Școala de Vară de la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 4 iulie 2016
Școala de Vară de la Liceul Teoretic Carei

Un proiect ambițios continuă cu a patra ediție la Liceul Teoretic Carei, ”Școala de Vară”, proiect inițiat de către elevi voluntari ai Liceului sub atenta coordonare a profesorilor  Angela Gabor, Alina Iacobuț, Eniko Onodi și Liliana Sorian în cadrul căruia, timp de o săptămână (27.06-01.07), elevi ai ciclului primar și gimnazial de la școlile din oraș și din împrejurimi au avut ocazia să înveţe lucruri noi,  să se dezvolte,  să se distreze,  să danseze, să își îmbogăţească bagajul de cunoştinţe de limbă engleză, să picteze icoane  pe  sticlă, să se relaxeze creând obiecte şi podoabe artizanale sau să fie  membri activi  încercul de improvizaţie  teatrală.

Au participat 45 de elevi beneficiari și 10 elevi voluntari ai liceului: David Anda din clasa a VI-a A, Mihaly Roxana, Torok Brigitta, Sfâra Andrada, Hevele Blanky, Darabos Alexandra, Buzgău Giulia, Ciobâncan Bianca, Blidar Cătălina din clasa a XI-a E, Balog Tamara din clasa a X-a A, proiectul finalizându-se cu un program artistic în care copiii au prezentat evoluția lor pe parcursul acestei săptămâni: o piesă de teatru, un dans tematic, ”Dansul ciocolatei”, o expoziție de picturi pe sticlă și o expoziție de cercei handmade.

Fiecare elev și-a confecționat singur câte două perechi de cercei pe care i-a putut lua ulterior acasă.

În acest an derularea proiectului a fost posibilă în condiții foarte bune și datorită câștigării de către Liceul Teoretic a competiției ”Olimpiadele Kaufland” în proiectul de investiții fiind inclusă și activitatea ”Școala de Vară” ca reper de dezvoltare nonformală a elevilor pe perioada vacanței de vară.

”La LiceulTeoretic din Carei s-a încheiat o săptămână plină de culoare, emoţie  şi  voie  bună…
În ultima  zi a programului Școlii de Vară, putem afirma  faptul că am reușit de-a lungul săptămânii să fim o echipă, să comunicăm prin joc și să generăm  experiențe  pe care să le transformăm în  amintiri memorabile.

Ne-am dezvoltat  imaginația, gândirea creativă dar și abilitățile artistice. A fost o săptămână plină, cu copii minunați. Așteptăm cu nerăbdare o nouă serie de copii energici și plini de entuziasm!
Mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături  şi de această  dată, deopotrivă copiilor, părinților și dascălilor!” (Roxana Mihaly,clasa a XI-a E, elev voluntar)

”M-am simțit foarte bine, mi-am făcut noiprieteni, mi-a plăcut piesa de teatru și cerceii pe care mi i-am confecționat singură! Voi reveni și la anul cu siguranță!” (Iulia, clasa a IV-a, elev  beneficiar).

Buletin de Carei

Lasati un comentariu