Competenţă liberală: 4,30 mai mare decât 2,5 sau cum se mai dau concursurile….

• publicat la: 21 iunie 2016
Competenţă liberală: 4,30 mai mare decât 2,5 sau cum se mai dau concursurile….

Update-

Vă redăm în continuare declaraţia candidatei Sucală Lăcrămioara legată de desfăşurarea concursului…

Am fost chemate pentru proba scrisă de la ora 9,00. În sală au intrat domnul director Micovschi şi cei doi membrii  care au fost  prezentaţi ca fiind   doamna Simona Nuna de la Ardealul Carei şi domnul Viorel Chiş de la banca Unicredit . Am primit subiectele ce erau scrise pe 4 pagini, 2 file în alb ca ciorne şi 2 foi  grilă, adică cele doi foi grilă erau identite, pe ele trebuia să trecem răspunsurile de la întrebări. Ni s-a spus că primim 2 grile identice pentru cazul în care greşim notarea de pe una din ele. În timpul celor două ore de lucru comisia s-a retras şi am rămas cu doi supraveghetori. La finalul celor 2 ore, comisia a revenit în forma anunţată la început şi au început să corecteze lucrările…..

Vă aducem la cunoştinţă că pe documentele oficiale de la avizierul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu nu este trecută componenţa integrală a comisiei care s-a prezentat în faţa candidaţilor.

Liberalii careieni   sunt din ce în ce mai atacaţi de finul preşedintelui UDMR Carei, primarul Kovacs, cel care are din 2008 reţinere pe salariu pentru datorii la buget. Nu  mai contează risipa banului public din primăria nănaşului, starea proastă a drumurilor şi apa murdară de la robinete sau  lipsa locurilor de muncă din oraş.  Liberalii care au curajul de a semnala aceste aspecte trebuie anihilaţi cumva pentru ca pătura conducătoare să aibă un Carei paşnic în care să îşi poată desfăşura în voie toate ingineriile financiare.

Ajuns un blogger şarlatan, adică care înşală buna-credinţă a careienilor oferind doar informaţii trunchiate, finul primarului se dă de ceasul morţii să îi facă viaţa mai uşoară nănaşului dacă tot nu a reuşit să …”îl mazilească”  pe  Ilie Ciută, liderul liberal ca şi consilier.

Atacurile susţinute asupra liberalilor denotă doar  deranjul pe care aceştia îl provoacă  conducerii UDMR Carei care se afla la cârma  administratiei careiene si care se folosesc  de acest avantaj pentru a acorda lucrări la suprapreţ sau a face angajări  de colegi de partid sau de soţii ale acestora.

Din păcate, realitatea demonstrează că  se apelează la astfel de atacuri  pentru a acoperi abuzurile unui grup  de interes.

Lipseşte cu desăvârşire din  articolul  incriminatoriu al finului  legat de concursul dat pentru postul de contabil şef la Colegiul Iuliu Maniu unde director este Micovschi Adrian, membru PSD Carei, lista  membrilor Comisiei de Concurs! 

Foarte ciudat pentru  cineva care   se pretinde cu vechi state de plată în ale jurnalismului …  Din comisia de examinare au făcut parte directorul  Micovschi Adrian, Nuna Simona de la Ardealul Carei şi Viorel Chiş  ce conduce agenţia UniCredit Bank Carei. Supraveghetor a fost  Nica Petru, membru  ALDE Carei.

Toate aceste date lipsesc cu desăvârşire din articolul tendenţios şi jignitor la adresa liberalei Ghizela Lăcrimioara Sucală, “candidatul liberal din gară”.

Ar trebui ca să  ne exprimăm şi noi de aceiasi manieră la adresa nănaşului primar care nu are nici o locuinţă proprie şi stă prin  casele altora?

Din partea unui blogger care a fost pentru un timp director de cotidian judetean ne aşteptam la un  material mai bine documentat  dacă tot e vorba de un concurs unde se presupune că liberala Sucală nu a fost singurul candidat.

