1 Iunie-Ziua Internaţională a Copilului. Micuţii careieni sunt aşteptaţi în parc

• publicat la: 1 iunie 2016
1 Iunie-Ziua Internaţională a Copilului. Micuţii careieni sunt aşteptaţi în parc

Astăzi sărbătorim Ziua Internaţională a Copilului.  Ziua Internaţională a Copilului a fost proclamată prima oară de către Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor în 1925, iar apoi în 1954, 20 noiembrie a fost declarată Ziua Universală a Copilului.

Ziua de 1 iunie datează din anul 1950 şi a fost stabilită de către Federaţia Internaţională Democrată a Femeilor de la Congresul de la Moscova (22 noiembrie 1949).

Ziua Universală a Copilului nu este pur şi simplu o zi pentru a celebra copiii pentru ceea ce sunt, ci pentru a face cunoscut întregii lumi şi a lua măsuri în privinţa situaţiei copiilor care sunt abuzaţi, exploataţi şi discriminaţi.

Ziua Copilului trebuie să rămână, în plus faţă de un motiv de sărbătorire a celor mici, o zi în care întreagă lume să fie mai sensibilă, mai atentă şi mai activă în ceea ce priveşte problemele copiilor de pretutindeni.

În mun.Carei Ziua  Copilului va fi sărbătorită în parc de la ora 16,00, în organizarea Moments. Copii vor putea  alege între cocnursuri de îndemânare, desene pe asfalt, expoziţii de desene, momente surpriză.

LA MULŢI ANI copii!

 

Lasati un comentariu