Buletin de Carei rămâne preferatul presei de casă

• publicat la: 9 iunie 2016
Buletin de Carei rămâne preferatul presei de casă

La 11 ani de la prima apariţie pe piaţa careiană a presei, Buletin de Carei îşi păstrează  în continuare poziţia de preferat al presei aservite primăriei Carei, nu şi al administraţiei locale care nu trimite nici un comunicat oficial de presă.

Nu putem să nu recunoaştem că o reclamă gratuită este oricând binevenită  chiar dacă uneori vine din partea unor  scribi mercenari.

Fiind vorba despre Carei şi locuitorii acestui oraş regretăm că doar Buletin de Carei  ca redacţie este remarcat şi mai puţin careienii care au nevoie de ajutor, persoane cu handicap sau tinere talente  sau manifestările culturale de mare anvergură.

Se pare că metodele bolşevice potrivit cărora  „Cine  nu e cu noi e împotriva noastră”   rămân pe mai departe ca slogan de referinţă în administraţia locală  cu scribii săi cu tot.

Aflat la a doua sa ediţie, Festivalul de Datini şi obiceiuri de Crăciun a adus în faţa spectatorilor un caz deosebit de trist al unei tinere care a rămas dependentă de un cărucior cu rotile în urma unui accident rutier.  Erika avea şi are nevoie de ajutor financiar pentru  toate tratamentele costisitoare de care are ne voie pentru a se putea recupera. Orice  ajutor este binevenit şi i-ar prinde bine orice mediatizare mai ales că are şanse reale de a-şi reveni dacă aplică pentru mai multe tratamente.

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/traditii-ancestrale-si-eveniment-caritabil-la-festivalul-de-datini-astra-carei-2015.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/sa-redam-bucuria-de-a-merge-din-nou-unei-tinere-de-25-de-ani.html

Buletin de Carei a susţinut şi tinerele talente din domeniul  artelor  precum şi manifestări culturale de nivel academic , apreciate de careienii care au nu au fost împiedicaţi să participe.

http://www.buletindecarei.ro/2015/05/ips-andrei-andreicut-parintele-mitropolit-si-ps-iustin-sigheteanul-au-devenit-membrii-de-onoare-ai-despartamantului-astra-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/credem-in-inima-si-istoria-noastra-presedintele-academiei-romane-la-jubileul-de-la-cluj-napoca.html

Tânărul Marcel Ursan din Ianculeşti , cu un talent nativ aparte a obţinut primul loc  la concursul de recitări judeţean RECITATIO dintre 86 de concurenţi fapt ce nu a atras nici o remarcă din partea unei prese ce se autointitulează…careiană. Elevul respectiv nu are nici o legătură cu vreun grup de interes din primărie şi deci  performanţa lui nu a fost scoasă în evidenţă şi apreciată  ca o reuşită careiană.

Buletin de Carei şi Radio Transilvania Carei au fost singurii care apreciază  eforturile  tinerilor elevi careieni.

Careiul a fost în ultimii ani gazda  unor manifestări aparte la care au luat parte academicieni  de renume, profesori universitari şi înalte feţe bisericeşti precum Mitropolitul Clujului ÎPS Andreicuţ şi PS Iustin Sigheteanul în prezenţa a sute de careieni.

Deoarece organizarea acestor evenimente nu a avut legătură cu  grupul de interes din primărie nici scribii nu au consemnat momentele de neuitat la care au asistat careienii.  Memorialul Mircea Dohan şi tuneul internaţional de handbal de la Carei care a a dus campioni mondiali în sala de sport înconjurată de mizerii şi mormane de moloz a fost un alt eveniment lăsat  deoparte şi de conducerea oraşului dar şi de  servii săi în ale scrisului.

Din moment ce este urmărit cu foarte  mare atenţie  Buletin de Carei nici nu putem spune că nu au ştiut de evenimentele anunţate  deci rămâne valabil faptul că cei care nu aderă intereselor de grup din primărie sunt ignoraţi.

