Preşedintele Consiliului Judeţean impune metode sănătoase de lucru primarilor. Va intra în legalitate şi strada Tireamului?

• publicat la: 18 iulie 2016
Preşedintele Consiliului Judeţean impune metode sănătoase de lucru primarilor. Va intra în legalitate şi strada Tireamului?

Tot ceea ce a  reproşat Buletin de Carei în ultimii ani administraţiei locale în materie de  Plan de Urbanism sau  modalitate de efectuare a  reabilitărilor de drumuri se regăseşte  în mesajul transmis aleşilor locali  de către  noul preşedinte al CJ Satu Mare, Pataki Csaba. Începusem să credem că  doar din redacţia Buletin de Carei se văd lucrurile…. inginereşte. 

Prea orgolios ca să accepte de la Buletin de Carei semnalările despre direcţia greşită imprimată în cazurile amintite mai sus, primarul Kovacs  este  nevoit acum să  se conformeze noilor cerinţe ale preşedintelui său. Deja a şi fost postat pe site-ul oficial al Primăriei Carei un anunţ legat de Planul  Urbanistic  care până acum a permis  ca  faţadele blocurilor să arate ca  o tablă de şah în toate  culorile  sau amplasarea de terase  cu arhitecturi la alegerea proprietarului sau construcţii pe verticală în  faţa unor case de locuit  cu un singur nivel.

Joi , 14 iulie 2016, Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba a avut  prima întâlnire cu toți primarii și secretarii de commune. Acesta le-a transmis  modul în care vede colaborarea  pentru următorii 4 ani. Au mai fost prezenți subprefectul Alfater Tamas, Octavian Lazin, președinte ADI Apă Satu Mare, un reprezentant ISU și directorul DSVSA, Nicolae Dumuța.

Pataki Csaba a fost primul care le-a transmis primarilor punctele sale de vedere asupra viitoarei  colaborări, pe care o dorește una de succes și una prin care administrațiile publice comunale și cea județeană să se completeze și nu să își pune piedici una alteia.

Unul dintre subiectele abordate a fost al drumurilor judetene, al calendarului reabilitarilor acestora.

O să vă rugăm, acolo unde știti că urmează să se reabiliteze drumurile, să ne comunicați dacă aveți planuri de investiții edilitare care prevăd spargerea drumului, fie că vreți să schimbați conducte, să băgați apa sau gaz pentru că dacă pune asfaltul nou nu o să acceptăm să venim după nici un an să îl spargem și o să vă treziți că nu o să  aveți aviz de la noi pentru acele lucrări”, le-a transmis președintele Consiliului Județean primarilor din sală sau reprezentanţilor acestora. Oare vom ajunge să vedem şi la Carei puse în practică aceste recomandări după ce ani de zile Buletin de Carei a  semnalat metodele de lucru eronate?

Un alt subiect fierbinte luat în discutie a fost cel al Planurilor de Urbanism ale localităţilor. Presedintele Pataki  a subliniat deosebita importanţă ce trebuie acordată acestora  si a afirmat că în cele mai multe cazuri acolo unde acestea nu există Nu e vorba de lipsă de fonduri ci de rea voință și lipsă de interes.

În doar 3 zile de la această declaraţie publică a preşedintelui CJ,  pe pagina oficială a primăriei Carei a şi apărut un anunţ legat de o dezbatere publică a Planului Urbanistic General.

http://www.municipiulcarei.ro/media/images/hcl/anunt%20dezbatere%20pug.pdf

Până acum, toate solicitările de construcţie case de locuit sau alt gen de imobile erau supuse dezbarerilor din Consiliul Local. Mai mult, pentru casele de locuit de pe strada Tireamului care nu au număr de locuinţă nu există autorizaţie de construcţie legală ci este eliberată una pentru anexe gospodăreşti pentru că nu există utilităţi ce trebuiau asigurate în momentul acordării autorizaţiei!

http://www.buletindecarei.ro/2016/03/strada-tireamului-promisiuni-electorale-neonorate-de-primarul-kovacs-case-fara-curent-electric.html

http://www.buletindecarei.ro/2016/02/avem-buget-de-functionare-primarul-insista-pe-contabilitate-dubla.html

De  peste 10 ani de este cuprinsă în buget extinderea reţelei electrice de pe strada Tireamului , un tronson de doar 350m. An de an salariile angajaţilor primăriei Carei cresc  vertiginos, ajungând în prezent ca Salariul Mediu lunar al aparatului primarului din mun.Carei să depăşească 4.370 lei, fără însă ca problemele careienilor să îşi găsească rezolvarea!

Poate că venind pe linie de partid, imboldul de a acţiona logic şi conform normelor în vigoare la lucrările din construcţii sau în cazul Planului de Urbanism  vor aduce şi în mun.Carei binefacerile lumii moderne:  asfaltări doar după terminarea lucrărilor de canalizare şi extindere apă sau electricitate sau gaz şi existenţa unui Plan Urbanistic viabil care să fie şi respectat.

Buletin de Carei

comentarii

de telefon la 19 iulie 2016 - 17:47

În legătură cu extinderea rețelei electrice pe strada Tireamului, DOMNUL KOVACS, ATOTPUTERNICUL, se satură de oamenii care merg la el să se intereseze de extindere ,și le minte în față că EL a făcut deja dispoziția de plată pentru această lucrare, dar le mai cere ”puțină” răbdare până la execuție, dar s-a dovedit a fi o MINCIUNĂ. MINCINOS! MINCINOS!

de Horia Mărieș la 19 iulie 2016 - 18:26

@telefon

Păi atunci când aveți suspiciunea rezonabilă că domnul primar Kovács vă minte în față, oare de ce nu îi cereți să vă arate „dispoziția de plată” pentru lucrarea aia din str. Tireamului?
Vă este frică că o să-l faceți de râs, adică de fecale?
Nu vă mai jenați atâta, fiindcă, oricum, dânsul este de foarte multă vreme așa.

de Horia Mărieș la 20 iulie 2016 - 18:44

Breaking News!

Realizare de excepție: Doi tineri careieni care se cred mari miștocari, doi pierde-vară ce n-au altă treabă, doi colaboratori specializați in copy&paste unul după altul, doi ujságiró care lucră mână-n mână și lână-n lână, au reușit să smulgă prin forțe proprii un număr de circa 10 (zece) fire de buruieni dușmănoase care crescuseră obraznice și cu foarte mult tupeu pe un trotuar aflat pișentrul Careiului/Nagykároly/Grosskarol.

Bravo lor, așa spirit civic, mai rar!

La mai mare, fârtaților, ia faceți voi bine și curățați repejor toate trotuarele și șanțurile careiene de buriuieni că sunteți băieți tineri, de mare viitor și forțoși iar patria vă va fi de-a pururea recunoscătoare. Udemereul idem.

Poate vă angajează la un part rime job și nenea Adorján, că primașul tisztelt Kovács polgármester úr v-a angajat deja de multă vreme și vă plătește bine din banii contribuabililor careieni, dar degeaba, findcă tot nu reușiți să vă dășteptați, neam!

de unimatan, la 22 iulie 2016 - 11:51

Ce face CJSM cu DJ Acas-Unimat-Sacaseni ?
Rusine !
Ce limba trebuie vorbita ca sa intelegeti si sa se faca acest drum ?
Veniti si circulati,macar o data pe acest traseu.cu masina proprie.
Faceti drumul „Supurul de Sus-Secherese….padure”, si va doare in cot de un DJ foarte important care scurteaza cu 25 km drumul din Acas catre Tasnad .

de intrebare la 22 iulie 2016 - 11:52

sunt secrete,adresele de email si nr.de telefon al consilierilor judeteni ?
De ce Consiliul Judetean nu doreste sa dea aceste informatii ?
De ce nu apar pe site-ul CJSM ?
Cum stam si cu transparenta ?

de Horia Mărieș la 8 octombrie 2016 - 05:34

🙂 Ca un fost dar de mult expirat energetician, am o admirație nețărmuită pentru politicienii habarnamiști care fac pe deștepții doar de dragul logoreei ieftine, așa cum a făcut-o recent distinsul domn Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare (din partea UDMR). Respectivul își permite să afirme cu nonșalanță, doar-doar de îl vor crede și alți afoni (fiindcă din ăstia sunt destui în județ) că „Sătmarul ar putea fi autonom din punct de vedere energetic”, asta în condițiile in care azi în județul Satu Mare nu există nici măcar o singură centrală electrică ca lumea. Este drept că visătorul Csaba Pataki nu ne spune cu ce bani ar putea deveni Sătmarul independent dpdv energetic. Eu cred totuși că omul s-a gândit să finanțeze investițiile respective cu banii pe care i-a strâns cu greu în pușculița (piggy-bank) pe care o are acasă de când era copil. Așa da, atunci ideea dânsului s-ar putea să fie chiar una fezabilă! 🙂

P.S. Doar așa ca chestie și doar din pur bun simț, presedintele consiliului județean Satu Mare putea măcar să se consulte puțin cu colegul dânsului de partid, cu domnul deputat ing. István ERDEI DOLÓCZKI pe care-l știu ca a lucrat în domeniu pe la Electrica Satu Mare, înainte de a scoate pe gură astfel de perle răsuflate. Dar probabil că n-a avut timp să se consulte cu acesta.

Lasati un comentariu