Campanie de denigrare împotriva liderului liberal careian

• publicat la: 19 iunie 2016
Campanie de denigrare împotriva liderului liberal careian

Finul preşedintelui UDMR Carei, primarul Kovacs,  îl denigrează constant pe preşedintele PNL Carei, Ilie Ciută, consilier de 16 ani, incoruptibil si neşantajabil, independent financiar, clasat pe a doua poziţie la alegerile locale pentru primar.

Pe pagina personală a preşedintelui UDMR Carei nu apar afirmaţiile directe ale acestuia legate de viceprimar ci  materialele de pe blogul finului său care dau verdictul în cazul  numirii  viceprimarului.  Finul preşedintelui UDMR Carei iniţiază chiar  sondaje împotriva unui consilier ales de către careieni,  Ilie Ciută. Un personaj care nu are realizari in niciun domeniu si nu isi face cunoscute nici sursele de venit  se erijeaza in analist politic. Cine să mai creadă în sondajele lui  după ce votanţii cresc  mai ceva ca prâslea cel voinic după ploaie? Un administrator de blog poate oricând să intervină  la numărul de votanţi că dacă e lăsat la liber riscă să se facă de râs după  ce pune întrebări  penibile. Dovadă  sondajul din 25 mai pentru  aflarea preferintelor pentru candidatii de primar la care au răspuns 519 cetăţeni. Brusc, la sondajul pentru demiterea lui Ilie Ciută au răspuns de 2 ori mai mulţi careieni. Nici măcar copii de grădiniţă nu mai pot fi prostiţi cu săsisme răsuflate…..

Să fie  careienii mai puţin  interesaţi de  candidaţii de primar ? Să fie mai cunoscut  Ilie Ciută  pentru profilul său de  incompatibilitate cu tot ce este legat de corupţie?

Dă de gândit  tăcerea faţă de rezultatele  slabe ale celorlaţi doi candidaţi de primar dintre care  unul este angajat la firma  actualului viceprimar.

Jalnicul comentariu postat pe  Buletin de Carei de la o adresă clasică a postacilor de serviciu denotă doar disperarea faţă de prezenţa celui de-al doilea clasat în Consiliu Local Carei. Acesta se regăseşte şi aum pe Buletin de Carei faţă de comentariul doamnei Manuela Supuran care a fost şters de pe blogul finului la puţin timp de la postare.

http://www.buletindecarei.ro/2016/06/comentariile-careienilor-cu-nume-si-prenume-sunt-sterse-de-finul-primarului.html

Scenariul este unul binecunoscut de pe vremea când lucra la cotidianul judeţean al partidului  aflat în alianţă la Carei cu UDMR. Acesta a recunoscut în declaraţiile date la DNA ca martor  în dosarul Govor că  se ocupa de unele  aspecte care nu sunt apreciate  a face cinste unui gazetar.

Cel care a dat tonul denigrărilor si incitărilor împotriva preşedintelui PNL Carei, consilierul Ilie Ciută, după alegerile locale  este  tocmai finul preşedintelui UDMR Carei. Acesta a iniţiat seria denigrărilor şi incitărilor de după  alegeri a liberalilor pentru a pregăti terenul pentru deciziile pe care naşul său doreşte să le pună în practică.

Comunicatul precizează că:

Conducerile organizațiilor județene Satu Mare ale UDMR și PNL au decis susținerea reciprocă a proiectelor administrative în Consiliul Județean, Consiliul Local al Municipiului Satu Mare, Primăria Satu Mare, respectiv în consiliile locale și primăriile din județ.
Urmare a acestui parteneriat, liberalii vor sprijini candidatul UDMR la președinția Consiliului Județean, iar Uniunea va susține propunerile PNL de ocupare a celor două funcții de vicepreședinți ai CJ. În același timp, PNL va continua să fie partenerul UDMR în echipa de conducere a municipiului, acceptând o funcție de viceprimar.
Satu Mare este un județ multicultural, de aceea acest parteneriat între UDMR și PNL onorează ambele formațiuni. Respectăm astfel dorința electoratului din Satu Mare exprimată prin vot în 5 iunie, care a arătat clar că se dorește o schimbare semnificativă. Practic, este o continuare a parteneriatului pe care l-am avut în ultimii doi ani în CL și CJ Satu Mare. Cele două formațiuni au avut și în ofertele electorale multe puncte comune privind dezvoltarea județului.
UDMR și PNL au susținut că este nevoie de o schimbare la nivelul administrației publice locale și că trebuie sa construim împreună durabil pentru sătmăreni.
Am căutat să fim permanent alături de locuitorii județului, indiferent de etnie, astfel încât sătmărenii să aibă în administrația locală un partener care îi susține”.  Semnătura apartine celor doi presedinti ai celor 2 formatiuni.

