Se forţează Ianculeştiul. După gard de sârmă ghimpată la lac se vrea pesedizare

• publicat la: 29 iunie 2016
Se forţează Ianculeştiul. După gard de sârmă ghimpată la lac se vrea pesedizare

Potrivit finului primarului Kovacs preşedinte al UDMR Carei, Primăria Carei urmează să organizeze alegeri pentru funcţia de delegat sătesc în Ianculeşti.

Informaţia nu a fost confirmată de către secretarul juridic Sroth Clara  contactată telefonic.

Eu nu am cunoştinţă despre aşa ceva…primarul poate convoca aceste alegeri dar  eu nu am cunoştinţă  despre ele…Nimeni nu a depus nici o solicitare în scris pentru organizare de alegeri la Ianculeşti…” .

Se pare că informaţia a parvenit finului pe firul scurt  pentru că nu a fost făcută publică de primăria Carei aşa cum cer uzanţele la care face referire în cazul APASERV, nemaivorbind de somaţiile  adresate. Nu stă în picioare nici legea invocată pentru că în 2012 nu s-a ţinut seama de ea în condiţiile în care tot Kovacs era primar.

Potrivit legislaţiei în vigoare, delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului Consiliului Local. În prezent funcţia de delegat sătesc este ocupată de Ciprian Chiorean din data de 3 februarie 2013.

Conform  legii 215/2001 privind administraţia publică locală,  „delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului consiliului local de către o adunare sătească, constituită din câte un reprezentant al fiecărei familii, convocată şi organizată de primar şi desfăşurată în prezenţa primarului sau viceprimarului” .

Această lege nu a fost respectată de Kovacs la începerea mandatului CL din  anul 2012 când delegat sătesc era Oneţ Ioan, fost asociat al său la o  firmă de mobilă.

Atunci nu au fost organizate alegeri de delegate sătesc decât după  ce oamenii au iesit în  brazdă pentru că primăria Carei  dorea  să le ia o parte din păşune ca să o folosească …pentru o pădure de pin negru. Administraţia careiană a  indus la vremea respectivă  în eroare instituţiile judeţene afirmând că cele 10 ha vizate ar fi …teren degradat.

Oamenii au reacţionat prompt  în data de 6 decembrie 2012 când buldozerele primăriei au sosit în sat  pregătite de lucru. Au ieşit  cu toţii şi au împiedicat  acapararea unei părţi din păşunea lor de către flămânzi.

Ulterior, au fost organizate alegeri în data de 3 februarie 2013.

http://www.buletindecarei.ro/2013/02/ianculestiul-are-un-nou-delegat-satesc.html

Alegerea tânărului moţ Ciprian Chiorean a dat bătăi de cap adminsitraţiei locale care nu mai putea să îşi impună  punctul de vedere la Ianculesti, satul lăsat fără Cămin Cultural şi fără transport în comun de cei care colectează din sat impozitele.

Surse din cadrul primăriei Carei   susţin că  se doreşte înlăturarea lui Ciprian Chiorean  ca delegat  sătesc  din motive politice, acesta fiind membru PNL iar la primăria Carei funcţionează alianţa UDMR-PSD-ALDE.

Locul lui Ciprian Chiorean este vizat de preşedintele PSD Carei care a candidat la primăria Carei  şi a fost mai slab votat decât partidul pe care îl conduce iar in Ianculesti  a obţinut mai puţine voturi decât candidatul liberal dar este adeptul sloganului…Dacă voi nu mă vreţi eu vă vreu.   A tot umblat pe la primărie în speranţa că i se va da locul viceprimarului Keizer, fiind prea tânăr ca să cunoască legăturile primarului cu actualul viceprimar de pe vremea când la Carei funcţiona partidul Noua Democraţie de NordVest. …Acum s-ar mulţumi  se pare şi cu funcţia de  reprezentant sătesc.

Actualul preşedinte al PSD este  nepotul   fostului delegat  sătesc  Ioan Oneţ  asociat cu primarul Kovacs la o firmă de mobilă care a dat faliment.

Impreună cu primarul Kovacs, preşedintele PSD Carei  Oneţ Ionut, sunt singurii care nu au nici o casă de locuit  în proprietate conform  Declaratiei de avere depuse  înainte de alegeri la ANI.

