Se vinde Promat Comimpex

• publicat la: 20 iulie 2016
Se vinde Promat Comimpex

Potrivit obiectiv-sm.ro, una din firmele agricole din zona Carei-Tăşnad este de vânzare. Anunțul este făcut public pe un site american de specialitate.  Promat este o societate care are în arendă şi terenuri din Ianculeşti ce aparţine de UAT Carei.

„Distribuitorii și comercianții agricoli Promat Comimpex (companie controlată indirect de omul de afaceri Cristi Moldovan), Agroind Cauaceu (afacerea lui Dan Corbuț) și Glissando (compania antreprenorilor Ioan Biianu și Radu Ienovan) sunt de vânzare, potrivit unui anunț publicat pe site-ul companiei americane de consultanță Woodbridge International, specializată în fuziuni și achiziții.

Cei trei distribuitori au avut anul trecut afaceri cumulate de peste 145 milioane de euro și reprezintă puncte de forță în piața de agrobusiness din Banat.

 

„Cu sediile în vestul României, grupul (de trei companii – n.red.) reprezintă cel mai mare jucător cu acționariat local din sectorul distribuției de input-uri agricole. Grupul constă în trei companii independente, dar sinergetice”, notează anunțul companiei americane de consultanță.

Anunțul „de vânzare” ce se află în prezent deasupra numelor Promat, Agroind Cauaceu și Glissando vine într-un context operațional dificil pentru distribuitorii agricoli de pe plan local.

Situația a generat restructurări în interiorul mai multor companii locale. Primele semne ale dificultăților au apărut atunci când Cătălin Grigoriu (Comfert Bacău) și acționarii Redoxim și-au predat companiile irlandezilor de la Origin Enterprises.

Nici multinaționalele nu au fost ferite de turbulențe în condițiile în care Cargill a închis în primăvară divizia de distribuție de ignrasaminte, pesticide și semințe, iar canadienii de la Agrium au trecut printr-o restructurare și o repoziționare agresivă.

Cele trei companii scoase acum la vânzare operează cu predilecție în Banat, una dintre cele mai dezvoltate regiuni ale agriculturii locale.

„Există o bază de aproape 2.000 de clienți loiali pentru produse angro și, de asemenea, sute de clienți de retail”, notează anunțul companiei americane.

comentarii

de relu la 24 iulie 2016 - 10:02

am auzit ca ianculestenii nu mai primesc dividende de la infratitii care au facut alta firma ca sa le ramana lor tot

de vasi ursuletu' la 26 iulie 2016 - 12:44

este doar speculatie. am citit un articol in care atat promat cat si agroind cauaceu dezminteau informatia de pe site-ul american.

Lasati un comentariu