Bac 2016 Carei la final. Ultima probă scrisă

• publicat la: 8 iulie 2016
Bac 2016 Carei la final. Ultima probă scrisă

Astăzi, 8 iulie, s-a desfăşurat ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, proba E) d)- proba la alegere a profilului şi specializării.

Pentru ultima probă a ,,examenului maturităţii” , candidaţii au putut opta, în funcţie de profilul şi specializarea urmate.

La profilul real, absolvenţii de liceu au de ales între biologie vegetală şi animală, chimie, fizică, anatomie şi informatică. La uman, candidaţii au putut opta pentru logică, geografie, psihologie, sociologie, economie, filosofie.

Proba scrisă la alegere a profilului și specializării, din cadrul examenului de Bacalaureat, a fost susținută de 1801 candidați din totalul de 1855 înscriși, un număr de 54 candidați fiind absenți.

Candidații prezenți au susținut proba scrisă la următoarele discipline:

Fizică – 28

Chimie – 77

Biologie – 602

Informatică – 157

Geografie – 870

Logica – 8

Psihologie – 8

Economie – 13

Filosofie – 37

Sociologie – 1

Nu au fost semnalate incidente.

Unii dintre candidaţi au considerat că examenul la materia aleasă a fost uşor, pentru alţii însă subiectele primite  au fost mai grele.

Karina Şmolnar, absolventă a profilului matematică-informatică de la Liceul Teoretic Carei şi-a ales să dea ultima probă a bacalaureatului la disciplina biologie, anatomie şi fiziologie umană. ,,A fost accesibil subiectul, bănuiesc că pentru toată lumea şi mă aştept la o notă mare. Peste 9 mă aştept să iau. Media de la Bacalaureat pentru mine sincer nu contează sper să fie peste 9. Pentru mine contează strict mediile de la admiterea la facultate. Vreau să dau la Stomatologie la Cluj-Napoca’’, a declarat pentru Buletin de Carei Karina.

Bogdan Moca , asbsolvent al Liceului Teoretic Carei, profilul uman, specializarea filologie a dat examen  la Geografie. El a declarat pentru Buletin de Carei pentru mine nu a fost nici prea uşor şi nici prea greu. Cel mai greu subiect a fost subiectul doi, cel despre România. Bogdan vrea să urmeze o facultate şi în paralal să lucreze.

Ioana Rădac, absolventă a profilului ştiinţe ale naturii de la Liceul Teoretic Carei şi-a ales ca ultimă probă la bac biologia. Ea a declarat pentru Buletin de Carei că ,,subiectul unu a fost mai complicat, dar în rest a fost ok. La subiectul una am avut o cerinţă leată de segmentul cutanat şi acolo am avut câteva nelămuriri, dar cred că până la urmă m-am descurcat. Mă aştept să iau 7 sau 8. Vreau să merg la Postliceala de Asistente la Oradea şi pentru mine contează media pe care o voi obţine la biologie’’, detaliază Ioana.

Pentru Mille Janos, absolvent al Liceului Teoretic, profilul matematică-informatică, secţia maghiară examenul la informatică s-a terminat cu bine. ,, A fost ok . Penultimul exerciţiu a fost mai greu, dar nu a fost imposibil de efectuat. Sper să am o medie între 7 şi 8.’’ Janos a declarat pentru Buletin de Carei că vrea să dea admitere la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca pentru a deveni programator.

Pentru  Kiss Gergo de la Liceul Teoretic Carei, profilul ştiinţe ale naturii ultimul examen a fost uşor. El şi-a ales să dea ultima probă din chimie organică. ,,Sper să iau nota 9, cel puţin. Mă aştept să am o medie de 8,50 la bacacalureat. Vreau să merg la Facultatea de Chimie şi  Inginerie Chimică  din cadrul UBB Cluj-Napoca’’, a declarat acesta pentru Buletin de Carei.

Rezultatele finale se vor afisa in cursul zilei de marti 12 iulie 2016.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu