Lista ruşinii şi măririle de salarii din 2009 câteva dintre realizările ţinute ascunse de primarul Kovacs

• publicat la: 23 mai 2016
Lista ruşinii şi măririle de salarii din 2009  câteva dintre realizările ţinute ascunse de primarul Kovacs

Primarul liberal din Oradea  a dat undă verde publicării pe portalul primăriei  pentru  „lista ruşinii”, în baza noului cod de procedură fiscală adoptat prin Legea 207 din 2015, conţinând contribuabilii cu datorii către bugetul local la 31 martie 2016,  persoane fizice şi juridice.

Ilie Bolojan, liderul liberalilor bihoreni îşi permite astfel de gesturi deoarece este un exemplu pentru comunitate.  Nu la fel stau lucrurile la primăria Carei unde primarul în funcţie, liderul UDMR Carei  şi candidat pentru încă un mandat, are statut de datornic la buget, având chiar reţinere pe salariu din 2008 pentru acest fapt.

Aşa se explică probabil reticenţa primăriei Carei de a publica lista ruşinii. Potrivit statisticilor, în municipiul Carei  cu administraţie UDMR, tot ce se colectează ca impozit  de la firme şi persoane fizice este folosit exclusiv  pentru plata salariilor  din primărie şi a cheltuielilor pentru bunuri şi servicii autorităţi publice. Cu alte cuvinte, careienii plătesc dări pentru a asigura plata salariilor din primărie iar pentru investiţii nu se mai lasă niciun leu din aceste fonduri colectate.

Ceea ce la Oradea şi în toată ţara  este normalitate, la Carei  legea este la mâna unui primar datornic  dovedit.

Datornicul primar Kovacs ce mai vrea un mandat nu este adeptul transparenţei în administraţie şi nici al respectării legislaţiei în vigoare. Nu degeaba scrisorile sale către careieni  cuprind doar …realizările din ultimii 6 ani deoarece dacă le cuprindeau şi pe cele de acum 7 ani trebuiau să menţioneze despre fenomenala mărire de salarii a  aparatului primarului în noaptea dintre anii  2009 şi 2010.  Curtea de Conturi a venit mereu în control de atunci dar nu a sesizat că  de la 31 decembrie 2009  şi până la 1  ianuarie  2010 salariile  s-au mărit de 3  ori , pentru apropiaţi desigur. Cel mai favorizat a fost fostul primar Beko, actual city manager adică administrator public care în decembrie 2009 avea 2954 lei salariu iar deja în 2010 avea 10.990 lei … O mână spală pe alta şi amândouă încasează banii careienilor cum s-ar spune.

http://www.buletindecarei.ro/2010/06/diminuarea-salariilor-nu-afecteaza-angajatii-primariei-boc-are-din-ce-taia-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/banul-public-careian-si-european-la-mana-unui-primar-cu-retinere-pe-salariu.html

La ora actuală, site ul oficial al municipiului Carei este varză, adică actualizat în dorul lelii  deşi avem angajaţi câţiva administratori bine remuneraţi. Mai există şi acum secţiunea Acte şi Probleme precum şi multe secţiuni  totalmente  goale.

Niciuna dintre aceste performanţe ale adminsitraţiei UDMR din Carei nu  este făcută publică şi nici discutată la întrunurile cu musafirii veniţi din Ungaria pentru susţinerea candidatului Kovacs la primăria  din Republica de la Carei.

Singurul candidat la primăria Carei care are ca şi obiectiv  RESPONSABILIZAREA  ŞI TRANSPARENŢA   ADMINISTRAŢIEI   LOCALE  este consilierul liberal Ilie Ciută.

Buletin de Carei

 

comentarii

de zoli la 23 mai 2016 - 20:09

Nu înțeleg de ce nu intervine dna- u din București iii..??? Să facă curățenie ca cel din satu mare e corupt ca primariiiii

de abdul la 23 mai 2016 - 20:51

O doamna …….si trei cretini !!!!!!

de bandi la 23 mai 2016 - 22:20

az igen salariile!!!!
si pentru noi care nu avem pile ce ramane???

de costica la 24 mai 2016 - 11:13

cam pusi pe ganduri sunt martafoii dupa cum vad.
oare se gandesc unde sa se duca daca vine dupa ei codruta?

de alegator la 24 mai 2016 - 13:58

si astia mai vor sa fie la primarie???? nu le mai ajung banii si daca iau suta de milioane la salar???? oare din ciubuc cat or lua?
jos udmrul din primarie ca prea ati jupuit careienii!

Lasati un comentariu