Primarul face diferenţa: la Petreşti şcoala are şi lift, la Carei sunt încă geamuri care se închid cu cuiul la propriu

• publicat la: 26 mai 2016
Primarul face diferenţa: la Petreşti şcoala are şi lift, la Carei sunt încă geamuri care se închid cu cuiul la propriu

In timp ce la Şcoala gimnazială  Vasile Lucaciu din mun.Carei există geamuri seculare care se închid cu un cui îndoit,  la nici 10 km de oraş, în comuna Petreşti,  şcoala  e modernizată, adusă  la standarde europene şi are chiar  şi lift  pentru handicapaţi. Înafară de Liceul Teoretic, nici o şcoală din mun.Carei nu are  lift pentru persoanele cu handicap locomotor.

..şcoala Vasile Lucaciu

Comuna Petreşti îl are ca primar pe Otto Marchis. Acesta a  gospodărit cum a ştiut el mai bine comuna şi iată că  a reusit ca în câţiva ani să schimbe acesteia.

Este singura comună  cu parc industrial din judetul Satu Mare.  Putea fi în această  situatie mun.Carei dacă  propunerea înfiinţări parcului indistrial ar fi fost dorită  de administratia careiană.  Doar că după aprobarea acestui proiect de hotărâre initiat de liberali , cele 40 de hectare alocate au fost…retrocedate.

Ceea ce în Carei nu  găseşti niciunde , găseşti în localităţile rurale limitrofe,  pista de  bowling. Astfel de  activităţi recreative se  întâlnesc în Petresti dar şi în Căpleni.  În  Petreşti, mica localitate limitrofă Careiului există amenajat pentru locuitori si un loc de relaxare , cu terenuri de sport, un lac cu ponton şi loc de făcut grătare sau alte preparate în aer liber.

Se adevereşte astfel proverbul că omul sfinţeşte locul. În timp ce sala de sport din Petreşti este bine întreţinută  şi de jur împrejur, la 10 km distanţă, primarul careian se face că nu vede situaţia unei săli de sport similare şi nici a stadionului Victoria care  este lăsat de izbelişte de peste 20 de ani .

intrare  sala de sport Petreşti

intrare sala de sport Carei

Nu trebuie să mergi prin alte oraşe ale României sau prin Germania ca să găseşti gospodari şi condiţii de trai de mileniu 3.  Un primar de comună  dovedeşte că  poate asigura  condiţii moderne pentru elevii şcolii.

Buletin de Carei

comentarii

de aranjamente electorale la Unimat !, la 27 mai 2016 - 09:49

Fraudare,influentare ,intimidare alegatori !
Asta se intampla in sat Unimat.
Se intampla in UNIMAT.
Sotul ( din Unimat),candidat la functia de primar (PSD).
Sotia(invatatoare in sat Unimat) – pusa sa scaneze cartile de identitate in sat Unimat, când se voteaza !?

Intrebare -Este legal ? Este corect ?
Asa se face Influentarea si Intimidarea alegatorilor !!!

de mafia Unimatana, la 27 mai 2016 - 09:55

Ha, ha , ha
Asta e Romania azi .
In satul Unimat ….sotul candideaza ca primar iar sotia sa(invatatoare in sat) este aleasa si numita sa scaneze in sala de votare ,cartile de identitate ale alegatorilor !!!
BRAVOS ROMANIA !
Zau asa ,de ce sa mai merg la vot ? Aranjamentele sunt facute…..

de mirel la 27 mai 2016 - 09:55

la fel e si la carei unde udemeristii din administratie au batut palma cu pesedistii si aldistii…toti se lauda unul pe altul si in sapte isi impart voturile plus din listele umflate!
jos dictatura udmr din Carei!!!!

de pap valeria la 29 mai 2016 - 09:46

Primarul din Petresti este in primul rand un OM extraordinar si un bun gospodar .Pacat ca multi nu stiu sa-l aprecieze !!!!

Lasati un comentariu