Capul lui Ilie Ciută vor

• publicat la: 18 iunie 2016
Capul lui Ilie Ciută vor

Fiecare dintre noi este iubitor de filme. Aprecierea calităţii lui  diferă de la un privitor la altul.  Unele sunt seriale, altele de lungmetraj, unele comedii altele drame sau horror…În general, punctul nostru comun este susţinerea pentru cei buni, fascinaţia pentru eroi. Faptele celor care ţin cu poporul le aduc  în  plan personal  numeroase greutăţi, pietre de încercare pe care le depăşesc cu eforturi susţinute. Opoziţia însă îi urăşte şi încearcă să îi anihileze.

Un sâmbure de adevăr există în filmele  astea şi nici nu tebuie să căutăm prea departe.

La 2 săptămâni de la anunţarea  câştigătorului alegerilor locale, propagandiştii primarului continuă campania electorală în aceiaşi notă  dezinformatoare şi lipsită de temei.

Ilie Ciută, mai mediatizat  decât primarul ales, rămâne în lumina reflectoarelor de casă  când în postura de izolat politic când în cea de perdant  dar niciodată  în cea reală, de consilier integru de 16 ani de zile, incoruptibil şi neşantajabil, mereu în slujba careienilor.

Candidat la primărie fără miză existenţială, fără datorii şi fără procese nenumărate pe rol, a reuşit să obţină mai multe voturi decât partidul pe care îl conduce  spre deosebire de preşedinţii candidaţi ai PSD şi ALDE Carei.

Şi totuşi nu cei care au tras în jos partidul sunt  tocaţi mărunt şi analizaţi  ci tocmai cel care  datorită  configuraţiei sale morale şi profesionale  este “greu de ucis”   dacă e să reluăm expresia care a deranjat mercenarii careieni din presa scrisă.

Cel mai vehement contestatar al consilierului incoruptibil Ilie Ciută este finul primarului, ajuns blogger şarlatan  care se erijează în atotcunoscător al vieţii politice şi administrative locale, bazându-se pe relaţia de cumetrie pe care  o are cu primarul Kovacs sau “pe surse apropiate de liderii judeţeni ai PNL Satu Mare”  dar care nu se confirmă nicicum.

Caz concret, materialul publicat în data de 15 decembrie 2015, când dădea ca sigură debarcarea lui Ilie Ciută de la preşedinţia partidului şi  incertitudinea candidaturii sale la primărie.

Au trecut şi cele 3-4 luni trâmbiţate , au trecut şi alegerile şi iată că Ilie Ciută a rămas ca bradul în munte, drept şi demn, cu mai multe voturi decât partidul pe care îl conduce. Neconfirmarea celor enunţate a înşelat buna-credinţă a cititorilor care au  luat de bune cele scrise atunci.

Semnele de întrebare  ridicate în 15 decembrie 2015 rămân agăţate de credibilitatea  scribului cu sursa de venit necunoscută ce trăieşte din amintirile vremurilor când trandafirii erau încrucişaţi  cu lalelele.

Pentru posteritate, rămân realizările pe toate planurile  ale consilierului Ilie Ciută, alegerea sa de careieni ca şi consilier pentru al 5-lea mandat  concomitent cu numărul mai mare de voturi obţinut decât PNL.

Spectrul  simplei prezenţe a consilierului ales Ilie Ciută  în noul Consiliu Local bântuie imaginaţia finului primarului care face sondaje  incitatoare la adresa unui ales local. Mai rămâne să ceară arderea sa pe rug pentru a fi sigur că nu va face parte din Consiliul Local cu majoritate aflată sub mâna  nănaşului.

Apropierea galopantă a constituirii CL şi a alegerilor de viceprimar , coroborată cu anunţata şi previzibila alinţă dintre UDMR şi PNL la nivel judeţean şi  local sătmărean  dau furnicături şi curiozităţi necontrolate grupării ce a condus dictatorial oraşul în ultimii 8 ani de zile. Fără sursele de informare din interiorul liberalilor careieni, scribilor nu le rămâne decât lansarea de fumigene …poate-poate muşcă cineva momeala.

