Atletism: Campionii şi vicecampionii României din Carei

• publicat la: 15 iulie 2016
Atletism: Campionii şi vicecampionii României din Carei

Buletin de Carei vă supune atenției performanța remarcabilă a școlii de atletism careiene care a  adus numai în ultimii 2 ani 6 (ȘASE) titluri de  campioni naționali și alte 7 de  vicecampioni nationali pe lângă nenumărate locuri 3, 4,5…la  finalele Campionatelor Naționale.

In urma fiecărei reușite  a atletismului careian la nivel regional si național  Buletin de Carei a semnalat faptul că pe  prima treapta a podiumului au urcat  sportivi careieni antrenați de celebrul cuplu Ioan Mărnean și Florin Turcu . Deoarece  Buletin de Carei nu are relații de cumetrie cu primarul Kovacs și nici contracte cu primăria, performanțele atleților careieni  menționate în Buletin de Carei au  fost total ignorate  de conducerea orașului.

Această performanţă impresionantă a școlii de atletism careian  nu este deloc întâmplătoare. Ea este rodul muncii,  al talentului şi al managementului de care au dat dovadă profesorii antrenori  Ioan Mărneanu şi Florin Turcu.  Performanțele lor denotă faptul că atletismul careian își respectă  blazonul construit cu mare efort si consecvență   de-a lungul a peste 45 de ani.

Pentru cei care încă nu au aflat, în municipiul Carei din România are loc cea mai longevivă și mai importantă competiție atletică după Campionatele Naționale de la București. În  luna octombrie 2015 a avut loc cea de-a 45 ediție a Cupei 25 Octombrie la atletism, eveniment total ignorat de  primarul și  viceprimarul  fost fotbalist. Pentru cei 441 de sportivi sosiți din toate orașele Transilvaniei și din Ungaria au fost alocați 3 mii de lei și un spațiu  pentru  necesități fiziologice ca în imagini.

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/wc-urile-pline-de-rahat-baltile-si-noroaiele-de-pe-strazi-dar-si-aleile-de-la-cimitirul-careian-deranjeaza-nu-atat-de-mult-incat-sa-fie-luate-masuri.html

Noua Cenușăreasă a sportului careian a devenit atletismul, ramura sportivă care a adus la Carei 6 medalii de aur de la Campionatele Naționale din ultimii 2 ani la categoria copii și juniori.

Întrebare pentru administrația careiană : Doriți să vindeți și acești copii la alte cluburi așa cum procedați la alte discipline sportive?

Cei mai premiaţi atleţi ,,cu aur’’ şi cu ,,argint’’ , campionii şi vicecampionii României din mun.Carei la categoria de vârstă la care au concurat  la competiţiile şi campionatele naţionale de atletism în perioada 2014-2015 sunt

1.Vlad Turcu  4 titluri de campion  naţional la oină, la aruncarea suliţei şi la aruncări lungi ( aruncări de peste 62 m la vârsta de 11 ani)

2. Cătălin Screment, 2 titluri de vicecampion naţional la aruncarea cu suliţa în 2014 şi 2015 şi 1 titlu de vicecampion la aruncări lungi în 2016

3. Denis Ţicle, un titlu de Campion naţional la aruncare suliţei în 2015 şi  2 titluri de vicecampion la aruncare suliţei

4. George Racolţa, un titlu de vicecampion naţional la aruncarea discului în 2016

5. Cătălin Mărneanu, un titlu de vicecampion naţional la aruncarea suliţei în 2014

6. Nicolae Jurj, un titlu de Campion național la lungime obținut la Campionatul Național al Veteranilor

Buletin de Carei propune Primăriei Carei iniţierea unui proiect de hotărâre  prin care aceşti Campioni  Naţionali ai României din Carei să fie  premiaţi cu o sumă direct proporţională cu performanţa obţinută.

Buletin de Carei

comentarii

de Emil la 15 iulie 2016 - 13:26

Felicitari pentru tot ceea ce fac antrenorii Marneanu si Turcu,al doilea fost elev al primului antrenor!
Sa faceti si o statistica cu cati campioni au dat ei in toataa ctivtatea lor de pana acum,mai ales ca amandoi antrenorii au fost si ei campioni!

de sandokan la 25 iulie 2016 - 19:28

Ce ar trebui sa faca primaria cu acesti copii campioni?Pana cand sunt juniori,toate competitiile le sunt asigurate de catre Clubul Sportiv Scolar( Ministerul Invatamantului).

de kicsike la 25 iulie 2016 - 20:41

apoi ce face si cu ceilalti pe care le premiaza. si nu este asigurata competitile de clubul ce spui cu nu stiu ce minister..mare minciuna este! ca numai la fotbal si haveri da primarie carei!

de sandokan la 26 iulie 2016 - 19:57

kicsike,esti total pe dinafara!

de kicsike la 26 iulie 2016 - 20:52

eu sint pe afara lA ce spui tu aia e bisztos!
voi dati banii la fotbal si marneanu si turcu aduc campionii!

