Linişte! Un Carei paşnic pentru păstrarea monopolului în administraţie

• publicat la: 25 mai 2016
Linişte! Un Carei paşnic pentru păstrarea monopolului în administraţie

Hotărât lucru, imaginile postate de Buletin de Carei cu pavajele şi bordurile din cartiere  puse prin proiect european sau reabilitările de drum sau starea locurilor de joacă nu sunt pe placul actualei puteri ce conduce dictatorial  mun. Carei.

Praful s-a ales şi de campania pentru un Carei paşnic cerută de UDMR Carei care conduce oraşul de peste 24 de ani.  Deranjaţi de pozele postate , de situaţiile semnalate , situaţii ce reprezintă realitatea careiană neromanţată, cei ce formează Triada din presa aservită sar la gâtul tuturor celor care fac posibilă transmiterea informaţiei reale din mun.Carei.   Dacă nu au reuşit să boicoteze apariţia Buletin de Carei acum incită opinia publică  împotriva celor ce….fac poze prin oraş, altele decât cele agreate de grupul de interes ce conduce oraşul Carei.

Disperaţi că nu au cum să nege imaginile din realitatea careiană, încearcă tot felul de scenarite care mai de care mai penibile.

Presa aservită pune în discuţie până şi posibilitatea de a face fotografii pe domeniul public . Pentru a evita redarea realităţii au nevoie candidaţii UDMR de linişte?  Careiul paşnic se referă la oameni fără spirit civic care să nu aibă opinii şi să nu reacţioneze în faţa fragrantelor derapaje de la normalitate sau legalitate? Ceva de genul…  woau ce frumos castel avem dacă e pozat dintr-un anumit unghi care să nu surprindă tencuiala căzută de pe faţada de intrare sau  ce frumos e centrul dacă nu surprindem şoseaua şi nici fâşia de asfalt reparată şi  apoi denivelată şi lăsată şi iar reparată  de la capătul străzii Lucaciu ce dă în centru….90% din trotuarele careiene sunt antice şi  uitate  de administraţia UDMR din ultimii 24 de ani când vine vorba de reparaţii dar nu şi când pe spatele lor se poate accesa un credit numai bun de orientat apoi în altă parte…..

Cum poţi să combaţi nişte poze din Careiul paşnic ? În mod normal nu ai cum dar pentru că unii sunt artişti la denigrări şi metode staliniste de deturnare a atenţiei ,  avem astfel de mostre în spaţiul  deţinut ba de un consilier primar ba de un fiu spiritual.  Administraţia actuală este interesată doar de atragerea  de susţinere de la Guvernul maghiar  pentru cei ce fac parte din grupul de interes şi nu de asigurarea de condiţii decente de trai locuitorilor.

Ni se reproşează că dorim compromiterea primarului Kovacs şi a vicelui Keizer.  Poate la un moment dat am cochetat cu acest gând dar nu a fost nevoie de a fi pus în practică pentru că cele două personaje se compromit singure pe zi ce trece.

Cum poţi să compromiţi mai mult decât este un primar care are din 2008 reţinere pe salariu pentru datorii la buget? Ce altă ţară europeană are în localităţile sale primari care gestionează banul public dar ei înşişi au datorii la buget?   Acest primar este cel care susţine acordarea de lucrări la suprapreţ către anumite firme , plăţile fiind făcute din banii publici de la bugetul unde el are ditamai datoriile.

Nu putem să compromitem mai mult decât o face nici viceprimarul care a fost la un moment dat un sportiv de performanţă.

În mun.Carei, la competiţiile de marcă, acesta nu onorează nici cu prezenţa şi nici cu condiţiile de desfăşurare la care ar putea interveni cu experienţa sa de fost sportiv  umblat  pe la multe manifestări sportive.

Am avut în octombrie 2015 a 45-a ediţie a celei mai importante competiţii atletice din ţară după Campionatele Naţionale. Au participat peste 440 de sportivi din ţară şi din Ungaria. Cei din Ungaria au preferat să facă naveta după ce au văzut condiţiile oferite elevilor pentru nevoile lor fiziologice! WC ul oferit sportivilor la stadion deranjează că este mediatizat de  Buletin de Carei dar nu într-atât încât să fie şi reamenajat.

Cea mai longevivă competiţie de atletism din ţară nu a intrat în vizorul primăriei Carei. Nu e singura manifestare de anvergură ignorată. Recent a avut loc un turneu internaţional de handbal, Memorialul Mircea Dohan, manifestare televizată de TVR Cluj la care au luat parte campioni mondiali precum Gaţu, Birtalan,  Stamate sau Varodi. Nu numai că  nu au onorat cu prezenţa ca şi gazde locale dar atât primarul cât şi vicele au girat prin tăcere complice  şi neimplicare o mizerie de nedescris în jurul sălii de sport de pe domeniul public unde se desfăşura  competiţia.  Ca bonus, pe timpul derulării ei au mai fost  basculate  3 camioane cu moloz pe acelaşi teren mizer. Cum putem noi să îi compromitem mai mult decât o fac ei în aceste condiţii?