În municipiul Carei, rezultatul alegerilor locale din data de 5  iunie 2016 arată că următorul clasat după primarul ales este consilierul Ilie Ciută, cel care a obţinut mai multe voturi decât partidul pe care  îl conduce . Ceilalţi doi candidaţi   au primit mai puţine voturi decât  partidul pe care îl conduc .

Candidatul Ilie Ciută a fost singurul care a prezentat  soluţii tehnice şi financiare pentru obiectivele pe care şi le-a propus, experienţa sa  de 25 de ani din mediul privat şi cea de 16 ani din administraţie fiind concludentă. În ultimii 8 ani , consilierii liberali din CL Carei au votat în proporţie de 85% proiectele  intrate pe ordinea de zi fiind doar împotriva celor ce au exagerat în cheltuirea banului public.

Toate proiectele de dezvoltare a Careiului au fost votate de liberali, conform Proceselor Verbale oficiale, chiar şi cele pentru amplasarea busturilor comunităţii maghiare deşi pentru bustul lui Mihai Eminescu aceştia au votat împotrivă.

Preşedintele UDMR Carei care este şi primar are la dispoziţie toate documentele din arhivă care confirmă cele menţionate şi le poate contesta   în caz de neconcordanţă. Ar fi de preferat să se exprime prin  comunicate oficiale şi nu prin intermediul unui blog deţinut de finul său, mai ales când vine vorba de  decizii ce privesc mun. Carei.

Ilie Ciută este membru PNL din anul 1996, are aceiaşi firmă de producţie din anul 1991, este consilier local de 16 ani  şi nu are contracte cu primăria Carei sau cu statul.  Dezinteresul său pentru  orice grup de interes , munca depusă doar în beneficiul careianului de rând şi curajul de a spune lucrurilor pe nume i-au atras …nesimpatii şi înscenări care să îl compromită fără dovezi. Orice confruntare  publică sub formă de dezbatere cu Ilie Ciută ca şi candidat sau ca simplu consilier a fost mereu evitată. Soluţia sa pentru înlocuirea gunoaielor din jurul sălii de sport cu terenuri  moderne de relaxare la care să aibă acces orice careian a fost trecută sub tăcere sau ridiculizată de presa aservită. Şi la ora actuală mormanele de gunoi înconjoară o sală de sport construită din fonduri guvernamentale dar principala problemă a finului preşedintelui UDMR Carei ales primar o reprezintă  obţinerea unui nou mandat de consilier de către Ilie Ciută.

Buletin de Carei

comentarii

de albert la 20 iunie 2016 - 08:04

Domnule Pataki de la UDMR Satu Mare sunteti de acord cum procedeaza presedintele UDMR Carei care este primar? Ati semnat acest comunicat numai pentru satmareni si la Carei noi ramanem iar cu rusinea sa avem un presedinte cu datorii neplatite la buget?Eu ma inteleg bine cu vecinii mei si nu cre ca trebuie sa faceti separat hotararile pentru Satumare si separat pentru Carei daca vreti ca lumea sa creada pe dvs.Ce sa spun la vcecinul meu roman cand intreaba de ce bat joc de ei cei de la UDMR Carei?Mai bine daca veniti sai facrti ceva cu adunarea care lucreaza impotriva la adevar si fac numai pentru ei sa fie bine si nu lasa pe romani sa puna pe Eminescu.Verisoara mea lucreaza la domnul Ciuta si pentru ca este foarte corect nu iubeste pe el Jeno si Lajos ca e mare diferenta intre cum ei fac si domnul Ciuta.E pacat sa creada lumea ca si dvs sunteit de acord cum se poarte ei la Carei.

de localnic la 20 iunie 2016 - 09:13

deja este penibil cum procedeaza jeno primarul! fiecare dimineata merge la primarie finul lui si scrie numai impotriva celor care il deranjeaza pe nasuku lui……orasul arata ca drcii si ei fac poze la flori in centru,.rusine pentru ura impotriva romanilor careieni…va faceti de rusine jeno si lajos deja cum tot atacati pe consilierul ciuta care tine si pentru necajiti partea!

de Horia Mărieș la 20 iunie 2016 - 19:13

Cine uită, nu merită! [Citat de Nicolae Iorga despre Opinie, dar nu despre aia … de Carei]

Noul Cod Penal.
Coruperea alegătorilor

Art. 386. –

(1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni politice.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1745235255755006&id=1744350989176766&__mref=message_bubble

Oare se aude chestia asta pe la casele Sebestén și Kovács din Carei?
Sau pe la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei?
Le sună niscaiva clopoțele?

Pun pariul cu finul sas pe o ladă plină cu sticle de bikavér, vinul ăla după care se dă dânsul în vânt, că nu se aude de loc, fiindcă în Carei Codul Penal se citește arăbește, adică de la dreapta la stânga și de jos în sus. Nici finul sas n-a auzit ce vorbeau papagalii în piață, fiindcă dânsul este cam tare de o ureche. Sau a auzit și tace exact ca porcul in păpușoi, ca atunci când nu-i convine ceva.

Lasati un comentariu