Cuibul terorii de la Carei. Bătăi crunte aplicate celor ce …”îşi deschid gura”

• publicat la: 23 iulie 2016
Cuibul terorii de la Carei. Bătăi crunte aplicate celor ce …”îşi deschid gura”

Teroare în formă continuă. Acesta este tratamentul de care au parte câţiva locatari ai adăpostului de noapte redenumit locuinţă de necesitate, dacă nu sunt mulţumiţi de condiţiile de masă şi cazare. Cel mai tragic caz recent este al unui bărbat de 57 de ani internat momentan la Spitalul Judeţean Satu Mare cu multiple traumatisme la care se adaugă o stare de anxietate intervenită în urma bătăilor aplicate de un recidivist cazat în aceiaşi locaţie prin acordul verbal al conducerii serviciului de asistenţă socială din cadrul primăriei Carei. Afirmaţia a fost făcută în prezenţa a doi agenţi de la Poliţia Locală Carei. Cazul a fost semnalat şi de către portalsm.ro.

Campania electorală s-a terminat odată cu alegerile locale din 5 iunie 2016 şi realegerea tandemului Kovacs-Kaizer la conducerea UAT Carei nu şi problemele cu care se confruntă o mână de oameni fără adăpost cazaţi la fostul garaj din curtea Bibliotecii Municipale Carei  de către serviciul de asistenţă socială din subordinea primăriei mun.Carei. Pe lângă condiţiile inumane de cazare, li se aplică şi  corecţii fizice dacă îndrăznesc să îşi spună părerea.

http://www.buletindecarei.ro/2016/01/terorizata-pentru-ca-a-fost-ajutata-de-buletin-de-carei.html

Menţionam în data de 18 iulie că unul dintre locatarii de la adăpostul de noapte sau locuinţă de necesitate în exprimarea serviciului de  asistenţă socială din cadrul UAT Carei, a fost agresat violent de un recidivist.  Acesta are o cameră  aranjată  în acelaşi spaţiu social prin acceptul tacit al  serviciu de asistenţă socială după cum declara în faţa a doi agenţi de la Poliţia Locală.

Nu este  pentru prima dată când  bărbatul  de 57 de ani  este lovit fără milă de  recidivist şi nici singurul. În urma loviturilor primite a ajuns la serviciul de urgenţă de la Spitalul Municipal Carei  iar din cauza gravităţii stării de sănătate a fost trimis la Spitalul Judeţean Satu Mare.  Din data de 17 iulie 2016  E.Z. este internat şi aflat sub tratament de specialitate. Cazul a atras atenţia personalului medical şi conducerii care au fost impresionaţi de violenţa cu care a fost agresat fizic,  de starea dramatică a bărbatului. Multiplelor traumatisme li se adaugă şi instaurarea unei stări de anxietate datorată violenţei fizice de care are parte la acel adăpost. A fost agresată fizic şi femeia care a intervenit pentru a-l scăpa de bătăi.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/un-angajat-al-dspl-carei-ia-mancarea-de-la-cantina-sociala-pentru-locatarii-de-la-adapostul-de-noapte.html

Un angajat din decembrie 2015 la direcţia de drumuri şi spaţii  verzi  DSPL din primăria Carei preia de la Cantina Socială mâncarea pentru locatarii de la adăpostul de noapte fără nici  o împuternicire scrisă pentru a presta un astfel de serviciu ce presupune condiţii de igienă speciale. Mai mult, vineri 15 iulie acesta a dus mâncarea ridicată de la cantină la locuinţa sa personală după cum singur a recunoscut în faţa agenţilor de ordine ce au pus întrebarea legată de hrana locatarilor fără adăpost.

Nimeni de la serviciul de asistenţă socială nu este interesat de soarta locatarilor din fostul garaj din curtea  Bibliotecii Municipale Carei transformat ad-hoc în locuinţă de necesitate sau adăpost de noapte. Centrul Social renovat prin fonduri europene  are numeroase încăperi dar o parte din ele adăpostesc servicii ale Primăriei Carei precum Starea Civilă sau Spaţiul  Locativ  sau Biroul de patrimoniu sau Sala de căsătorii. Pentru un adăpost de noapte  nu a fost alocat nici un spaţiu de la Centrul Social recent renovat cu fonduri europene.

Cele 3 camere de la adăpostul de noapte şi sala de rugăciune amenajate în curtea Bibliotecii Municipale Carei au devenit un cuib al terorii pentru locatarii bolnavi şi bătrâni care cer mâncare şi linişte. Cazul bărbatului maltratat într-un adăpost  din subordinea Primăriei mun.Carei denotă neglijenţa si nepăsarea acesteia în ce priveste cazurile sociale!

Cochetul municipiu Carei ascunde drame greu de imaginat, ţinute departe de ochii lumii prin presa aservită primarului care doreşte un oraş paşnic, fără spirit civic din partea careienilor pentru ca astfel de drame să nu ajungă la urechile plătitorilor de taxe şi impozite.

Pentru bărbatul agresat fizic şi maltratat a fost redactat un raport medico-legal, o expertiză medicală care atestă starea în care se află.

Opinia managerului Spitalului Judeţean Satu Mare a fost consemnată  de către  portalsm.ro    alături de alte detalii legate de persoana agresată acum aflată sub tratament de specialitate.

De cine se tem instituţiile de ordine şi cele ale statului de nu intervin în acest caz de pe raza UAT Carei ? Grupul de interes din jrul primăriei mun.Carei este mai tare ca Instituţiile statului şi  poate semăna  nestingherit teroarea în oraş?

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/igiena-zilnica-pentru-10-careieni-sub-administratia-kovacs.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/careieni-tot-mai-curajosi-si-cu-simt-civic-locuinta-de-vara-pe-4-roti.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/succesul-politicii-udmr-carei-in-sectorul-social-careieni-sub-cerul-liber.html

comentarii

de Horia Mărieș la 24 iulie 2016 - 01:10

Cazul ăsta miroase de la o poștă a Infracțiune PENALĂ (vătămare corporală din culpă)!

Oare nu este cazul ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei și/sau Poliția Carei să se autosesizeze?

Sau se așteaptă ca cineva să formuleze o plângere penală? Nu se găsește nimeni în tot Careiul ăla să o formuleze?
Este de scris doar o singură pagină A4.

Dacă chiar nu se găsește nimeni, dați-mi rogu-vă de știre, fiindcă promit să o formulez și să o depun/înregistrez chiar eu.
Eu am învățat să scriu in clasele primare făcute la Carei prin anii ’50 cu doamna invățătoare Diaconu Florica și incă n-am uitat.

de adalbert la 24 iulie 2016 - 07:57

asa procedeaza fotbalistu si asa intelege el politica. chiar ati crezut ca sta langa el altcineva decat cei ca si el? sekuristu tot sekurist ramane ca stim noi cum primea el viza de america inainte de 90. mai are putin si face executii in direct! sa te iei de batranii bolnavi numai pentru ca spun ce se intanpla acolo si politia sa taca numai la Carei poate sa fie!

Lasati un comentariu