Ce anume am scris şi nu era adevărat ? Poate  am omis să scriem că în timp ce liberalii depuneau oficial listele de semnături la Biroul electoral din primăria Carei , finul primarului lucra în biroul jurnaliştilor de peste drum de biroul primarului , surpriza fiind de ambele părţi când a  ieşit pentru a intra la baie.

Nu e nevoie de Buletin de Carei pentru ca cei doi edili să se compromită şi nici de Daniela Ciută. Scrisoarea trimisă careienilor ,varianta în limba română, conţine o sumedenie de greşeli de care nu noi suntem răspunzători. Ne-am oferit şi cu altă ocazie serviciile  benevole legate de corectura în limba română dar se pare că cele două personaje preferă să se facă de ruşine decât să colaboreze  liniştit  cu Buletin de Carei. Prima greşeală apare în rândul 5 al scrisorii de amăgire, urmată de alta în rândul 16 şi continuă….Greşelile  se regăsesc   şi în modul de administrare al oraşului. Impunerea OMERTEI a devenit literă de lege. Acum lucrările de asfaltare se fac sub supravegherea Poliţiei Locale.

Nu  încercaţi să vă lamentaţi doar ca să aveţi subiect de presă dragi membrii din coaliţia împotriva interesului careianului de rând.  Teroarea semănată nu e o soluţie pentru menţinerea monopolului UDMR asupra Careiului.  Candidatul Ilie Ciută a  făcut public  locul său de muncă din ultimii 25 de ani, de ce nu aţi urma exemplul lui şi aţi face şi voi publice locurile de muncă din ultimii ani ai celorlaţi 3 candidaţi la primărie? Sau ar reieşi legăturile dintre candidaţii din alianţa împotriva liberalilor?

Buletin de Carei

 

comentarii

de tudor la 25 mai 2016 - 17:02

am trimis si eu poze la redactie pentru ca sunt deranjat de ce se intampla in cartiere!
nu toti au masini la scara si fonduri sa faca case pe afara ca sa mearga cu copii la distractie in szoboszlo. Eu aici platesc taxele si am dreptul si eu la loc de joaca pentru copilul meu!
gata cu dictatura si pumnul in gura de la primarie!

de ALEGATOR la 25 mai 2016 - 17:12

Stimate Domn Todor ,
Ce intelegi prin ” platesc taxe am dreptul ”
In alta ordine de idei eu matur in fata blocului si pun flori nu stept pe cineva sa vina sa mi mature in fata casei.

de vio la 25 mai 2016 - 17:19

gata cu ianculestiul? ai trecut la matura acum alegatorule? omu scrie de locuri de joaca si tu o dai cu matura si florile de parca ai fi postacu de la primarie care urla cand vede pozele de pe buletindecarei! stai blind ca toti stim ce case au cei din primarie prin hungaria.

de albert la 25 mai 2016 - 18:31

teroarea a pus stapanire pe oras! primarii nu suporta adevarul si nu vedeti ca numai pe liberali ataca?
cu psd si alde au facut deja jocurile ca sunt in familie

de Marin la 25 mai 2016 - 20:38

vot pentru Ilie Ciută şi liberali!

de helga la 25 mai 2016 - 21:40

nici maghiarii nu sunt uniti. decat sa il voteze pe jeno multi vor sta acasa. de lajos sa nici nu auda careva dupa cum se poarta si cum a injurat lumea timp de 8 ani si el nici bine nu stie sa scrie!
Eu cred ca deja maghiarii din oras sunt mai informati si dupa ce citesc ziarele unguresti unde il injuura pe domnul Ciuta si ei stiu ca au fost ajutati de el deja au tras concluzia. Daca domnul Ciuta nu ar fi periculos pentru ei nic nu ar fi bagat de seama. Ati citit undeva sa scrie ceva de psd sau de cei de la alde? toti stiu ca sunt pe mana toti astia si impotriva la liberali pentru ca nu au reusit sa ii cumpere cu nimic. domnul Ciuta re tot ce trebuie pentru el si este cel mai corect consilier!
Multi maghiari recunosc acest lucru si stiu ca va fi mai bine cu le si pentru ei! eu stiu ce spun!

de lori la 25 mai 2016 - 21:43

primar neprimar domnul Ciuta tot om cinstit ramane si tot pentru careieni va lucra! Careiul pierde daca nu ajunge primar ca el are firma lui si are de lucru.

Lasati un comentariu