Prima şedinţă de consiliu aduce doar schimbare de locuri nu şi de metehne

• publicat la: 30 iunie 2016
Prima şedinţă de consiliu aduce doar schimbare de locuri nu şi de metehne

A trecut  şi prima şedinţă de consiliu, chiar dacă a fost doar extraordinară. Au  lipsit 4 consilieri dintre care unii nici nu au depus jurământul.

Am remarcat de la bun început  că  reinvestita conducere a simţit nevoia unei schimbări. Deocamdată doar la nivel de locuri  la masa de consiliu. Primarul si echipa UDMR a decis să se despartă de cei doi secretari juridici şi s-a instalat în locul liberalilor.

Scaunul lui Ilie Ciută din partea opusă intrării în sala de şedinţe a fost dorit de primarul Kovacs. Nu şi principiile sale potrivit cărora un ales local trebuie să fie un exemplu pentru comunitate şi să nu rămână ani de zile cu datorii la buget.

Nici o schimbare spectaculoasă în cadrul noului CL din mun.Carei.  PNL a rămas în opoziţie  iar alianţa UDMR-PSD-ALDE funcţionează în continuare.

Cele 2 proiecte de pe ordinea de zi au fost foarte expeditiv tratate  iar punctul Diverse a fost refuzat de preşedintele de şedinţă deoarece era una extraordinară.

În condiţiile în care a rămas aceiaşi echipă la conducerea primăriei, se pare că nu vor exista schimbări la nivel de directori şi şefi de instituţii. Relaţiile sunt bine sedimentate.  De atitudine nici nu mai aducem vorba. Se păstrează intactă cea instaurată în 2008. Întărită mereu  prin aducerea de noi membrii  de familie.

Vântul schimbării nu a poposit la Carei şi deci  vom rămâne în continuare cu aceleaşi metehne  mic burgheze potrivit cărora cei agreaţi de baronii locali  îşi vor putea construi pe mai departe terase publice doar în baza unui acord verbal în timp ce contribuabilii nesimpatizaţi vor împleti cosiţă albă până vor primi aprobare oficială pentru a-şi  dezvolta afacerea personală.

La fel şi în cazul obţinerii de autorizaţii pentru modificarea apartamentelor de bloc sau a celor ce vor intrare separată  la parterul blocurilor unde au o mică afacere.

În Republica de la Carei doar locul consilierilor în sala de şedinţe a fost schimbat.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 1 iulie 2016 - 09:32

Apropo de locuri.

După umila mea părere, locul primarului nu este la masa la care stau consilierii locali, ci în public, sau undeva la o masă separată, fiindcă dânsul nu este membru al Consiliului Local. Primașul nici n-ar trebui să ia cuvântul în timpul ședințelor, n-ar trebui să mâcâie mai nimic, treaba lui este de fapt doar să execute tot ce decide Consiliul Local. În rest ar trebui să aibă ciocu foarte mic.

Acest lucru a fost relevat recent și de un alt ales din partea UDMR, dar care, cel puțin până acum, a arătat că are obraz fiindcă 1). a participat la ceremoniile prilejuite de Ziua Drapelului ba l-a și sărutat, și 2) la prima ședință a C.L. Satu Mare a luat loc exact ÎN PUBLIC. Insă, respectivul se numește Kereskenyi și nu Kovács. Mare diferență de școli, bune maniere, etc.

La Carei insă, fiindcă lipsește educația de bază, aia dinnșcoala primară și unde lipsesc mai ales cei șapte ani de acasă pe la șefălăi de la Önkormányzat, fiindcă au fost petrecuți doar pe legelö ímpreună cu Ludas Matyi, nici vorbă să te aștepți cândva la așa ceva. La Carei va domni mereu feudalismul timpuriu, ăla al grófilor Károlyi.

de Horia Mărieș la 1 iulie 2016 - 10:26

Tot apropo de locuri.
Sper cá am identificat bine personajele din poza de mai sus.
Dacă le-am identificat bine, nu pot decàt să mă bucur foarte mult pentru cel care s-a vrut mort-copt viceprimaș, adică pentru pesedistul Ioan Oneț.
Omul și-a găsit locul cel mai potrivit la masă, sau altfel spus, se pare că ăla i s-a oferit, etichetat, de „conducere” (așa îi place pesedistului să-l „complimenteze” mereu, slugarnic și lingușitor pe primaș).
În stanga primașului, la o jumătate de metru de acesta.
Sarcina pesedistului va fi foarte mult ușurată in mandatul său de patru ani.
Va putea să-l pupe mult mai ușor pe primaș, doar aplecându-se puțin spre dreapta, sub nivelul mesei, ori de câte ori va dori și exact acolo unde îi place primașului să fie pupat.

Lasati un comentariu