Consilierii liberali solicită vot consemnat uninominal la prima şedinţă de CL

• publicat la: 28 iunie 2016
Consilierii liberali solicită vot consemnat uninominal la prima şedinţă de CL

Marţi, 28 iunie 2016, de la ora 13,00, a avut loc  prima  şedinţă a noului Consiliu Local Carei,  o sedinţă extraordinară  cu 2 puncte de Ordinea de Zi. Au fost prezenti doar 15 consilieri din totalul de 19.

La inceputul sedintei, deoarece nu a fost încă aprobat regulamentul de funcţionare al CL,  grupul PNL  prin Ilie Ciută a solicitat ca votul lor să fie  consemnat  nominal.

Primul proiect viza aprobarea Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2016 la Spitalul Municipal Carei. Cei doi consilieri liberali, Ilie Ciută şi Ioan Racolţa  au semnalat faptul că de fapt proiectul este o rectificare având în vedere că la începutul anului a mai fost aprobat un buget pentru Spitalul Municipal.

„Nu putem  avea  la spital 2 bugete pe  2016 aprobate cu sume  diferite”  a mentionat Ilie Ciută.

Bugetul Spitalului Municipal pe anul 2016 este de 18,063 milioane lei.

Consilierul UDMR Adrian Roman a precizat  că sunt asiguraţi banii pentru tot anul pentru unitatea  de sănătate  dar la scurt timp consilierul Oneţ a precizat că de fapt banii ajung doar până în noiembrie. Deşi amândoi consilierii fac parte din comisia economică aceştia au avut opinii diferite faţă de situaţia de la Spitalul Municipal.

Pe marginea aceluiaşi proiect de buget  consilierul UDMR Eva Mărginean a fost de aceiaşi părere cu consilierii liberali, afirmând că se impune modificarea proiectului iniţial fiind vorba de fapt de o rectificare.

Nu de aceiaşi părere a fost primarul Kovacs care a solicitat aprobarea PH în forma iniţială afirmând …„că dacă spitalul  poate justifica aceste acte să îşi asume şi răspunderea … formal  aveţi dreptate dar  dacă nu votăm în forma propusă blocăm PH…de  multe ori rămâi cu dreptatea în mână… „

Secretarul Anca Demian a intervenit  precizând că la începutul anului a fost votat doar bugetul pe primul trimestru de la Spitalul Municipal.

Astfel, proiectul a fost votat în forma iniţială  cu unanimitate de voturi.  Şi cel de-al doilea proiect a întrunit unanimitate, rectificare Bugetului de venituri şi cheltuieli al primăriei fiind în sumă de  138.500 lei.

La finalul şedinţei primarul Kovacs a dorit să  intervină  pentru a  discuta despre modificările regulamentului de funcţionare dar a fost  împiedicat de preşedintele de şedinţă Muller Ioan  care a precizat că la şedinţele extraordinare nu există punct Diverse.  Consilierii au fost atenţionaţi asupra obligativităţii depunerii Declaraţiilor de Interese şi Avere.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 29 iunie 2016 - 07:54

Sunt convins că finul sas are, așa cum afirmă, „surse din cadrul liberalilor”. Șoptitori, sifonari, informatori, besugók au fost, sunt si vor mai fi íncă în toate mediile si categoriile sociale, asta este nagyon bisztos. La Carei există de altfel „o tradiție” a informatorilor (besugók) fideli Securității, unii aflați încă în viață, incepând de prin anii ’50, lucru pe care-l pot dovedi oricând cu acte, cu documente aflate în arhiva CNSAS.

„La alegerile locale din 5 iunie 2016, acesta a candidat pe lista PNL la Consiliul Local Carei, însă nu a reuşit să acceadă în Consiliu. Surse din cadrul liberalilor susţin că Ciprian Chiorean a pierdut sprijinul conducerii PNL Carei, care îi reproşează voturile prea multe obţinute de UDMR şi ALDE în satul Ianculeşti.
Ianculeştiul nu ar mai avea dreptul la un delegat sătesc dacă vreunul dintre consilierii locali şi-ar stabili domiciliul în sat. Potrivit legii, doar locuitorii satelor care nu au consilieri aleşi în consiliile locale pot fi reprezentaţi la şedinţele de consiliu de un delegat sătesc. Dacă, de exemplu, consilierul local Ioan Oneţ şi-ar stabili domiciliul în satul său natal, nu ar mai trebui ales niciun delegat sătesc.”