Declaratie avere Ioan Oneț

http://declaratii.integritate.eu/UserFiles/PDFfiles/RP793_176478-C10-I780_3-ANI_BEC3-L485-00001%5B004971%5Dready//DA_2016-04-11_ONET%20IOAN_70141617.pdf

In perioada celor 3 mandate ale primarului Kovacs, în Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei  nu a fost efectuată nici o  renovare a Căminului Cultural, a localului şcolii , nu s-a introdus transport în comun  iar lacul de la Ianculeşti a fost acaparat de administraţia UDMR Carei şi împrejmuit cu  SÂRMĂ GHIMPATĂ.

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/uat-carei-refuza-satului-ianculesti-dreptul-la-camin-cultural-dar-le-confera-dreptul-de-a-plati-pentru-terenul-folosit-de-altii.html

Mai mult , consilierul Oneţ a solicitat tăierea plopilor de pe marginea drumului plantaţi de către profesorul Bertieanu, a tot amânat  construirea capelei mortuare propuse de liderul liberal care a oferit şi proiect tehnic gratuit  şi a refuzat introducerea pe ordinea de zi a proiectului pentru organizarea celei de a XVII a ediţii a Zilelor Iancului.

http://www.buletindecarei.ro/2015/10/satul-ianculesti-din-uat-carei-povara-frumosului.html

In cei 3 ani de mandat, Ciprian Chiorean a deranjat conducerea mun.Carei cu numeroase solicitări pentru pietruirea drumurilor, pentru preluare de Cămin Cultural si construire de Capelă mortuară  sau solicitări pentru transport în comun.

Atitudinea sa şi spiritul săi civic  nu au rămas fără consecinţe. Deranjul provocat administraţiei careiene  se vrea răsplătit cu impunerea consilierului PSD  care se plimbă cu maşina de servici prin sat. Dacă la anii săi şi la locurile de muncă avute şi enumerate de finul primarului nu are nici o proprietate nu e greu să îşi facă un buletin de Ianculeşti  mai ales că unchiul e fostul delegat sătesc.

Măcar la al treilea mandat consecutiv al primarului Kovacs aşteptam un plan de măsuri pentru aducerea satului Ianculeşti din UAT Carei în vremea anului 2016 dacă tot sunt trecuţi în prima zonă de impozitare.

Alianţa politică din primăria Carei bate interesul moţilor din Ianculeşti lăsaţi de izbelişte dar  taxaţi  cu maximul de impozit pe teren!

Când vom afla de soarta banilor adunaţi de la săteni pentru introducerea gazului în Ianculeşti dar plătit de Consiliul Judeţean, sume de ordinul miliardelor  de lei vechi?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/pasunea-din-ianculesti-motiv-de-disputa-intre-sateni-si-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/10/primaria-continua-sa-ignore-ianculestenii.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/02/primaria-carei-mai-presus-de-lege-suprafata-de-pasunat-in-acteparcare-in-teren.html

http://www.buletindecarei.ro/2013/11/d-ale-primariei-carei-parcare-fara-autorizatie.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/motilor-ianculesteni-li-se-refuza-dreptul-la-camin-cultural.html

 

comentarii

de emanuel la 30 iunie 2016 - 20:14

ati uitat de soarta lacului din ianculesti cea mai buna sursa de venit pentru primarie!departe de ochii lumii se fac toate intelegerile acolo! pentru ianculesteni sarma ghimpata si pentru primarie bairam

de crapul la 1 iulie 2016 - 17:37

in jurul lacului cresteau tot felul de plante medicinale care au fost ierbicidate dupa ce a venit noua conducere de la lac,nuferii au fost aranjati ca sa lase loc la pescari si a fost pus gardul de sarma ghimpata ca la ausvitz!
atunci de ce sa primeasca primarul voturi in ianculesti???nimic nu a facut in 8 ani pentru sat si vine la cine are interes ca sa rupa satul!

de tibi la 2 iulie 2016 - 04:22

Dece nu faceți sesizare la d-na București să vedeți ce ordine fac aia nu ăștia din satu mare care șanț pe o mana

de mariselu la 2 iulie 2016 - 14:42

bravo Ciprian! nu te lasa la ei ca le trebe numa pamantul satului si pe voi robi!!!!capu sus ca si Avram Iancu!

de Albacu la 3 august 2016 - 22:42

se vorbeste ca la mircsulika trebe din nou ianculestiul si jeno si ionut au primit ordin sa execute ca de nu spune tot ce stie ca au facut impreuna cu banii si nu se stie daca mai scapa careva!
daca scapa si acum ionut delgatul satesc zboara de pe scaunul de presedintye cu tot cu secretara lui blonda. amen!

Lasati un comentariu