Toate memorandumurile pentru autonomia Ținutului Secuiesc au fost anulate de instanţă

• publicat la: 3 iulie 2016
Toate memorandumurile pentru autonomia Ținutului Secuiesc au fost anulate de instanţă

Prefectul judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a câştigat toate cele 42 de procese intentate administraţiilor locale pentru memorandumurile de autonomie adoptate de consiliile locale.

Cele 42 de hotărâri ale consiliilor locale au fost atacate în instanţa de contencios administrativ de prefectul judeţului, Adrian Jean Andrei, şi au fost anulate definitiv de Curtea de Apel Târgu Mureş.

Conform  datelor furnizate de Instituţia Prefectului-judeţul Harghita, citate de Agerpres, 42 de consilii locale au adoptat, începând cu 2014, memorandumuri adresate Guvernului şi Parlamentului României prin care acestea solicitau organizarea unui referendum în vederea înfiinţării unei regiuni autonome denumite ‘Ţinutul Secuiesc’’, cu statut propriu şi cu limba maghiară recunoscută ca fiind oficială.

Prefectul a precizat că aceste initiative ale CL din Harghita incalcă legile si Constitutia României potrivit cărora teritoriul României este organizat din punct de vedere administrativ în comune, orase si judete iar limba oficială a statului român este limba română.

Prefectul a câştigat şi un proces intentat Primăriei Miercurea Ciuc pentru ca indicatoarele rutiere din oraş să fie inscripţionate, potrivit legii, mai întâi în română şi apoi în maghiară, nu invers, cum se întâmpla până acum, decizia Curţii de Apel Târgu Mureş fiind definitivă.

Lasati un comentariu