Adie vântul neliniştii în sufletul primarului dator Kovacs

• publicat la: 28 iulie 2016
Adie vântul neliniştii în sufletul primarului dator Kovacs

La două luni de la Alegerile Locale, liderul liberal Ilie Ciută, clasat pe a doua poziție în cursa pentru primărie, ține capul de afiș al presei locale aservite câștigătorului.

Nimic din arsenalul folosit doar de presa de casa locală în campaniile denigratoare la adresa consilierului liberal Ciută nu este precupețit.  Afirmațiile și informațiile tendențioase la adresa lui Ilie Ciută nu fac decât să confirme faptul că personajul este un caracter puternic și incoruptibil care nu poate fi aruncat ca pe o măsea stricată dacă nu face jocurile politice de moment ale conducerii municipale.

Ce să reproșezi unui lider care a ținut departe de partid  personajele  dispuse a se arunca în brațele oricui pentru un avantaj personal cât de minor? Unde mai pui că personajul în cauză este și independent financiar, deține de 25 de ani aceeași firmă de producție fără datorii la stat și fără contracte cu statul ?

Presa de casă a administrației careiene care are primar și viceprimar de la aceeași formațiune care deține și majoritatea în Consiliul Local este preocupată doar de Ilie Ciută, candidatul care a obținut mai multe voturi decât partidul pe care îl conduce.

Cum să recunoști ca primar că  acolo unde tu ai dat greș de 4 ori la rând și ai rămas cu tinicheaua datoriilor de coadă,  tocmai adversarul tău politic excelează? Culmea e că nici politica nu este pasiunea cea mare a adversarului primarului Kovacs, deoarece nu are nevoie a se folosi de ea pentru a obține foloase personale sau familiale.

Pânzele de păianjen țesute cu dedicație, pentru capturarea liberalului careian ce nu depinde de politică, dar face politica  locală la care primarul a rămas repetent,  pot deveni în timp capcane pentru inițiatorii complexați.

Orgoliile nemăsurate de mare politician, dar nu mai mari decât valoarea datoriilor acumulate la fisc și pentru care are reținere pe salariul de primar din 2008 încoace rup din timpul alocat preocupărilor pentru bunăstarea careienilor și tratarea lor în mod echidistant indiferent de simpatiile lor politice.

Vocea echidistantă a liberalului Ilie Ciută în sprijinul careianului de rând ce nu face parte din niciun grup de interes deranjează auzul alianței conducătoare. Cum să poți controla un oraș când un consilier liberal îți atrage atenția că dai curs numai  cererilor unor anumiţi  careieni, când îți atrage atenția că lucrările de construcții efectuate în oraș sunt departe de nivelul calitativ dorit iar infrastructura rutieră e  pe ultimele locuri din ţară, când ți se spune ca lucrările acordate cu dedicație sunt la suprapreţ  și afectează bugetul local și mai și aduci probe în acest sens, când atragi atenția asupra unor abuzuri în serviciu și asupra unor cheltuieli ce nu sunt cuprinse în condițiile cu care ai câștigat o licitație pentru asfaltare?

Cum să procedezi cu singurul consilier care îți atrage atenția asupra faptului că refuzi să asfaltezi aleile din cimitir ce duc la mormintele comunității românești, platoul din fața capelei mortuare ortodoxe , când refuzi reabilitarea busturilor românești  iar consilierul liberal în cauză o face pe cheltuiala sa proprie, când refuzi cu obstinație să aprobi amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în Carei sau al lui Ionel Brătianu, iar în parcurile orașului nu  primeşti bustul Regelui Ferdinand pe care îl amplasezi nonșalant fără niciun aviz legal în data de 10 mai 2015?

Un consilier care prin simpla sa prezență îți derulează în filmul memoriei că acolo unde tu ai dat greș de 4 ori, el excelează.

Politica aplicată de consilierul Ilie Ciută este una de neînțeles pentru cei care folosesc bugetul orașului în mod discreționar. Chiar și aflat la conducerea orașului, primarul nu poate scăpa de statutul de datornic pre care îl are de 8 ani de zile.

