Promoţia 2016 a Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu’’ Carei

• publicat la: 16 iunie 2016
Promoţia 2016 a Şcolii Gimnaziale ,,Vasile Lucaciu’’ Carei

Joi, 16 iunie 2016, la Şcoala Gimnazială ,,Vasile Lucaciu’’ din Carei  a sunat pentru ultima oară clopoţelul pentru  absolvenţii celor două clase de-a opta.

Pe ritmurile imnului ,,Gaudeamus igitur’’ au străbătut coridoarele şcolii în care au învăţat, unii doar  patru ani de gimnaziu  iar altii chiar 8 ani.

Festivitatea a debutat cu intonarea Imnului de Stat, după care prof. Nicoleta Mocan, directorul instituţiei şi educatoarea Tóth Enikő , director adjunct,  au rostit alocuţiuni la absolvirea unei noi promoţii de absolvenţi ai şcolii cu tradiţie ,, Vasile Lucaciu’’ din Carei.

Cuvântul de binecuvântare pentru noi absolvenţi a fost adresat de către preotul ortodox şi reformat.

Promoţia 2016 a Şcolii Gimnaziale Vasile Lucaciu a avut doi şefi de promoţie, Potroviţă Winona din clasa a VIII-a A şi Kinczel Alexandra din clasa a VIII-a C,media 10,00 şi, de la secţia maghiară.

La clasa a VIII-a A, diriginte prof. Vasile Chiorean,  premiul I a fost  obţinut de Potroviţă Winona cu media 10, şefa de promoţie a liceului, premiul II –  Teodora Mihuţ cu media 9,94 şi premiul III – Adriana Corodan cu media 9,77.

Un moment deosebit de emoţionant al ceremoniei a fost înmânarea unei diplomei de recunoştinţă profesorului de matematică Vasile Chiorean care părăseşte această şcoală în care a educat timp de 43 de ani mai multe generaţii de elevi.

La clasa a VIII-a C, secţia maghiară, diriginte Csizma Hajnalka, premiul I a fost obţinut Kinczel Alexandra-şefa de promoţie, cu media 10 şi de Heveli Fanni, tot cu media 10. Premiul II a fost obţinut de Foszto Bartha Abel, cu media 9,83, iar premiul III i-a revenit lui Bagosi Bence, media 9,75.

Finalul a aparţinut ritualului lansării baloanelor către cer,cu gânduri de bine şi năzuinţe  într-un viitor frumos.

Lacrimi de emoţie şi de bucurie s-au ivit în colţurile ochilor tinerilor absolvenţi, dar şi în cei ai  părinţilor şi rudelor care au asistat la festivitate, la ceas de sărbătoare.

Mai multe imagini pe pagina de facebook a  Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/Buletin-de-Carei-737726976269392/photos/?tab=album&album_id=1112512662124153

Buletin de Carei

Lasati un comentariu