de pentru micutu la 27 iulie 2016 - 08:24

Ma micutule,esti tare micut daca informatiile tale sunt pe langa realitate.Sau vrei sa arunci iarasi veninul ???

de doina la 27 iulie 2016 - 08:38

si eu am observat ca atletismul nu este iubit de primari si pentru ei nu se face premiere ca la altii…pacat!
asa performante mari la atletism orice oras ar fi bucuros sa aiba. rautaciosii de la primarie fac acum pe dictatorii cu elevii sportivi de performanta.

de sany la 28 iulie 2016 - 22:53

La fotbal ce rez. Avem….se dau si se fura cel mai multiiiiii baniii…au salar domn. Profesor..keke și restul ciuciu banana…..ei fac echipa cn joacă ..nepoții prietenii de familie ..?

de sandokan la 30 iulie 2016 - 20:29

Kicsike! Dar cine asigura competitiile nationale la atletism?

de bubu la 30 iulie 2016 - 21:42

da cine da la alte sporturi de la carei unde nu sunt caMPIONII CALA ATLETISM dar nici romani?
pentru marneanu nu sunt bani bine ca is pt toti fotbalistii si haverii martieni a lui jeno.
si cu mainile goale cei de la atletism castiga medalii si arata ce valoare au fara banii primarie!RUSINE SAa fie la primaria careii!

de sandokan la 31 iulie 2016 - 14:39

Nu este vorba de valoarea lui Marneanu ,Turcu,sau a sportivilor campioni.Felicitari lor.Este vorba de faptul ca atletismul din Carei apartine de Clubul Sportiv Scolar,care face parte din Invatamant,si nici decum nu este un club privat,cum sunt copiii de la karate,fotbal,tenis de masa,baschet.handbal,stb.care se zbat pentru a supravietui din sponsorizari si ajutorul financiar al parintilor.

de svetlana la 31 iulie 2016 - 16:50

rusine sandokan si primaria carei care premiaza orice numai nu performantele de la atletism!
adica un club privat este ajutat iar atletismul nu pentru ca nu le place, e la fel ca si la statui. esti roman, nu se voteaza!esti la atletism atunci, poti castiga si cu paine cu unssoare.nu prima data primaria face deosebire intre sporturi si copii!
Felicitari lor pentru campionii la atletism si rusine pentru voi care asa ganditi ca ei nu merita nimic!

de sandokan la 1 august 2016 - 13:03

pentru „Svetlana”. Pe ce sportivi a premiat Primaria?Am impresia ca nationalismil ti s-a urcat la cap.Te rog sa dai un exemplu in care primaria a premiat sportivi.De ani de zile,nu se aloca fonduri din partea primariei sau a consiliului local catre structuri sportive.Dar atletismul are fonduri din paretea CSS( Lic. Teoretic) si nu este o problema ptr ei deplasarile ca si la celelalte sporturi. este greu de inteles?

de Buletin de Carei la 1 august 2016 - 13:55

Stimate Sandokan, nu dorim să intervenim in disputele domniei voastre cu alti cititori dar am dori să facem o precizare legată de fonduri alocate ..structurilor sportive la care faceti referire şi despre care se pare că nu deţineţi informaţiile corecte. Primăria Carei a alocat fonduri pentru unele… structuri sportive din oraş. Vă mai precizăm că pentru cea de-a 45 ediţie consecutivă a Cupei 25 Octombrie la atletism, cu peste 440 de sportivi participanţi, timp de 2 zile, au fost alocaţi …3.500 lei. Suntem convinşi că sunteţi la curent cu tot ce înseamnă cheltuieli pentru o competiţie de asemenea anvergură şi deci veţi putea trage concluziile ce se cuvin. E foarte bine că se alocă bani pentru unele „structuri sportive” dar ar fi şi mai bine dacă toată lumea ar fi tratată în mod nediscriminatoriu. Faceţi doar comparaţie cu sumele alocate pentru evenimente de mai mică anvergura, cu participanţi cu mult sub jumătatea sportivilor atleţi şi apreciaţi în mod corect eforturile unei „structuri sportive” locale cu tradiţie. Aceşti atleţi nu beneficiază nici măcar de echipament sportiv personalizat aşa cum au alte structuri sportive deşi aduc la Carei multe titluri de campioni naţionali sau de vicecampioni tot naţionali. Pentru redac’ia Buletin de Carei este greu de înţeles indiferenţa aplicată de primărie unui turneu internaţional de handbal aflat la a 5-a ediţie, atât din punct de vedere financiar cât şi ca prezenţă, unde au venit campioni mondiali ai sportului românesc de aur. Mai ales că era dedicat memoriei unui mare handbalist local, Mircea Dohan. Şi poate că am fi trecut cu vederea şi această neglijenţă dacă nu ar fi existat acea rea intenţie de a nu curăţa terenul din jrul sălii de sport unde a avut loc precum şi deversarea de moloz din 3 camioane chiar în timpul desfăşurării competiţiei sportive. În rest, numai bine vă dorim. Vă punem cu plăcere la dispoziţie orice informaţie sau nelămurire legată de finanţarea structurilor sportive locale din ultimii ani.

Lasati un comentariu