Biroul electoral din Carei şi cu preşedinta secţiei 84 de votare dau de pământ cu prevederile BEC. Au fost vizate voturile de la Casa de bătrâni

• publicat la: 5 iunie 2016
Biroul electoral din Carei şi cu preşedinta  secţiei 84 de votare dau de pământ cu prevederile BEC. Au fost vizate voturile de la Casa de bătrâni

Un caz deosebit de grav a avut loc în această zi în care au loc alegerile locale. În Republica de la Carei, adjunctul preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie, Adela Opriţoiu, în colaborare cu preşedinta secţiei de votare nr. 84, Monica Radu, şeful Serviciului de Asistenţă Socială din Primăria Carei au împiedicat un candidat pentru Consiliul Local Carei să însoţească urna mobilă, drept conferit de Legea 115 din 2015, art.91 alin 1 coroborat cu art83,alin 5.

1156 alexadresa BEC Bucuresti

Candidatul Ioan  Racolţa de la PNL Carei a solicitat exercitarea acestui drept conferit  prin adresa BEC  semnată de preşedintele Carmen Georgeta Negrilă.

Acesta s-a prezentat la secţia 84 în cursul dimineţii pentru a-şi anunţa intenţia şi a fost anunţat de către preşedinta Radu Monica că urna mobilă va porni la ora 14,00. La ora 13,30  Ioan Racolţa  a fost sunat de Moniva Radu,  preşedinta de sectie  pentru a i se comunica ca urna mobila a plecat  pentru că locţiitorul preşedintelui BEC Carei, Adela  Opriţoiu  i-a spus că nu are  dreptul de a o insoti.

Opritoiu Adela este o mai veche cunoştinţă a careienilor. De loc din Carei, aceasta lucrează momentan la Prefectura Satu Mare . În anul 2014 a candidat pentru postul de secretar juridic al primărie Carei dar nu a, întrunit punctajul necesar promovării,  iar apoi concursul a fost anulat din motive deosebit de interesante.

AICI

Adela Oproiţoiu  nu este la prima încercare de a da o notă  personală  legislaţiei  în vigoare pentru alegerile locale, Legea 115 din 2015.  Curios este că doar PNL Carei beneficiază de un tratament special din partea dumneaei.  La depunerea listelor cu semnături pentru înscrierea candidaţilor,  doar listele  liberalilor au fost puricate şi controlate la sânge  în timp ce ale  celorlate formaţiuni au fost răsfoite doar, şi ca dovadă numeroasele abateri  de la prevederile legale.

Tot BEC Carei a împiedicat reprezentantul PNL  de a beneficia de statistica referitoare la numărul de semnături retrase de pe listele din dosarele altor formaţiuni politice.

În oraşul în care  se truchează licitaţii publice şi se pierde urma  milioanelor de lei luate ca şi credit de primăria condusă de un primar plin de datorii şi cu reţinere pe salariu, s-a ajuns ca până şi prevederile Legii 115 din 2015 să fie nesocotite de Adela Opriţoiu, de la BEC Carei şi preşedinta secţiei 84 , Radu Monica, angajată la primăria Carei  ca şef Serviciu Social.

Sectia 84 deserveşte Centrul social Alexadru cunoscut  sub numele Căminul de Bătrâni.

Oare ce are de ascuns preşedinta Radu Monica şi Adela Opriţoiu de nu doresc  ca un candidat de consilier să asiste la modul de deplasare cu urna mobilă?

Ale cui interese le reprezintă având în vedere că este subordonata unui candidat de primar?

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 5 iunie 2016 - 17:05

Se poate spune oare despre o Adelă că e habarnamistă?

Nu, nu se poate, nu este de lic gigea să vorbești neacademic despre o doamnă, că nu suntem nuci fini și nici sași.

Totuși, eu dețin probe pe care le pot pune oricărui doritor la dispoziție, contra unei simple solicitări, cu condiția (cerință obligatori) ca solicitarea să fie semnată (cu prenume și cu nume real, verificabil) și să nu fie o anonimă (alias, poreclă).

de sergiu la 6 iunie 2016 - 18:19

la asistenta social a fost angajata si sora lui monica.
la primaria carei sunt angajate multe familii si unii au si firme personale.

de mia la 14 iunie 2016 - 23:37

monica nu iese din cuvantul pilelor sale ca pierde locul de munca ce credeti voi! voturile de la batranei au fost importante pentru ei pentru ca daca erau alegeri corecte nu ar fi luat nimic<<< unde sunt 4 mii de voturi cu care a fost umflata listele electorale? daca pleaca in pensie lena de la evidenta nu mai castiga tulipanii si nici grupul de corupti din primarie!< si adel e suparata ca nu a reusit la concursul pentru primaria carei.

Lasati un comentariu