“Curiozitatea a omorât pisica”  este o zicală care vine din englezescul “Curiosity killed the cat”  şi de multe ori, din cauză că vrem să ştim mai multe, distrugem misterul, astfel  că  magia dispare.

Aşa că lăsaţi în seama  celor câteva zile ce au mai rămas  deznodământul final. Bucuraţi-vă de petrecerea din parc a UDMR  organizată deodată cu Sărbătoarea  Rusaliilor la români şi savuraţi răsfăţul unui ménage a trois  politic cultivat cu osârdie în ultima perioadă în CL în încercarea de a izola liberalii careieni.

Buletin de Carei

ȘARLATÁN, șarlatani, s. m. Persoană necinstită care înșală buna-credință a cuiva;  – Din fr. charlatan.
Sursa: DEX ’09 (2009) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink

comentarii

de bubu la 18 iunie 2016 - 21:46

nu vedeti ce campanie fac slujile primarului datornic impotriva unui om corect? au ajuns lipitorile sa faca legea in oras si sa isi bata joc de oamenii cinstiti!cand va platiti datoriile domnule primar?

de Mihai V. la 18 iunie 2016 - 22:07

Scara de valori incepe sa se clatine si niste golani notorii ajung sa isi dea cu parerea despre un consilier local care nu are afaceri cu primaria.Legat de aliantele politice,acestea nu sunt in folosul nostru al cetateanului ci tot al lor,al imbuibatilor.Domnul Ciuta a dovedit ca se poate trai bine si fara sa furi.

de Horia Mărieș la 19 iunie 2016 - 00:26

Nu sunt nici pe departe un suporter al domnului Dumitru Păcuraru, autorul articolului „Interese politice transpartinice”, datat 18 iunie 2016, dar parcă aici și mai ales cu trimitere la Consiliul Local al municipiului Carei, înclin să-i dau dreptate (vezi și Careianul / 2 zile ago / „Ludovic Keizer rămâne viceprimar al Careiului”):

„La desemnarea viceprimarilor, primarul are în vedere alegerea unui viceprimar cât mai slab, care să nu-l concureze. Ca şi în cazul constituirii consiliilor judeţene, şi la consiliile locale alianţele nu ţin seama de orientarea partidelor. Toţi se aliază cu toţi, astfel încât să maximizeze şansele de a câştiga ceva, o funcţie, o poziţie, un cât de mic avantaj. Din punct de vedere politic, stânga şi dreapta dispar. Pentru o scurtă perioadă. Odată constituite, majorităţile funcţionează până la declanşarea următoarei campanii electorale. Atunci fiecare se bate pentru partidul său, însă între timp îşi fac apariţia interese personale şi de grup. Acestea sunt transpartinice pe termen mai lung. Doar DNA le mai sparge din când în când.”

de sergiu la 19 iunie 2016 - 08:50

Domnule Maries trebuie facut ceva ,PNL CAREI a ajuns srl CIUTA nu sau facut prealegeri pentru lista de consilieri cine a cotizat la srl CIUTA a ajuns pe lista cu un loc eligibil ar trebui sesizat DNA ,dar oricum sau pierdut alegerile Pinter cu Bujor care stateau pe terasa la Kantorul au facut doi consilieri ca noi ,de ce NU DEMISIONEAZA DOMNUL CIUTA sa asumeze greseala campaniei ratate sa dea sansa unor tineri pentru 2020 ca doar nu a mostenit PNL din CAREI avem pe ABIGEL BODO hai sai dam o sansa daca va rata va demisiona.Domnule Maries la Bucuresti dupa ratare au demisionat vinovati in REPUBLICA CAREI DE CE NU DEMISIONEAZA CEI DE LA SRL CIUTA? semneaza un june liberal care nu e membru la SRL CIUTA

de @sergiu la 19 iunie 2016 - 11:04

De ce SA demisioneze ? Ce greșeală de campanie ? El a reușit sa strângă singur mai multe de voturi decât au reușit 20+ de consilieri împreună ?! Sa fim serioși, dacă tot încercați sa îl forțați pe Ilie sa demisioneze măcar încercați sa o faceți într.un mod mai profesionist, nu prin sute de comentarii în care îl blamați DOAR pe Ilie, nu prin sute de „sondaje” mânărite în care va folosiți de numele lui doar ca sa va faceți trafic, nu prin articole de tip Dan Diaconescu „senzaționale” despre ce NU a furat Ilie … deoarece în ziua de azi lumea nu mai e atât de încuiată pe cat credeți, observa aceste lucruri și o sa va cam dați singuri în cap cu ele la un moment dat.

de @sergiu la 19 iunie 2016 - 11:14

Ilie Sesizat la DNA ? ce fumezi omule ? Sunt curios sa va vad câți o sa săriți gardu peste vama când o sa bata DNA la COVAC polgarmester SRL. Câți oameni o sa rămână fără contracte și fără liberul acces la banii careienilor ? Semnează un om deschis la minte , nemanipulat și fără abonament COVAC polgarmester SRL

de tibi la 19 iunie 2016 - 12:50

Lingăii lui covacs nu va bucurați prea tare ca nu stitiii când veți cădea cu curutu în putuka

de Buletin de Carei la 19 iunie 2016 - 13:40

Aveti si dovezi, sergiu, sau sunt doar reactiile de postaci dupa aparitia articolului de aseara?
Fara probe sunt simple barfe. Noi avem documentele care atesta ca primarul are datorii la buget si a alocat din banii orasului pentru renovarea sediului UDMR. Era normal sa aloce banio pentru toate sediile de partide sau sa faca din banii lor cum a facut PNL Carei. Cel mai deranjant este adevarul scris negu pe alb cu dovezi. Aveti curaj sa publicati averile membrilor familiei primarului dupa 2008 cand a ajuns la primarie? Sau e mai usor sa atacati singurul consilier care isi poate justifica proprietatile si pe care nu il puteti corupe sa intre in grupul de interes ce conduce orasul?

de anca la 19 iunie 2016 - 15:04

cine este abigel bodo si de cand este membru la liberali? vreti sa controlati si liberalii prin relatia cu keizer care dupa ce s-a vazut consilier liberal a fugit la udemereu unde inainte veci nu ajungea pe liste?
domnul Ciuta are respectul tuturor pentru ca nu este traseist politic si isi vede de munca lui din care traieste bine si nu depinde de posturile voiastre sau de spagi.domnul Ciuta este singurul consilier care munceste pentru oras si nu pentru el!

de FLORE la 19 iunie 2016 - 15:06

ILIE CIUTA CEL MAI BUN CONSILIER!SINGUR TRAGE DUPA EL PARTIDUL SI MARE SUPARARE AU DATORNICII SI CARTOFORII DE LA VIISOARA!

de csaba la 19 iunie 2016 - 15:26

knd kovacs a candidat singur fara udmr in spate atunci a facut 680 de voturi.lasati pe noi cu povestile ca ce bun este ca fara udmr numai datoriile face..

de Horia Mărieș la 19 iunie 2016 - 16:14

Stimate Domnule „sergiu” la 19 June 2016 – 08:50, sau stimate „june liberal”,

Imi cer mii de scuze pentru faptul că am luat notă de postarea Dvs. de la ora 8:50 doar după ce am citit bazaconiile postate pe blogul „OooooDeCeeee???” de Careianul / 5 ore ago / în articolul intitulat „Careienii cer demisia lui Ilie Ciută!”. Dacă știam că ati postat un comentariu cu referire directă la numele meu, vă asigur că v-aș fi răspuns mai repede. Am reflexe încă rapide și nu prea las lumea bună să-mi aștepte replica pe aici pe la Comentariile din BdeC. Dar, din păcate ptr Dvs., azi am avut cam multă treabă, mai este și zi de sărbătoare și nu v-am putut acorda satisfacție. O fac însă acum, cerându-mi din nou mii de scuze pentru impardonabila intârziere.

