Presa externă, despre rezultatele alegerilor locale

• publicat la: 7 iunie 2016
Presa externă, despre rezultatele alegerilor locale

Presa externă acordă spatii importante alegerilor locale din România si faptului că mai multi candidati acuzati de coruptie au fost alesi primari, in contextul luptei anticoruptie din tara noastră.

„In tara natală a lui Eugen Ionescu, suprarealismul a triumfat la alegerile locale de duminica. Românii nu prea au mers la urne, iar cei care au făcut-o, au făcut alegeri surprinzătoare”, scrie New Europe, care titrează că „Alegerile locale din Romania au furnizat numai surprize”.

„In mod surprinzător, acuzatiile de coruptie nu au făcut nicio diferenta in rezultatul alegerilor locale”, mai notează sursa citata, dand exemplul câştigătorilor Robert Negoita (PSD, Sector 3), Gabriel Mutu (PSD, Sector 6), Lia Olguta Vasilescu (PSD, Craiova) si Catalin Chereches (Baia Mare), si adaugand ca cea mai mica dintre surprize a fost victoria PSD intr-un bastion al celor de centru-dreapta, Bucuresti.

In plus, New Europe noteaza si rezultatul reusit de Nicusor Dan si subliniaza ca, „in mod nesurprinzator, a fost si un vot de protest”.

Deutsche Welle scrie ca „rezultatele le dau social-democratilor un impuls inaintea alegerilor parlamentare de la sfarsitul anului, in ciuda anchetelor si scandalurilor de coruptie. Mai multi candidati anchetati pentru coruptie au fost realesi”.

Agentia Associated Press, citata de Washington Post, scrie ca rezultatele alegerilor din tara noastra arata ca principalul partid de stanga a reusit victorii si a castigat toate primariile in Bucuresti, „in cadrul unor alegeri locale care au fost umbrite de ingrijorarile legate de coruptie”.

Nu în ultimul rând, Hungary Today scrie ca UDMR a cucerit un oras important din afara Tinutului Secuiesc, respectiv Satu Mare, unde Gabor Kereskeny l-a învins pe primarul Dorel Coica.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu