Poliţia Municipală Carei în acţiune

• publicat la: 8 mai 2016
Poliţia Municipală Carei în acţiune

În data de 06.05.2016, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Carei în colaborare cu poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, l-au identificat pe numitul N.Daniel, de 20 ani, din Carei,  pe numele căruia s-a emis mandat de executare a pedepsei închisorii,  prin care a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare,  pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi complicitate la furt calificat. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Satu Mare.

În data de 06.05.2016, în jurul orelor 14.50,  o echipă de poliţişti careieni, formată din specialişti de investigarea criminalităţii economice şi un specialist criminalist,  sprijiniți de poliţişti din  cadrul Posturilor de Poliție Comunale Santău și Pir, au oprit în trafic, pe raza localităţii Chereușa, un autotren cu semiremorcă, care transporta cereale, porumb boabe.  Autovehiculul aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Argeș,  era condus de numitul F.Bebe, de 43 ani,  din localitatea Șelaru, judeţul Dîmbovița, angajat în calitate de  conducător  auto al societăţii.

În urma verificării documentelor de proveniență și a cantității de cereale transportate, poliţiştii au  procedat la cântărirea încărcăturii, stabilindu-se o cantitate   totală de porumb boabe de 38.900 kg, mai mare cu 13.760 kg,  faţă de cantitatea care figura  în avizul de însoțire a mărfii. Având în vedere neconcordanța între documentele prezentate  și încărcătura transportată,  cercetările continuă sub  aspectul săvârşirii  infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art.9, lit.b din Legea 241/2005 consolidată, constând în omisiunea înregistrării în tot sau în parte în evidența contabilă a veniturilor realizate . În cauză urmează a fi stabilită întinderea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

La sfârşitul săptămânii, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulaţie pe drumurile publice.Pentru neregulile depistate în trafic au fost aplicate 376 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 51.420 lei.Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 7 permise de conducere.

Lasati un comentariu