Au mai concurat pentru acest post Monica Comiati, soţia domnului căruia nu i s-a aprobat terasa din cartierul Republicii decât  în prag de alegeri, Ambrus Tunde, contabil la Scoala Vasile Lucaciu şi Mihaela Molnar, angajată la…Unicredit Bank.

Nu comentăm modul în care s-a desfăşurat concursul pentru că  nu am fost prezenţi  şi nu avem competenţe dar se ridică două semne mari de întrebare :

1. De ce Ambrus Tunde nu a fost acceptată prin transfer între instituţiile  de învăţământ, pentru că avea dreptul?

2. Cum se poate ca un candidat să fie examinat de către  un superior de la locul actual de muncă?

Până vom primi răspunsurile la aceste întrebări( cu toate că speranţe nu avem),  vă  supunem atenţiei  modul în care a avut loc ocuparea postului de Director Economic din primăria Carei de către soţia consilierului judeţean Gindele Emeric, subordonat politic primarului Kovacs, preşedintele UDMR Carei.  Soţia consilierului a concurat  în anul 2014, mai exact pe data de 24 noiembrie pentru postul amintit la sediul prefecturii Satu Mare deoarece  la acea dată, postul era de funcţionar public. Nota obtinută a fost de 2,5, contabilă fiind şi aspirând la postul de ..Director Economic în cadrul unei primării de minicipiu.  Faptul că l-a picat cu brio sau ca să fim în ton cu expresiile finului de primar, relevă că şi-a demonstrat  valoarea şi orice comentariu e de prisos.

https://www.buletindecarei.ro/2014/12/lovitura-de-teatru-se-solicita-la-anfp-anularea-concursului-pentru-postul-de-secretar-si-director-economic-la-primaria-carei.html

Doar că nici primarul şi nici soţia consilierului UDMR judeţean nu  ţin la  competenţe, la capitolul profesionalism şi astfel, în cursul anului 2015, postul de Director Economic din primăria Carei se transformă într-unul contractual. Primul pas a fost să fie …cooptată la serviciul de contabilitate, extrem de simplu , chiar din luna aprilie 2015,   care permite ca  examenul să se desfăşoare  pe plan local , cu o comisie  avându-l  ca preşedinte pe D. Paşca de la asistenţă socială, din primărie care acordă candidatei nota 10.

https://www.buletindecarei.ro/2015/04/primaria-carei-si-a-selectat-candidatii.html

De aici , din aprilie 2015 şi până la ocuparea postului de Director Economic  la puţin timp după, nu a mai fost decât un pas. Nu dorim să omitem să menţionăm că  nu face parte din corpul experţilor contabili.

Deci, cine se pricepe să facă o apreciere cât mai corectă?  E mai mare 4,3 decât 2,5 sau invers?

Până la această oră, pe site-ul oficial al instituţiei de învăţământ unde liberala Ghizela Lăcrămioara Sucală a dat concurs, Colegiul Tehnic Iuliu Maniu,  nu a fost afişat rezultatul concursului şi nici membrii Comisiei de examinare.

Orice comentariu legat de încercările  distorsionate de a  face presă  ale unui personaj aservit, care a rămas pe dinafara presei judeţene sunt de prisos.

Buletin de Carei

comentarii

de profesor la 22 iunie 2016 - 19:54

Când politica intră în şcoli aşa păţim. E greu să spui adevărul dar merită tot efortul! Altfel vom ajunge să nu mai ştim care ne este scara de valori şi vom pregăti nu oameni competenţi ci şmecheraşi. Sala de contabilitate ar face un cutremur în oraş dacă pereţii ar putea vorbi! Cum au crezut doamnele că pot câştiga un concurs în şcoala pesedistă condusă cu mână de fier de cei doi politicieni?

Lasati un comentariu