, prin unitățile teritoriale, scopul fiind contribuția indirectă a jandarmilor la salvarea vieților unor persoane aflate în suferință. Activitatea se va încheia miercuri, 25 mai, când toți cei înscriși pe listele unității se vor deplasa la Centrul de Transfuzie din Satu Mare”,  a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Satu Mare, Camelia Lucuț.

În municipiul Carei nu se mai recoltează sânge din anul 2010. Până la acea dată, Centru judeţean de Transfuzie din Satu Mare  venea regulat la spitalul Municipal carei unde în jur de 100 de persoane donau sânge. Careienii care doresc  să doneze sânge trebuie să facă acum deplasarea la Satu Mare .

Lasati un comentariu