Încep probele scrise la BAC

• publicat la: 3 iulie 2016
Încep probele scrise la BAC

Un număr de 1.975 de elevi din judeţul Satu Mare  vor susţine, începând de luni, 4 iulie, probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Elevii sătmăreni vor susţine examenul în 7 centre de examen la care se adaugă unul de evaluare. Lucrările se vor corecta în alte judeţe, fără a se cunoaşte în prezent unde a fost repartizat judeţul Satu Mare. Singurul centru de examen din municipiul Carei se află la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu.

Preşedinţii  centrelor  au fost traşi la sorţi la Ministerul Educaţiei, fiind cadre didactice universitare sau directori de şcoli. Vicepreşedinţii şi membrii comisiilor au fost stabiliţi tot prin tragere la sorţi, duminică, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare . Şedinţa a fost condusă  de inspectorul şcolar general  Călin Durlă. Au fost prezenţi  Mariana Brumboiu şi Gal Gyongyi, inspectori şcolari generali adjuncţi, membrii Consiliului de administraţie al ISJ, lideri sindicali, reprezentanta părinţilor, un reprezentant al elevilor.
Tragerea la sorţi s-a efectuat de invitaţi din lista alcătuită pe baza propunerilor transmise de unităţile de învăţământ şi validată de Comisia Judeţeană de Bacalaureat.

Luni, absolvenţii de clasa a XII-a vor susţine examenul scris la Limba şi Literatura Română. Pentru marţi este programată proba la limba maternă, iar pe 6 iulie cea obligatorie a profilului.

Ultimul examen scris va fi pe 8 iulie, proba la alegere a profilului, iar notele vor fi afişate pe 12 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16 şi 20, rezultatele finale urmând să fie afişate pe 16 iulie.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu