Renumărarea voturilor la sectorul 1 a fost blocată

• publicat la: 8 iunie 2016
Renumărarea voturilor la sectorul 1 a fost blocată

”Este un abuz!” a spus Clotilde Armand, candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) la Primăria Sectorului 1 din București, într-o înregistrare filmată și postată pe propria pagină de Facebook. Reacția d-nei Armand vine după ce cererea USB de renumărare a voturilor în 18 secții a fost respinsă, aseară târziu, de către Biroul Electoral Sector 1.

”Întâmpinarea noastră de a se numără în 18 secții a fost respinsă de Biroul Electoral al Sectorului 1, compus exclusiv de partidele parlamentare, cu mulţi membri PSD – ei sunt cel mai bine reprezentaţi. Să ştiţi că este o mare problemă. Am fost anunţaţi la ora 15 să revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus să revenim la 21, la 21 ni s-a spus să revenim la 22, am aşteptat, la 22,30, după multe tergiversări, ne-au respins această cerere legitimă, şi legală, şi justificată de a renumăra voturile. Cifrele sunt ciudate nu este corect să nu clarificăm situaţia.

Nu este în regulă, era bine să rezolvăm problema aceasta şi pentru domnul Tudorache. El a anunţat la o televiziune, la TVR 1, că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu până acum am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat, acum încep să am dubii. Va trebui să mă susţineţi pentru a obliga PSD să fie mai corect, mai transparent şi să nu folosească aceste metode care sunt antidemocratice. Sunt extrem de supărată, mi se pare că este normal într-o ţară ca România, în Bucureşti, în Sectorul 1 trebuie să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu este o cerere abuzivă, oricine care are cifre în faţa lui cifre înţelege că are rost și este chiar necesar să facem această verificare.(…) Nu este corect să nu se clarifice situația. Până acum am avut încredere că această problemă se va rezolva civilizat. Sunt extrem de supărată. (…) E un abuz. Înțeleg de ce s-a tergiversat răspunsul la solicitarea noastră, dar decizia dată este greșită”, a spus Clotilde Armand în înregistrarea video postată pe Facebook.

Candidata USB susține că în secțiile în care nu au existat observatori USB a luat mai puține voturi decât a primit USB pentru Consiliul local (de sector) unde tot ea a fost prima pe listă. ”Dacă vi se pare că acest lucru este logic, vă rog să-mi explicați logica”, a spus Clotilde Armand, care a subliniat că rezultatele anunțate în secțiile de vot fără observatori USB nu corespunde cu tiparul de vot din celelalte secții.

integral pe romaniacurata.ro

Lasati un comentariu