Locuinţele sociale aşteaptă campania electorală pentru a fi inaugurate

• publicat la: 4 mai 2016
Locuinţele sociale aşteaptă campania electorală pentru a fi inaugurate

Pe strada Tireamului, înainte de locuinţele careienilor  până la care nu au  fost  montaţi stâlpi de electricitate, se află blocurile nou construite ca locuinţe sociale şi  ANL.

Blocurile cu statut de locuinţe sociale au fost terminate de luni de zile dar  tăierea panglicii inaugurale a fost  programată  cât mai aproape de data alegerilor locale din 5 iunie 2016.

Pentru depunerea dosarului de obţinere de locuinţe  sociale nu a fost făcută nici o înştiinţare  mediatizată constant aşa că doar cine a fost mai aproape de sursă a avut cunoştinţă de acest fapt.

O comisie formată din consilieri ai UDMR, PSD şi ALDE a stabilit cine primeşte locuinţe sociale.

Lista celor care au primit locuinţe sociale. AICI

Criterii de acordare.

Pe strada Tireamului, până ajungi la locuinţele sociale, drumul este presărat cu mici gropi şi cu gunoaie pe marginea drumului.

Drumul de acces este încă pietruit dar în mod curios, o porţiune care se află între blocurile ANL şi  ştrand, este asfaltată deşi nu comunică cu niciun drum principal.

Blocurile ANL sunt prevăzute cu lift şi sunt în curs de finisare.

Au fost asfaltate câteva din aleile din interiorul micului cartier iar angajaţii de la DSPL udă iarba semănată.

Pe strada Tireamului,la nr.86, cele  90 de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi  sau altor categorii sociale, au fost construite conform OUG nr.74-2007 din fonduri aprobate de la bugetul de stat.

Mai multe imagini puteţi urmări pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1084447471597339.1073741877.737726976269392&type=3

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 26 mai 2016 - 08:54

Au mai rămas doar 10 zile până la alegerile locale.

Când se vor mai da oare în folosință cele 90 de locuințe sociale (în scop electoral, în beneficiul electoral al primașului, bineînțeles!)?

Cârcotașii (beneficiari al locuințelor, aflați pe binecunoscuta listă cu 90 de pozotii) se plâng că „apa nu urcă nici până la etajul III” (sic!) și că în consecință, nu se pot muta, chair dacă ar dori.

Că o fi vina APASERV Satu Mare, că o fi vina tembelilor de la primăria beneficiară numită nagykárolyi önkormányzat, care ar fi trebuit totusi sá stie la. faza de proiect ca astfel de probleme se rezolvá simplu cu niște scule numite hidrofoare, habar n-am.

Știu doar că primașul Kovács Jenö se ínvârte fatal ín același cerc închis deja de douăzeci de ani, fiindcă a ajuns din nou in situația prezentată azi pe o carte poștal ilustrată de loialul lui căplenar: „Amikor 1996-ban átvettem a polgármesteri hivatalt, reggelenként csak 5-től 8 óráig, illetve délután 3-tól vagy 4-től este 10 óráig volt vízszolgáltatás a városban. A gyenge nyomás miatt a blokkok negyedik emeletén még olyankor se. Napközben és éjszaka csak „köhögtek” a csapok”.

Nu este nevoie să traduc, Careiul fiind atât multietnic cât și multicultural. Esența celor spuse de primașul Kovács constă în faptul că nici în 1996 (atunci când a preluat Kovács bácsi de la Tökés úr citire primul mandat de primar), apa nu urca în blocurile careiene până la etajul patru. Pe scurt, situația careienilor a rămas exact la fel ca acum 20 (douăzeci) de ani iar pentru treaba asta principalul merit ii revine, fără doar și poate, talentatului mare gospodar și om cu scaun la cap care este numitul Kovács Jenö. Fiindă dânsul se pricepe (și asta însă, doar pânã la proba contrarie), la tâmplăreala scaunelor.
Normal că tipul are un „scaun la cap”! Sau, chiar în loc de cap.

de feri la 26 mai 2016 - 20:41

rusine premaria carei care dat locuintele sociale la copii angajatilor si la alti angajati si la cine a dat la gabika cat a cerut

de Horia Mărieș la 15 ianuarie 2017 - 00:25

In ziarul Informatia Zilei Satu Mare, ediția tipărită (varianta .pdf) de sâmbătă 14 ianuarie 2017, la pagina 5 a apărut articolul intitulat „La Carei se plătește chirie de până la 300 lei pe lună la apartamentele nefolosite. Noile locuințe ANL din Carei nu au utilități de când au fost finalizate anul trecut.” autor Sergiu Podină.

De fapt acesta este un articol „denigrator” la adresa Primăriei Carei.
Beneficiarii revoltați au adresat Primăriei Carei petiția inregistrată sub nr. 17389 din 23.12.2016. Directorul Dorecției Tehnice din Primăria Carei (e plină ochi țara asta de tot felul de directorași incompetenți) susține că „nu suntem noi vinovați de ce se intâmplă”.

Un careian care nu poate fi manevrat ne informa in ziua de 25 octombrie 2016 depre „Vicepremierul Dâncu, în vizită la blocurile ANL din Carei” și despre faptul că „Viceprim-ministrul Vasile Dîncu a fost întâmpinat de primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, și de viceprimarul Ludovic Keizer. Ministrul dezvoltării regionale și administrației publice a inspectat locuințele destinate tinerilor și a stat de vorbă cu beneficiarii cărora le-au fost repartizate de către Consiliul Carei.”

De chiori ce sunt, nici Dâncu, nici Kovács și nici Keizer n-au observat că blocurile nu aveau utilitati (energie electrice, gaze naturale).

Pe de altă parte, „Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a arătat că locuințele asigurate de stat și locurile de muncă bine plătite sunt singurele lucruri care îi pot determina pe tineri să rămână acasă.”

Niște tromboniști și numai niște mincinoși ordinari.

Mă mir doar pentru faptul că unul zis „Careianul” nu s-a sesizat si nu s-a ofuscat până acum, ca și in cazurile ouălelor Kinder și al vorbitului in șoaptă, de faptul că primașul lui cel mai iubit este denigrat, este făcut minciunică mică și făr’ de nici o frică, pentru că orașul lui natal și iubit este făcut de tot râsul lumii, pentru faptul că unii colegi de breaslă jurnaliști sătmăreni au trecut de partea dușmanului de clasă, etc.
Mai are timp, ce-i drept.

de nelu la 15 ianuarie 2017 - 09:32

nu are voie sa scrie de rau primaria ca altfel zboara de acolo careianul ce scrie din birourile primariei carei

Lasati un comentariu