Revolta împotriva Ministerului Educaţiei şi a regulilor de la BAC 2016. Nici ministrul nu înţelege regula scandalizatoare

• publicat la: 16 iulie 2016
Revolta împotriva Ministerului Educaţiei şi a regulilor de la BAC 2016. Nici ministrul nu înţelege regula scandalizatoare

Situație revoltătoare pentru elevi la Bacalaureat. I-a crescut media după contestații, dar de fapt rămâne cu aceeași medie, ca urmare a unui articol din metodologia pentru examen. Preşedintele elevilor din România Horia Onița, unul dintre absolvenții care se află în această situație, a anunțat pe pagina sa de Facebook că vrea să dea în judecată Ministerul Educaţiei.

„În urma contestației la Bacalaureat la limba română, nota mi-a fost modificată de la 9.25 la 9.60, dar nefiind o diferență de 0.5 puncte, conform art. 73 din Metodologia de Bacalaureat, nota finală rămâne 9.25. În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educației Naționale şi Cercetării Ştiințifice pentru că au refuzat să îmi admită contestația, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toți cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja. 🙂 Mai mult, voi depune plângere prealabilă în contecios administrativ prin care voi solicita anularea art. 73 din Metodologia de Bacalaureat. Am speranța că ministerul educației îmi va accepta plângerea prealabilă şi va anula dispozițiile art. 73 din OMECTS 4799/2010, fără a fi nevoie să atac şi aici în contencios, la Curtea de Apel Bucureşti”, a scris Horia Onița pe Facebook, explicând în continuare ce se întâmplă cu „metodologia”: „Dacă eu am 9.25 şi contestația îmi dă 9.6, rămân cu 9.25. Dacă am 9.5 şi constestația îmi dă 9.6, rămân cu 9.6. Total inoportun şi precum am spus mai sus, mă simt vătămat în drepturi. La acelaşi raționament trebuie să se aplice aceeaşi soluție. De ce eu pot avea doar peste +0.5 şi alții şi +0.05?”.

Acesta cere ministerului educației să revoce art. 73 din metodologia de Bacalaureat. „Această revocare va avea, evident, efect retroactiv şi pentru sesiunea curentă. (…) Totuşi, nu am mari speranțe că acest lucru se va întâmpla, deci probabil procesul intentat în contencios împotriva ministerului va fi soluția în această situație”, a mai scris absolventul.

În replică, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat pentru presa centrală că nu înţelege nici el regula şi că va discuta problema cu responsabilii de evaluare.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu