Lovitură de teatru: administraţia Kovacs ia în discuţie organizarea Festivalului Zilele Iancului doar după implicarea consilierului PSD

• publicat la: 27 iulie 2016
Lovitură de teatru: administraţia Kovacs ia în discuţie organizarea Festivalului Zilele Iancului doar după implicarea consilierului PSD

După ce în şedinţa din 13 iulie consilierii UDMR au  fost împotriva introducerii pe ordinea de zi a proiectului iniţiat de consilierul liberal Ilie Ciută pentru organizarea Festivalului Zilele Iancului ediţia a XVII-a, pentru şedinţa din 28 iulie 2016   administraţia Kovacs introduce direct  un proiect cu aceiaşi temă dar iniţiat de  consilierul socialdemocrat Oneţ. De această dată nu mai este solicitat acordul consilierilor pentru introducerea pe ordinea de zi. Pentru PSD nu se aplică aceleaşi regulament în primăria Carei ca şi pentru PNL  tratat ca şi persoana non-grata. Cererea pentru organizarea Festivalului moţesc a fost depusă la data de 12 iulie de delegatul sătesc Ciprian Chiorean la primăria Carei fiind singura cerere depusă în acest sens.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/consilierii-udmr-carei-blocheaza-proiectul-privind-organizarea-unui-festival-romanesc-aflat-la-a-xvii-editie.html

Joi, 28 iulie 2016, aleşii  locali sunt convocaţi la o şedinţă de Consiliu la primăria Carei. Pe ordinea de zi se regăsesc 11 proiecte de hotărâre dintre care unul este pentru o rectificare bugetară, opt pentru aprobări necesare reabilitării termice a blocurilor turn iar două …pentru organizarea  ediţiei a XVII-a a Festivalului Zilelor Iancului.

Este acelaşi scenariu aplicat de alianţa UDMR-PSD Carei în anul 2013 la şedinţa din 31 mai  când se solicita construirea unei capele mortuare. Atunci, proiectul tehnic  pentru capelă, depus gratuit de consilierul Ciută a fost refuzat pentru a se aproba  alocarea de sume mari întocmirii unuia nou solicitat de consilierul Oneţ şi susţinut de consilierii UDMR. Nici până în ziua de azi capela mortuară nu a fost construită, ambiţiile politice ale primarului Kovacs fiind mai presus de nevoile ianculeştenilor.

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

La 3 ani de la aceste evenimente scenariul se repetă  cu aceiaşi consilieri  şi acelaşi primar dar cu alt obiectiv.

Consilierul PNL Ciută  doreşte să introducă în CL un proiect pentru sprijinirea unui festival moţesc  dar este refuzat. Pentru aceiaşi manifestare se introduce proiectul consilierului PSD , după 2 săptămâni de la solicitarea delegatului sătesc.

Până la data alegerii ca delegat sătesc a lui Ciprian Chiorean, de organizarea Festivalului moţesc se ocupa Societatea  Avram Iancu care l-a avut ca preşedinte de fostul delegat sătesc, învăţătorul Oneţ, unchiul actualului consilier Oneţ şi fost asociat al primarului Kovacs la una din firmele sale de mobilă, SC Castex srl, acum falimentară.

Lipsa de activitate a societăţii l-a determinat pe delegatul sătesc să se implice în continuarea tradiţiei organizării acestui eveniment major pentru comunitatea de moţi din Ianculeşti. Lipsa de cooperare a delegatului sătesc cu administraţia UDMR careiană în ce priveşte  executarea directivelor venite de la primărie i-a atras  greutăţi în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea localităţii sale.

De peste 15 ani nu există Cămin Cultural funcţional fără ca vreun fiu al  satului consilier să ia atitudine. Nu există nici şcoală, nici transport în comun şi nici acces la televiziuni locale dar nici luări de poziţie din partea consilierului delegat sătesc. Singurele dăţi când acesta a intervenit pentru satul Ianculeşti au fost cele pentru tăierea plopilor, a limitării ajutorului bănesc pentru renovarea bisericii satului sau a introducerii de cheltuieli suplimentare pentru construirea capelei mortuare. Acum pasează organizarea manifestării moţeşti Casei de cultură deşi aceasta a refuzat anul trecut implicarea la acest Festival.

La şedinţa de joi, 28 iulie 2016, primarul Kovacs a introdus pe ordinea de zi proiectul preşedintelui PSD înaintea  celui solicitat de delegatul sătesc cu 2 săptămâni mai devreme. Un tratament  neechitabil care se alătură celui discrimatoriu aplicat consilierului liberal Ilie Ciută. Primarul care se vroia al tuturor a abdicat în mai puţin o lună de la realegere de la promisiunile făcute revenind la ceea ce ştie cel mai bine să facă…..discriminare şi politizare totală.

Ordinea de zi a şedinţei CL din 28 iulie 2016

  1. 1.      Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării  Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului  Carei  pe anul 2016
  2. 2.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice  „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN P-ţa Avram Iancu nr.1 (COMPONENTA 1)”, faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)
  3. 3.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice  „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN P-ţa Avram Iancu nr.1 (COMPONENTA 1)”, faza Proiect Tehnic
  4. 4.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN B-dul  25 Octombrie nr.19 (COMPONENTA 2)”, etapa documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)
  5. 5.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN B-dul  25 Octombrie nr.19 (COMPONENTA 2)”, etapa proiect tehnic (PT)
  6. 6.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice  „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN B-dul  25 Octombrie nr.27 (COMPONENTA 3)”, etapa documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)
  7. 7.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice  „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN B-dul  25 Octombrie nr.27 (COMPONENTA 3)”, etapa proiect tehnic (PT)
  8. 8.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN B-dul  25 Octombrie nr.39 (COMPONENTA 4)”, etapa documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI)
  9. 9.      Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici revizuiţi, aferenţi documentaţiei tehnice „CREŞTEREA EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR REZIDENŢIALE ÎN MUNICIPIUL CAREI COMPONENTA BLOCURI TURN B-dul  25 Octombrie nr.39 (COMPONENTA 4)”, etapa proiect tehnic (PT)
  10. 10.  Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 15000 lei pentru organizarea „Zilelor Iancului” din satul Ianculeşti
  11. 11.  Proiect de hotărâre privind alocarea unor fonduri pentru organizarea „Zilelor Iancului” din satul Ianculeşti

                                                                                               

PH Ianculeşti   PH zilele Iancului onet

PH zilele Iancului

Observaţi că pe referatele de la  Contabilitate nu apare deloc  DATA la care au fost întocmite.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Horia Mărieș la 27 iulie 2016 - 04:39

Nu mă mir. „Inițiatorul” consilier PSD Ioan ONEŢ folosește metoda plagiatului, cea numită și copy&paste, brevetată de fostul lui șef de partid, de fostul prim-ministru Victor Ponta. Poate că pesedistul consilier a reușit să schimbe o virgulă pe ici pe colo, dar esența proiectului de hotărâre pe care l-a copiat „fiul satului” (vorba finului sas) a rămas aceeași. Pesedistul (vai pașă cãt. de darnic ești!), a reușit de fapt să taie 3.000 Lei (RON). Patria îi va fi mereu recunoascătoare. Primașul, idem, eadem, idem.
Pe scurt, este de presupus că individul aista, Ionuț a lu’ Oneț, este obișnuit cu copiatul incă din clasele primare.
Prost să fii, tupeu cu carul să ai și pupincurist al primașului să te numești că atunci treaba este oablă!
La mai mare neamule, trage tare tot pe acest drum, ești pe direcția cea mai bună, pe una care duce drept la Beciul Domnesc. Aferim!

[Traducere pentru cei proști: AFERÍM interj. (Înv.) Foarte bine, bravo! – Din turcescul aferim. / Sursa: DEX ’09 (2009) ]

de careian la 27 iulie 2016 - 09:02

DAR,CINE ESTE ACEL DELEGAT SATESC?CE STUDII ARE CARE-L RECOMANDA PT REPREZENTAREA SATULUI?E ADEVARAT CA A FOST DAT AFARA DE LA O SOCIETATE COMERCIALA PT FURT?

de Buletin de Carei la 27 iulie 2016 - 09:19

Asteptam dovezile pentru faptele pentru care il acuzati altfel acuzatiile raman doar la stadiul de bârfe. În ce priveşte şcoala şi studiile pe care le are un delegat sătesc care nu primeşte salariu pentru această funcţie sunt de mai mică importanţă faţa de studiile pe care le are un viceprimar de municipiu de exemplu.Delegatul sătesc este ales de săteni şi reprezintă interesul comunităţii rurale nu al primăriei de care aparţine.

de abdul la 27 iulie 2016 - 15:05

Acest caca(r)cea al psd- ului nu are pic de rusine, este un nesimtit,un oraznic care nu a facut nimic in viata lui dar stie sa se bage in seama fara a ajuta cu nimic comunitatea de unde provine !!!!!

de erik la 28 iulie 2016 - 00:14

nici semnaturile nu sunt la fel pe referatele de specialitate

Lasati un comentariu