Drama unei familii care are 2 copii cu handicap

• publicat la: 28 iunie 2016
Drama unei familii care are 2 copii cu handicap

In 2002, medicii mai dădeau 2 săptămâni de viaţă pentru copilul careian Andreea Nemethi ce avea o tumoare uriaşă la un ochi. O echipă de chirurgi din Boston, SUA, a readus  zâmbetul pe chipul fetiţei şi al părinţilor săi.

http://www.buletindecarei.ro/2010/07/fetita-din-carei-salvata-de-americani.html

A impresionat şi mobilizarea comunităţilor de români din Boston care au întins o mână de ajutor familiei greu încercate. La 6 ani distanţă de la evenimentul fericit în urma  căruia Andreea a primit o proteză oculară, problemele nu o ocolesc pe de acum tânăra domnişoară.

Andreea are  la activ   7 operaţii de reconstituire a feţei şi ar trebui  să se mai deplaseze şi la controale medicale doar că situaţia materială este una deosebit de fragilă.

În timp ce chirurgii din SUA se mobilizau pentru a o ajuta pe careianca noastră, Primăria Carei  i-a tăiat alocaţia şi i-a desfăcut contractul de muncă tatălui Andreei care era angajat ca asistent personal pentru fiica sa cu handicap în grad I.

După operaţiile din 2010 suferite de Andreea, prin  DISPOZIŢIA NR. 824 DIN 30.05.2011, primarul Kovacs dispune încetarea alocaţiei de susţinere a familiei Nemethi.

Familia  Nemethi are  trei copii iar Melinda, mezina de  6 ani, are probleme de vorbire grave ce presupun  sprijinul unui logoped ce trebuie plătit. Singura sursă de venit a familiei este salariul pe care-l realizează mama Andreei şi aceasta cu probleme de sănătate.

O situaţie foarte tristă pentru această familie. În condiţiile în care familii întregi de asistaţi sociali sănătoşi  beneficiază de plata utilităţilor din partea Primăriei Carei, e mai mult decât ciudat de ce tocmai această familie greu încercată este  tratată cu dispreţ de primarul Kovacs şi administraţia pe care o conduce.

An de an după operaţia în care i s-a pus o proteză oculară , fetiţei i se cer documente care să ateste faptul că….nu are un ochi. Sau că este caz oncologic. Toate aceastea costă bani, mulţi bani, de care familia nu dispune.

Ultimul control  medical a fost efectuat la Debrecen in Ungaria deoarece nu exista un cabinet de specialitate mai apropiat. Urmare a numeroaselor semnalări din Buletin de Carei şi a deplasărilor la Prefectură a familiei Nemethi, pentru deplasarea la Debrecen  familia a primit 400 lei de la primărie şi un mijloc de transport  de la Ambulanţa SM.  Datorită semnalărilor Buletin de Carei  familia Nemethi a fost trecută recent pe lista  celor îndreptăţiţi să primească ajutoare alimentare de la UE. În faţa casei de locuit a familiei, aşa arată trotuarul de pe Calea Mihai Viteazu, artera de intrare în oraş dinspre Satu Mare…

La ora actuală, Andreea este elevă în clasa a XI-a şi nu beneficiază de nici o alocaţie ca persoană cu handicap de vedere.  Nici familia ei nu are nici un ajutor social din partea primăriei Carei .

 

Buletin de Carei

http://www.informatia-zilei.ro/sm/o-fata-de-15-ani-din-carei-sprijinita-de-oameni-de-suflet-din-sua-dar-tratata-cu-indiferenta-de-autoritatile-romane-are-nevoie-de-ajutor/

comentarii

de Teo22 Teodora la 28 iunie 2016 - 16:07

Bine ca pentru tigani se acorda ajutor social, pentru parinti care lucreaza nu. Bravo Romania!!!

de Parinte. la 28 iunie 2016 - 16:22

Asa se antampla daca nu dai spaga!Ramai fara drepturi sociale la nagykaroly.

de Vlad. la 28 iunie 2016 - 16:27

Sesizati justitia!

de nutu la 30 iunie 2016 - 19:21

o poveste de prietenie intre doi tineri se lasa cu pacaleli pentru stat. asa cum pateste si andrea cu un singur ochi care este pacalita de primar ca sa nu primeasca nici un ajutor. cei doi tineri sunt de nedespartit si au ajuns chiar sa se intreaca in pacaleli. cine pacaleste mai mult statul. florinel are uniforma si din casa lui de vacanta face turism local fara sa plateasca darile. robert are tatic fara uniforma dar cu dare de mana si construieste cat altii in 5 vieti. sunt tineri si plini de vise grandioase ca doar fenteaza statul. in acest timp andreea se uita degeaba in vitrinele magazinelor de haine sau cu prajituri. tartorele nu are de unde sa dea la ai lui daca nu ia de la altii. iar altii sunt andreea tinara domnisoara fara un ochi. sa va fie de bine celor ce luati de la gura necajtilor sortii. nu se stie niciodata cum se intoarce roata.

de Horia Mărieș la 30 iunie 2016 - 19:38

@nutu:

Florinel și mai cum?

Robert și mai cum?

Tartorele și mai cum?

de nu conteaza. la 1 iulie 2016 - 06:18

@nutu.Mai concret va rog!Despre acesti indivizi.

de nu conteaza. la 1 iulie 2016 - 06:46

@redactie .Rog mai multe informatii concrete daca se poate despre aceasta situatie daca se poate.Va multumesc!

de Nagykaroly. la 1 iulie 2016 - 16:59

Acesti copii si familia sant pedepsiti politic din partea primarului UDMR Kovacs exact ca pe vremea dictaturi comuniste.

Lasati un comentariu