Spațiile de joacă din Carei, între trecut și viitor

• publicat la: 3 iunie 2016
Spațiile de joacă din Carei, între trecut și viitor

Spațiile de joacă din marile orașe sunt în egală măsură pete de culoare în oraș, dar și necesități pentru creșterea propice a viitoarei generații. Nevoia de mișcare a acestora poate fi satisfăcută doar în spații corespunzător amenajate, ba chiar mai mult, să fie mai atractive și pline de provocări decât mediul online.

Careiul este unul din orașele în care spațiile de joacă există, dar acest lucru nu este suficient, pentru că de la a exista și până la a fi suficient de atrăgătoare și dotate pentru a atrage toate categoriile de vârstă din oraș, e cale lungă. Terenurile de joacă din municipiul Carei au fost amenajate pe bani europeni, și nu puțini, doar că imaginea și calitatea acestora nu s-a schimbat prea mult față de vechile spații de joacă existente în curțile blocurilor pe la începutul anilor 90, când erau leagăne și topogane de fier. Fierul a fost schimbat cu fibra de sticlă, dar condițile cam aceleași, fără covor cauciucat, fără aparate de joacă moderne și atrăgătoare, e greu ca un parc să fie utilizat la întreaga sa capacitate. Plus că reprezintă un pericol, lucru dovedit de accidentul în care un copil și-a spart capul la spațiul de joacă în 2015.

O propunere de spații de joacă conforme cu așteptările tinerilor și aplicate pe trendul viitorului a făcut-o candidatul PNL la primăria Carei, Ilie Ciută. Acesta vede viitorul tinerilor în parcuri care să le satisfacă atât nevoia de socializare în liniște, pe bănci, la umbră, cât și nevoia de adrenalină și de mișcare, de a-și consuma energia pe aparate de joacă moderne. Acestea sunt reprezentate de dotările unui skatepark dar și de aparatele de fitness externe, care s-au dovedit extrem de folosite în alte orașe de persoane de toate vârstele.

integral pe obiectivsm.ro

Lasati un comentariu