Viaţa merge înainte şi mai devreme sau mai târziu se va dovedi  că toate materialele apărute în Buletin de Carei au suport real. Doar nu degeaba Serviciul de Taxe şi Impozite Local din subordinea Primăriei Carei a fost mutat de la Centrul Social în primărie după dezvăluirile Buletin de Carei referitoare la folosirea acelui Centru social în alt scop decât cel pentru care a primit fondurile europene de renovare. Sau publicarea declaraţiilor de avere abia după semnalările Buletin de Carei….Cât despre angajările din primăria Carei pe cumetrii şi subordonări politice să nu mai vorbim.

Poate aflăm din presa aservită primarului de  ce la Locuinţele Sociale de pe strada Tireamului  folosite în scop electoral  de UDMR Carei nu urcă apa până la etajul 3 şi când se va remedia situaţia?

Frica de  aflarea adevărului care să ateste dimensiunea  risipei banului public din primărie este atât de mare încât gruparea ce conduce oraşul încearcă să conteste rezultatul votului de duminică 5 iunie  îndemnând la înlocuirea incoruptibilului Ilie Ciută cu  Oricine altcineva.

Spor în toate scribi mercenari, fiecare urmează calea pe care şi-a ales-o. Mulţumim  pentru atenţia acordată  şi pe care considerăm că o merităm pe deplin. Doar suntem singurii  din oraşul unde bustul lui Eminescu este interzis a fi amplasat care  promovăm adevărul  documentat şi nu depindem de administraţia locală cu toate personajele ce o compun.

Buletin de Carei

 

comentarii

de VALY la 9 iunie 2016 - 10:03

La multi ani B.D.C.!Capu Sus !!!Vine o zi cand totul se va sfarsi…asa ca spor sa aveti!

de Sebi la 9 iunie 2016 - 10:09

De fapt Ilie Ciuta este vanat! Sunt disperati si coplesiti de caracterul si principiile acestui om ! Il si urasc dar il si admira in acelasi timp.

de Horia Mărieș la 9 iunie 2016 - 12:13

Careianul dezinformat care este mereu manevrat, bate toba dar și trâmbițează (Careianul / 2 ore ago) că „Primarul Kovacs cere contracandidaţilor să-şi facă publice cheltuielile din campanie”. Din Kovács citire: „Solicit şi contracandidaţilor mei să şi facă publice cheltuielile din precampanie şi din campanie. Am decis să publicăm cheltuielile pentru a demonstra că acuzaţiile liberalilor cum că UDMR ar fi cheltuit bani publici sunt doar nişte calomnii”.

Chiar așa! Sunt și eu curios să aflu ce cifre vor scoate pe piață candidații.

Sunt curios dacă Kovács va declara cinstit

1. Ce cuantum din cheltuielile lui s-au plătit direct sau indirect (prin salarii incasate de la Primăria Carei) pentru laudele aduse in presa locală de către cei doi consilieri personali jurnaliști;

2. Cât l-a costat echivalentul în bani al șprițurilor îngurgitate de finul sas ca plată pentru articolele pupincuriste publicate pe blog;

3. Cât l-au costat în total și din ce sursă de finanțare au fost plătite in ziua de 7 iunie a.c, conform programării voturile obținute prin ducerea la vot cu arcanul, de către consilierul personal Géza Sebestén, a alegatorilor cei „fraieri și creduli „.

Un economist de meserie ca finul cel sas, cunoscând de la sursă toate mișmașurile ce au fost făcute in tabăra udemeristă din Carei în timpul precampaniei dar și în timpul campaniei electorale, poate să-l ajute pe nănașul sâu de cununie cel puțin pe la adunări.

de tomi la 9 iunie 2016 - 12:40

oare va trece primarul si cat a costat vopsirea peretilor de la sala festiva a primariei inainte de campanie catre un cotidian judetean unde merge mereu la tv?

de Zacrap la 9 iunie 2016 - 13:11

De unde a avut infractorul de Kovacs 10.000 lei sa-si finanteze propria campanie?

