Ilie Ciută, de 16 ani în slujba careienilor

• publicat la: 3 iunie 2016
Ilie Ciută, de 16 ani în slujba careienilor

Ilie Ciută, preşedintele PNL Carei este consilier local din anul 2000.

Tot din acel an face parte din Comisia Economică  a municipiului Carei.  Deoarece din postura de consilier nu a putut interveni la îmbunătăţirea  condiţiilor şi calităţii vieţii din oraşul nostru a decis ca la aceste alegeri locale să candideze pentru funcţia de primar. De profesie este inginer mecanic şi  îşi practică meseria  de la terminarea facultăţii încoace. Este printre puţinii întreprinzători locali care a pornit  activitate de producţie în anul 1991, firma sa având de atunci o activitate neîntreruptă.  Numeroasele diplome şi cupe din biroul său stau mărturie a seriozităţii  cu care şi-a promovat activitatea profesională. Dintre cei 4 candidaţi pentru funcţia de primar este singurul  care dispune de o astfel de experienţă.
Numeroasele situaţii  cu care s-a confruntat în cele 4 mandate de consilier, mereu sub conducere UDMR a oraşului, l-au determinat să îşi împartă activitatea de la firma de producţie cu cea din administraţia locală.
Adept al exprimărilor libere, neîngrădite, al tratării cu respect şi în mod egal a tuturor cetăţenilor acestui oraş, pentru Ilie Ciută a fost greu de acceptat modul de lucru dictatorial al actualei administraţii.
,,Am pledat mereu pentru impozite mai mici pentru careieni pentru a nu împovăra populaţia …decât să mărim impozitele şi să nu încasăm, mai bine mergem pe minim. În acest caz încasările sunt mai bune şi nu o spun numai eu  pentru că nu eu am inventat roata cum se spune. Trebuie să acceptăm şi experienţele altora. Am depus proiectul pentru parc industrial, iar după ce a fost aprobat  m-am trezit că administraţia locală a  retrocedat cele 40 ha alocate pentru atragerea de investitori şi dinamizarea  dezvoltării economice a oraşului Carei. Echipa PNL Carei a fost cea care a depus pentru prima dată proiectul pentru renovarea, pentru reabilitarea Castelului Karolyi. Conducera de atunci a Careiului a dorit  transformarea castelului în centru de afaceri  înconjurat de 160 de parcări care evident că ar fi dus la distrugerea parcului dendrologic. Mi-am dorit mereu în acest  parc un Teatru de Vară pentru care am reuşit să şi obţin un studiu de fezabilitate, plătit cu 25.000 lei, dar abandonat de administraţia UDMR ulterior.
Era mult mai folositor în parc un teatru de vară  pentru careieni în locul actualului manej. Un  manej  îşi are locul undeva  la periferia oraşului, nu în centrul unui parc şi în vecinătatea unui spital şi al unui ambulatoriu’’, a declarat Ilie Ciută, consilier de 16 ani şi candidat pentru funcţia de primar .
Uşa sa a fost mereu deschisă pentru oricine a avut ceva de spus , pentru cei care au dorit să îşi exprime opiniile şi nu au găsit înţelegere la conducerea oraşului. Ca şi consilier local, s-a pregătit mereu pentru fiecare şedinţă de consiliu, fapt recunoscut până şi de administratorul public , Beko Tamas.
Nu face parte din niciun grup de interes, nu are nici un contract cu primăria sau cu alte instituţii de stat şi nu este dator nimănui. Este unul dintre motivele pentru care persoana sa este singura care este  mereu vizată şi nu în sensul bun şi adevărat de presa locală de limba maghiară.
Mai preocupat de problemele reale din Carei,Ilie Ciută ignoră răutăţile gratuite şi se preocupă de activităţi constructive.  Din postura de consilier a reuşit să scoată din amorţeală actuala administraţie pentru că peste tot pe unde merge la întâlnirile cu careienii şi de unde semnalează deficienţa, a doua zi , conducera oraşului trimite echipe care să remedieze situaţiile neconforme.
Timp de 16 ani,  a semnalat mereu că risipa banului public împiedică asfaltarea de străzi şi reduce din calitatea lucrărilor efectuate pe raza oraşului.
Programul său făcut public la data de 24 martie a fost sursa de inspiraţie pentru toţi cei care au venit după el pe scena candidaţilor.
A impresionat soluţia sa de eradicare a gunoaielor din jurul singurii săli moderne de sport din Carei, de construire  rapidă a unui centru sportiv în beneficiul întregii populaţii indiferent de vârstă.
Mărirea pistei de karting sau construirea de săli de sport pentru şcolile care încă nu au aşa ceva  au completat lista de priorităţi a consilierului Ciută. Dar ce este cel mai important şi unde deţine din nou exclusivitate, este faptul că  Ilie Ciută îşi doreşte totala responsabilizare şi transparenţă în administraţia locală din Carei. Aşa că locuitorii  pot decide ce anume îşi doresc  să se întâmple în oraşul lor după data de 5 iunie 2016.  Ilie Ciută, un om al faptelor si nu al vorbelor mestesugite, este de 16 ani în slujba careienilor.
sursa informatiasm.ro

comentarii

de tudor la 3 iunie 2016 - 18:23

ajunge sa citesti obiectivele consiliertului Ciuta ca sa iti dai seama ca este la curent cu tot ce se intampla in Carei si ca doreste sa isi aduca contributia la aducerea unei vieti mai bune pentru toti!
votez Ciuta Ilie de primar!

de vlad la 5 iunie 2016 - 00:07

votez pentru un nou inceput!
votez pentru intrarea in normalitate si la Carei si pentru ca sa scapam de societatea de ev mediu in care ne tine acum primaria Carei!

Lasati un comentariu