In timp ce Ilie Ciută a apelat la dividentele sale pentru a-și cumpăra autoturismul dorit, primarul apelează la fondul Fundației de promovare a turismului local pentru a achiziționa o mașină. Situația este similară și la imobilul de locuit. În timp ce Ilie Ciută stă în locuința personală pentru care plătește impozit, primarul Kovacs este nevoit să înghită pastila amara a tolerantului în spațiul locativ al altuia.

Indiferent de decizia unei conduceri de partid, consilierul liberal Ilie Ciută rămâne același careian onest plătitor de taxe și impozite, cu spirit civic și activități în beneficiul oricărui careian indiferent de religie, etnie, stare socială sau pregătire profesională, independent finaciar și fără nevoia implicării în politică pentru asigurarea unui loc de muncă sau a  folosirii unui autoturism.

Indiferent de deciziile oricărei alianțe politice de moment, primarul Kovacs Eugen rămâne cu aceiași reținere pe salariu pentru datoriile la bugetul de stat, același tolerat într-un imobil pentru că nu poate avea o proprietate până la achitarea datoriilor acumulate și același nevoit a depinde de politică pentru a se realiza.

Nici campaniile denigratoare din presa aservită nu au modificat ceva din realitatea de care primarul se ferește. Așa ca fiorul neliniștii sale nu are cum să fie ostovit de nici o schimbare a conducerii liberale careiene.

Ar fi interesant de aflat cum au evoluat averile deținute de membrii familiei sale în perioada de după accederea sa la conducerea primăriei municipiului Carei.

La 2 luni de la alegerile locale, spiritul neliniștii bântuie   sufletul câștigătorului mandatului de primar.  Să fii scos capul vreunul din scheletele ţinute în dulap cu atâta grijă în ultimii 8 ani?

Buletin de Carei

comentarii

de vasi la 28 iulie 2016 - 17:24

ce vant a adus in familia sa hectarele de la urziceni?cine a platit pentru camerele video de la poarta fermei?domnul ministru Ciolos nici nu stie ce caracatita are in vecini de Salaj si ce jaf national se practica aici!

de aladin la 3 august 2016 - 22:32

un neica nimeni si cu un cartofor conduc Careiul doar pentru ca maghiarii nu au altii mai buni…vai saracii dusmanii….si mai si tremura de frica consilierului Ciuta care a intrat in consiliul local

de sany la 8 octombrie 2016 - 17:33

După mandat ii fac plângere penală la d-na….nu știe ce îl asteapta

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2016 - 15:54

@de sany la 8 October 2016 – 17:33 „După mandat ii fac plângere penală la d-na….nu știe ce îl asteapta”

Doar întreb, nu dau cu parul.

De ce „după mandat”???

Dacă aveți dovezi pe care le puteți susține, faceți-i plângere penală chiar acum!

Poate scapă careienii mai repede de unul despre care @aladin la 3 august 2016 – 22:32 zice el ce zice.
O fi știind și dânsul câte ceva.

de Horia Mărieș la 9 octombrie 2016 - 19:38

S-ar putea ca acest proiect de lege al confiscării extinse, conform directivelor europene în materie (adică de exemplu să se confiște și de la membrii familiei foloasele necuvenite) să vizeze si sá întereseze într-o oarecare măsură și personaje foarte drăguțe și mult iubite ce ocupă în prezent fotolii de piele la A Nagykárolyi Önkormányzat

http://uniuneabarourilor.ro/ministerul-justitiei-propuneri-de-modificare-a-dispozitiilor-referitoare-la-confiscarea-extinsa-si-suspendarea-procesului-penal-pe-motiv-de-boala/

de sany la 24 noiembrie 2016 - 09:22

Da voi dk avetiii doveziiii de ce nu face sesizării…????numai tot scrieti comentarii fără rost

Lasati un comentariu