Un nesimtit pedepsit foarte bland pentru infractiunile comise, intre impozitele retinute la sursa si neplatite.

Poprirea pe salar este ridicola pentru amploarea faptelor savarsite de acest infractor.

de Careiul la 9 iunie 2016 - 13:55

Daca noi cei nemultumiti cu comportamenutul primaruluiJeno NU am recunoaste funtia si calitatea de primar de Carei, a individului Kovacs si am numi pe Ciuta primarul nostru Careienilor carora NU ne place de Kovacs.Cine ne poate obliga sa fim prostiti,mintiti si batjocorati anca patru ani daca noi pros..mea nu vrem.Haideti sa numim si sa recunoastem pe Ciuta primarul nostru, iar Kovacs sa ramana primarul lor celor caror place de el.De aia este democratie an tara asta NU?SA TRAITI DOMNULE PRIMAR ILIE CIUTA!

de O Careianca... la 9 iunie 2016 - 17:13

Buletin de Carei….un ziar de scandal in primul rand.Nu vreau sa supar si sa jignesc pe nimeni,dar inafara de injurii aduse primarului Kovacs si echipei lui,eu nu am citit nimic altceva.Pacat…S-ar putea trai frumos,in armonie fara sa aruncam cu noroi in altii atata vreme cat nici noi nu suntem mai buni(si aici degeaba vor fi comentarii,nimeni nu e perfect).
Degeaba va ambalati….daca nu l-ati vrut din nou primar trebuia sa mergeti la vot.Dar inca o data s-a demonstrat ca ungurii sunt uniti,ei au votat si au castigat….
Apropo’ am prieteni,cunostinte,vecini etc care sunt romani 100% si au votat cu Kovacs.
Deci degeaba latrati si faceti spume la gura…NU AVETI DREPTATE!!!

de careianca la 9 iunie 2016 - 19:51

in primul rand nu stiu daca ati invatat sa citit in limba romana sau poate cititi alte yiare. Eu citesc Buletin de Carei de la prima aparitie si inca nu am gasit nici un articol care sa cuprinda injurii. Deci probabil cititi altceva si ati nimerit aici intamplator. Din pacate primarul Kovacs la care va referiti este rusinea orasului de cand are datorii la buget pentru care are retinere pe salar. E trist pentru noi careienii sa avem asa exemplu. Va compatimesc sincer pentru ca inca nu ati trecut de stadiul cu ungurii si romanii cand in lume se pune accent pe dezvoltare economica si culturala. Va ambalati pentru ca sa va pastrati probabil foloasele de la grupul care conduce orasul in timp ce noi teebuie sa suportam mizeria si noroiul si stricaciunile la conductele de apa si drumurile proaste. Treaba cu latratul va caracterizeaza cel mai bine dar va si deconspira pentru ca o careianca de-a noastra nu foloseste astfel de expresii. Acestea sunt specifice anturajului fotbalistului orasului de care rad toti pentru cum arata curtea stadionului. Careienii stiu de ce. Ajunge sa faci o plimbare la stadion sau la sala de sport sau prin oras ca sa iti dai seama ca pozele din Buletin de Carei sunt reale si deranjeaza clasa conducatoare ce dicteaza legile dupa interesul lor personal. Va place nu va place dar altul mai bun nu ati avut ca sa alegeti decat un datornic care nu are nici o casa pe nume si sta la altii in gazda.

de suporter la 10 iunie 2016 - 19:30

Cica fotbalistu ratat fostu,actualu si viitoru Vice, a dat ordin lingaului Tabi sa nu castige juniorii la meciul de azi,ca tare sa speriat de victoria de ieri cand au castigat fotbalistii de la Victoria meciurile de joi,plus cupa pe judet.”Cum va reactiona Careiul,ca pe vreme apusa a Victoriei o fost tot din chix in chix,amu ce or zice astia ,ca-si revine echipa ?Nu e slobod sa castigati,ca va desfiintez iara „Doamne……………

Lasati un comentariu