Vă mulțumesc pentru increderea pe care se pare că mi-o acordati, pentru faptul că îmi cereți părerea, pentru faptul că sunteți, cred eu, unul din foarte puținii careieni care mă consideră expert în problemele politichiei locale și in special expert in problemele liberalilor careieni.

O să vă dezamăgesc profund. NU SUNT expert.

Cunosc câteva lucruri doar din citite, adică din lecturarea ziarelor online locale și județene.
Nu sunt nici eu mai bine informat decât oricine altcineva care știe citi în Carei.

Il iau ca martor pentru a confirma cele scrise mai sus pe distinsul candidat independent la functia de consilier local la alegerile din 5 iunie a.c., pe fostul liberal domnul Rusu Marius Andrei, care a avut amabilitatea să scrie recent negru pe alb, tot aici pe la Comentariile din BdeC că „după câte cunoaște dânsul, subsemnatul n-am absolut nici o legătură, de nici un fel, cu organizația politică P.N.L. Carei” și cu nici o altă formațiine politică careiană. Dânsul este un om serios, credibil, profesor, recent masterand la Oradea în teologie ortodoxă, etc., de cred că este unul din puținii pe care puteți să-i credeți pe cuvânt in Carei.

Astea fiind zise, o să fac totuși niște mici remarci pe marginea postării dvs.

1. Nu vă cunosc. De obicei nu schimb impresii cu anonimii lași care n-au nici măcar atâta sânge în instalație incât să aibă curajul și obrazul să-și semneze comentariile cu numele și prenumele real. Cu fantome n-am ce discuta. Fantomele și aninimii nu-mi inspiră nici un pic de încredere. Totuși, cu dvs o să fac, dar doar în ziua de azi fiindcă sunt Rusaliile, o singură excepție.

2. Orice alegații scrise de numitul Szasz Lorand în fițuica lui online valorează, cel puțin pentru mine, exact cât un creițar găurit, adică sunt de fapt și de drept doar un zero barat, o ceapă degerată. Tipul, individul, finul cel sas si-a mancat de mult timp omenia, s-a făcut de mult prea multe ori de fecale, și-a luat inclusiv o găleată cu balegă de cal in cap de la distinsul domn ing. Veress, soțul cel cu acte al nepoatei de grăjdar al grófului, presedinta Asociatiei bun-profit Equus a celor 28 mahări politicieni udemeriști careieni.

Mai ales când finul sas scrie ímpotriva familiei Ciută față de care se pare că are o dușmănie, o ură congenitală incurabilă și cu care se află în proces de calomnie la Tribunalul SM, atunci opiniile lui careiene nu valorează ptr mine nici măcar cât un găinaț.

3. Rezultatul obținut de candidatul la funcția de primar Ilie Ciută la alegerile locale din 5 iunie 2016, mie unuia, mi s-a părut a fi unul onorabil in condițiile in care electoratul careian este considerat de actualul primar unul „fraier și credul” (și se pare că primașul a avut perfectă dreptate în interviul pe care l-a dat la ITV înainte de alegeri), în condițiile existenței in Carei a unei majorităti formate din alegători de etnie maghiară, șvabă și romă care votează mereu ca un grup foarte unit și compact și cu ochii închiși un candidat din partea udemerului indiferent ce pramatie candidează la funcția de primar, în condițiile în care a trebuit să lupte și a făcut acest lucru bărbătește cu ceilalți doi candidați din partea PSD și ALDE care au fărâmițat din nou electoratul careian de etnie română, deși cei doi contracandidați Pinter și Oneț sunt binecunoscuți a fi de fapt (niște tradatori de neam și) cea de a cincea roată la căruța primașului reales.

