Primarul Kovacs fuge de solicitările consilierului Ciută despre cheltuirea banului public

• publicat la: 10 mai 2016
Primarul Kovacs fuge de solicitările consilierului Ciută despre cheltuirea banului public

Speriat  că cele 2 echipe de la Curtea de Conturi  aflate la primăria Carei ar putea căuta actele contabile despre cum au fost mărite salariile angajaţilor la cumpăna dintre anii 2009 şi 2010, când un salariu  de  2954 de lei din decembrie 2009 a devenit după focurile de artificii  de la Monument…10.990 lei la 1 ianuarie 2010 sau vor căuta cum a fost posibil ca la marea asfaltare din 2011 câştigătorul licitaţiei  ce trebuie plătit prin credit furnizor timp de 5 ani potrivit unui caiet de sarcini a primit suma serviciilor prestate la terminarea lucrării, primarul Kovacs a apelat din nou la presa de casă pentru a  masca adevăratul drum al unor sume importante din buget.  Care presă neavând minime cunoştinţe de economie  vizează doar senzaţionalul fără a fi susţinut de documente.

Se pare că  şedinţa din data de 10 mai 2016 nu a fost ultima din acest mandat al aleşilor locali. Probabil va mai exista una festivă în care  înainte de protocol se vor mai aproba noi  rectificări bugetare sau scutiri  de la plata impozitelor sau eventual alocări de fonduri  că doar consilierii locali majoritari au suţinut actuala administraţie  specializată în   susţinerea  unui grup de interes.

Nici această  şedinţă extraordinară nu a fost scutită de alocări de fonduri  în alb  adică fără a se specifica pentru ce anume, concret, se  direcţionează cele 402 mii lei cuprinşi în rectificarea  Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al  Municipiului  Carei  pe anul 2016.  Spre disperarea primarului şi a consilierilor săi, consilierul  Ilie Ciută a dorit să afle  care este destinaţia celor 402 mii lei  propuşi la rectificare, o întrebare scurtă şi la obiect.

„Pentru ce se alocă  402.000 lei la învăţământ? Am întrebat în Comisia Economică  şi  nu am primit răspuns concret….”

se plătesc facturile de energie  pe primul semestru ..din cei 1,649 milioane lei  nu am primit decât 500 mii lei… a schiţat un răspuns primarul Kovacs.

Ilie Ciută

Vă citesc din aprobarea bugetului pe anul 2016… într-adevăr avem de primit de la AJFP 1,649  milioane lei dintre care spuneţi că aţi primit 500 mii lei iar din venituri proprii noi avem alocaţi 850 mii lei.    Dar aceste sume au fost pentru întregul an 2016!   Să înţeleg că s-a cheltuit deja această sumă de 1,350 milioane lei pentru plata utilităţilor doar în primul trimestru?  Vă rog să  ne spuneti pentru ce alocăm această sumă?!”

Vizibil iritat, primarul apelează la vechiul său şlagăr de  discuţii în spatele uşilor închise….  dacă vreţi alte informaţii vă stau la dispoziţie….

Ilie Ciută:  „Am cerut de acum 3 săptămâni şi nu mi s-au oferit…”

Nemaivând niciun argument raţional, primarul Kovacs  se victimizează afirmând că deja are pe cap 2 echipe de la Curtea de Conturi  şi acum şi aceste solicitări vor bloca activitatea primăriei Carei…Evident, între văicărelile sale de la final de mandat , primarul Kovacs nu uită să insereze clasicele sale minciuni  de care nu  se poate dezbăra, afirmând că i s-a cerut de către consilierul Ciută o situaţie pe ultimii 4 ani când de fapt era vorba de  ultimele 4 luni, cele de la final de mandat  2012-2016.

Speriat că se vor afla destinaţiile banilor publici pe care îi poate orienta în orice direcţie din calitatea de primar, Kovacs aruncă şi campania electorală pe masa consilierilor şi în faţa camerelor de filmat, doar-doar va putea abate atenţia de la faptul că trebuie să dea socoteală pentru fiecare  leu cheltuit din bugetul primăriei Carei care este o instituţie publică şi nu o fabrică de mobilă privată.

Niciunul dintre ceilalţi consilieri ajunşi  la masa Consiliului Local prin voturile careienilor  nu a fost curioşi  să afle pe ce sunt cheltuite aceste sume alocate    unităţilor de învăţământ ca plăţi  pentru utilităţi dar  valoarea lor  uriaşă denotă şi o altă destinaţie ce se doreşte a fi ţinută la capitolul STRICT SECRET.

Buletin de Carei

comentarii

de George la 10 mai 2016 - 23:43

Curtea de Conturi cauta la contabilitatea pentru controale sau in cea cu care lucra primaria?

Lasati un comentariu