Superalimente care curăţă natural ficatul

• publicat la: 21 iulie 2016
Superalimente care curăţă natural ficatul

Poluare, pesticide, alimentaţie necorespunzătoare, stres, puţine dintre cauzele care contribuie la o sănătate deficitară. Nu este nicio surpriză că mediul care ne înconjoară este extrem de toxic. Ne hrănim cu alimente modificate genetic sau tratate cu pesticide şi ne întrebăm de unde apar toate dereglările imunitare şi problemele de sănătate cu care ne confruntăm. Alimentaţia ar fi prima asupra căreia ar trebui să ne oprim să reflectăm puţin. Ceea ce ne hrăneşte corpul ne hrăneşte şi mintea şi interiorul, totodată. De aceea, ar trebui să facem o curăţenie serioasă în lista de alimente pe care ne-am obişnuit să le achiziţionăm. Zahărul şi grăsimile ar trebui să fie primele tăiate de lista noastră de dorinţe şi să integrăm în schimb nişte superalimente bogate în nutrienţi necesari nouă, care sunt totodată nişte metode eficiente de detoxifiere a organismului.

Aşadar, în loc să ne lăsăm înconjuraţi de un mediu toxic, putem alege unul natural, curat şi lipsit de chimicale. Importanţa detoxifierii este imensă şi avem la dispoziţie multe modalităţi de a ne „curăţa” corpul şi organele interne de acumularea drastică a chimicalelor toxice pe care le-am adunat de-alungul timpului.

Importanţa ficatului

Ştiaţi că ficatul este cel mai mare organ al corpului? Intuim deja că este o problemă vitală detoxifierea acestuia. Ficatul are un număr mare de funcţii, printre care amintim:

  • Detoxifierea sângelui pentru a elimina substanţele nocive precum toxine, alcool, droguri, etc.
  • Stochează vitaminele şi fierul
  • Transformă zahărul stocat în zahăr utilizabil atunci când nivelele de zahăr ale corpului scad sub normal
  • Produce bila, o subtanţă necesară pentru digestie
  • Distruge vechile celule roşii de sânge

Deţine atât de multe funcţii vitale, încât atunci când este solicitat este foarte predispus la boală.

14 superalimente pentru detoxifierea ficatului

1. Sfeclă roşie şi morcovii: sfecla roşie conţine foarte multe substanţe care protejează ficatul, iar morcovii sunt bogaţi în glutation, o proteină care ajută la detoxifierea ficatului. Ambele au un conţinut ridicat de betacaroten şi flavonoide, ce ajută la stimularea şi îmbunătăţirea funcţiei generale a ficatului [1].

2. Roşiile: au, de asemenea, un conţinut bogat de glutation, care este un puternic detoxifiant al ficatului şi sunt folosite adeseori în regimurile alimentare recomandate pentru tratarea problemelor de ficat.

3. Lămâile: conţinutul lor foarte mare de vitamina C ajută la stimularea ficatului şi la sintetizarea materialelor toxice în substanţe care pot fi absorbite de apă. Martore sunt multiplele cure cu lămâie, care au dat rezultate foarte bune în problemele hepatice şi biliare.

4. Grapefruitul: poate fi numit un hepatoprotector de succes, fiind o sursă foarte bogată în vitamina C şi antioxidanţi, care accentuează producerea enzimelor de detoxifiere a ficatului şi sporeşte procesul natural de curăţare a ficatului. Este, de asemenea, o sursă bogată în glutation.

integral pe frubun.ro

Lasati un comentariu