Ioan Oneț merită să reprezinte interesele ianculeștenilor exact la Paștele Cailor, chiar dacă finul sas îi face o sustinută propagandă, chiar dacă nu. Până atunci, să facă bine nașul Kovács bácsi úr și să organizeze rapid alegeri pentru delegatul sătesc Ianculești. Pun pariu pe o duzină de beri Guinnness că indiferent cât rahat dorește să mănânce finul sas pe această temă, tot d-l Ciprian Chiorean va fi ales, fiindcă – după umila mea părere – dânsul chiar merită să fie reales!

de Horia Mărieș la 6 iulie 2016 - 03:46

Nu urmăresc (în nici un caz) Nord Vest TV dar sper că cele consemnate in ziar in ziua de 05/07/2016, sunt adevărate:

„In cadrul emisiunii „Ora Adevărului”, primarul Eugen Kovacs a vorbit luni (…) şi despre actuala relaţie UDMR-PSD. Kovacs a spus că dacă la conducerea PSD sau a Consiliului Judeţean ar fi fost Mircea Govor, Consiliul Judeţean ar fi fost altfel structurat. Este bine ştiut faptul că domnul Mircea Govor a fost baza organizaţiei PSD din judeţul Satu Mare, omul care a ajutat atât partidul, cât şi judeţul, pe care l-a dus mult spre dezvoltare. În momentul în care acesta se afla la conducerea PSD, dar şi la Consiliului Judeţean, relaţiile dintre partide au fost foarte bune, având ca şi scop dezvoltarea judeţului. (…) Eu spun că până la toamnă se pot schimba multe. După câte observ, organizaţia PSD are toate şansele să câştige alegerile generale. Ar fi o tâmpenie din partea noastră să nu fim la judeţ in coaliţie cu PSD”, a mai spus Eugen Kovacs, primarul Careiului.

Constat că domnul Eugen Kovács a rămas pupincuristul credincios al d-lui Mircea Govor. Sper să rămână la fel și după ce domnul Mircea Govor va deveni un locatar permanent al Beciului Domnesc. Govor va avea foarte mare nevoie acolo de domnul Eugen Kovács.

Apoi, constat că domnul Kovács face pipi împotriva vântului, adică împotriva lui Pataki Csaba, atunci când afirmă că „Ar fi o tâmpenie din partea noastră să nu fim la judeţ in coaliţie cu PSD”, fiindcă, dacă am înțeles eu bine, „UDMR şi PNL au semnat un protocol de colaborare pentru Consiliul Judeţean şi Consiliul Municipal Satu Mare”, cel puțin așa rezultă dintr-un comunicat dat publicității pe la mijlocul lunii iunie a.c și semnat de Pataki Csaba, preşedinte UDMR jud. Satu Mare, Kereskényi Gábor, preşedinte UDMR mun. Satu Mare, Romeo Nicoară, copreşedinte PNL, Adrian Cozma, copreşedinte PNL.

Mai precis, constat că dl. Eugen Kovács l-a făcut tâmpit pe dl. Pataki Csaba în direct la TV și la o oră de vârf. Sper că și d-lui Pataki Csaba, actualul președinte al Consiliului Județean Satu Mare, i-a făcut o foarte mare plăcere acest compliment.

S-a schimbat oare ceva în paradisul politic sătmărean?
Știe primașul Kovács ceva despre care eu încă n-am aflat?
„Érzi a vizeletén?”, vorba unui foarte bun și vechi prieten careian?
Poate mă lămurește în curând, cu niscaiva vești proaspete, provenite direct „de la sursă”, un careian informat care nu poate fi manevrat.
Patria îi va fi mereu recunoscătoare.

Lasati un comentariu