Nereguli la Listele de semnături care sunt publice

• publicat la: 3 mai 2016
Nereguli la Listele  de semnături care sunt publice

Conform  Legii  115/2015 pentru alegerea autorităţilor administratiei publice locale, pentru modificarea Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, Listele  de semnături pentru susţinerea candidaţilor la alegerile locale sunt PUBLICE.

Oricine le poate solicita în baza unei cereri depuse la Circumscripţia electorală de care aparţine.

Aşa spune legea 115. Cu totul altfel au acţionat reprezentanţii circumscripţiei electorale 2 Carei care după ce au dat aviz favorabil PNL Carei pentru consultarea listelor de semnături , au împiedicat a doua zi consultarea acestor liste de către solicitanţi.

PNL Carei a solicitat ulterior acest drept  şi Judecătoriei Carei care a pus la dispoziţia solicitanţilor aceste liste conform legii în vigoare.

Potrivit listelor primite, există o serie de nereguli care  or fi stat la baza refuzului reprezentanţilor Circumscripţiei electorale 2 de a  fi consultate.

Pe liste apar persoane fără data naşterii, cu serie  şi număr de carte de identitate indescifrabile, din alte localităţi sau de mai multe ori pe aceiaşi listă de candidat.

Pentru toate aceste nereguli se pot întocmi plângeri penale împotriva semnatarilor care îndeplinesc elementele constitutive ale unei infracţiuni.

A fost depusă şi o sesizare împotriva vicepreşedintei Circumscripţiei electorale 2 Carei pentru obstrucţuionarea  consultării listelor de semnături care sunt PUBLICE.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Horia Mărieș la 3 mai 2016 - 17:22

Sasul cu cap patrat încearcă să mă convingă că de adevárul lui inalienabil „Cam aceasta ar fi marea fraudă, zece semnături la peste o mie depuse, adică sub 1%” (sursa: Careianul / 2 ore ago).

Istețule, n-ai învâtat de loc pâná acum de la viață că dintre toți oamenii exact cam 1% sunt cei care sunt necinstiți, care sunt hoți, care sunt falsificatori, care fac pârnaie pentru chestia asta? Ar fi bine sâ înveți măcar acum, când nu mai ai caș la gură, ci bikavér!

de gigi la 3 mai 2016 - 19:27

care mie? alde a avut 700 depuse iar psd abia a adunat 600. daca sunt numai 10 de ce le este frica si se tot scuza?

de Paul la 3 mai 2016 - 21:54

Asteptam plangerea si probele.

de Careianul. la 3 mai 2016 - 23:52

Eu voi vota tot cu ungurasu pentru ca omu’ a furat de 8 ani de zile sau de cat pana mea e primar si din moment ce doreste iar sa candideze inseamna ca mai exista de ciordit adica este de unde , nu de alta dar sa se umfle mai tare ca si-asa e slabut.
Niciun candidat nu este perfect nici Ciuta si nici Onet dar jos palaria fata de dansii.

de Horia Mărieș la 11 mai 2016 - 10:37

Careianul / 3 ore ago / opinează (și exultă) prin Carei fiindcă „Liberalii, (au fost) trimişi la plimbare de BEC Carei” : „(…) liberalii au cerut reprezentanţilor BEC Carei să li se comunice câte poziţii de pe aceste liste au fost eliminate ca necorespunzătoare în cazul celorlalte partide şi ale candidatului independent Marius Rusu.
„Cererea dumneavoastră a fost respinsă cu majoritate de voturi, deoarece aspectele sesizate exced cadrului legislativ, sunt tardive şi inadmisibile câtă vreme nu au fost contestate la Judecătoria Carei în termen de 48 de ore de la afişarea fiecărei candidaturi”, se arată în răspunsul semnat de preşedintele BEC Carei, judecătorul Monica-Corina Sălăgean.”

Așa o fi. Unde-i lege nu-i tocmeală. Cunosc foarte multe cazuri când în justiția română (și mai ales în cea sătmăreană) se moare cu dreptatea în mână din motive de „tardivitate”, fiindcă cică: ai fost tardiv, adică un înapoiat. 🙂

Așa le este cel mai comod magistraților să se fofileze, să refuze, de leneși și comozi ce sunt, judecarea fondului pricinii respective. Se spală pe mâini ca Pilat din Pont invocând excepția tardivității. Nu-i interesează aflarea adevărului ci doar somnul lor cel dulce. Culmea, sunt și acoperiți pentru îngăleala lor de prevederi legale!

Acum cred eu că nu mai este nici o restricție pentru a se da publicității în întregime listele cu semnături falsificate. Ca pe o „listă a rușinii”, a nesimțirii, similară cu lista cu datornicii persoane fizice ce va fi dată in curând publicității de către ANAF și pe care va apărea, mai mult ca sigur, în capul lustei careiene, primașul de Nagykároly Önkormányzat, distinsul Kovács Jenö Úr.

Eu unul așa aș face.
Dar eu nu candidez.
Din fericire pentru foarte mulți careieni.

Lasati un comentariu