4. Imi scrieți că „trebuie făcut ceva”. Cine vă oprește?
Dacă sunteți tânâr liberal cu ouăle incă tari sau neîncepute, de ce nu vă suflecați mânecile și de ce nu faceți Dvs ceva? Aud?

5. Am facut sport la viața mea. Știu ce înseamnă să te bucuri la o victorie dar știu tot atât de bine că trebuie să accepți cu demnitate o înfrângere. În orice dispută, sportivă sau electorală, cel mai bun invinge. In ziua de 5 iunie 2016 în Carei a invins cel mai bun și anume RMDSz (UDMR) Carei si candidatul Kovács Jenö bácsi úr. Să dăm Cezarului ce este al Cezarului și să facem alti patru ani mișto de el. Așa este in democratie și in politichie, pierzi sau câștigi in alegeri, tot politician te numești.

6. Nu văd absolut nici un motiv pentru ca domnul Ilie Ciută să-și dea demisia. A avut o campanie electorală cât se poate de onorabilă, de logică, de muncită, de argumentată, a tras practic PNL Carei după el, o organizație politică locală evident mult slăbită după dezertârile unei întregi serii de trădători și de cozi de topor.

Dacă cineva deține probe privind un comportament neadecvat al domnului Ilie Ciută în fruntea org. PNL Carei, n-are decât să pună probele pe masă și să-i ceară demisia. Eu unul nu văd nici un fel de motiv, de nici un fel, pentru demisia dânsului. Rezultatul liberalilor bucuresteni la votul din 5 iunie a fost unul catastrofal, pe linie, atat la primaria Capitalei cât si la prinăriile de sector.
De 26 de ani PNL n-asuferit o astfel de înfrăngere atât de Drobitoare din partea PSD în Bucuresti. Am ajuns să trăim și zilele astea. C’est la vie, soarta fuse crudă de data asta cu liberalii bucureșteni, dar…. ei merg mai departe, iar noi, cei pe care-i doare-n cot de toți puliticienii, ne vedem în continuare de viată, bună sau rea, așa cum ne-a fost ea dată de Cel de Sus.

Iar junii liberali, dacă sunt convinși că TREBUIE FĂCUT CEVA, să facă bine și să pună mâna să facă ceva constructiv, nu să stea cu mâna intinsă la pomana koldușului de primaș, cel dator vândut la fisc.

Sper că v-am satisfăcut măcar o parte dintre curiozități.
Să auzim numai de bine și să ne iubim exact ca frații udemeriști-liberali.

de Horia Mărieș la 19 iunie 2016 - 20:03

Post Scriptum la cele de mai sus.

de Rusu Marius la 5 March 2016 – 22:30

Precizare: d-l Mărieş Horea nu are politic nici o legătură cu Pnl Carei sau consilierii locali din Pnl Carei. Asta după cele ştiute de mine

de careian la 5 March 2016 – 22:41

vine frica pe la sira spinarii la udemeristii si pesedistii careiului ca la aldeistii e jale mare…..horia maries si ilie ciuta sunt stancile ce nu pot fi sparte . cei doi nu lasa liber la jaful public din primarie!!!!
doamne da disperati pot fi udemeristopesedistii ca scapa din mana banul careian si vor trebui sa munceasca si ei ca noi

de PROAUTONOMIST la 20 iunie 2016 - 16:16

bla bla bla…

de Horia Mărieș la 20 iunie 2016 - 19:29

@PROAUTONOMUIST la 20 June 2016 – 16:16

Ce mai faci? Ești bine?
Mă refeream la cap….

de careian la 20 iunie 2016 - 20:09

ae trebui facut ceva pentru ca blablaisti sa primeasca automonie si sa fie lasati in curtea lor cu curent si medici tot din curtea lor da sa fie total izolati de noi ca sa nu ne molipseasca!
si nu inainte ca sefu lor sa plateasca ce datoreaza la buget

Lasati un comentariu