Un nou început pentru Consiliul Elevilor

• publicat la: 31 iulie 2016
Un nou început pentru Consiliul Elevilor

Capitala a găzduit în perioada 27-29 iulie cea de a XX-a Adunare Generală a Consiliului Național al Elevilor, organizată de Consiliului Municipal al Elevilor București și structurile partenere, având ca scop desfășurarea alegerilor pentru mandatul 2016-2017 și îmbunătățirea actului educațional.

În cadrul colegiului Național ,,Matei Basarab”  a avut loc festivitatea de deschidere a evenimentului, fiind prezenți reprezentanții Inspectoratului Școlar București, ai Ministerului Educației Nationale și Cercetării Ștințifice, ai sindicatelor și liderii organizațiilor studențești, care și-au expus părerile cu privire la învățământul autohton, oferind un fond de idei însemnat.

Ședințele au fost desfășurate în amfiteatrul ,,Moxa” din complexul Moxa și amfiteatrul ,,Ion Ionescu de la Brad” din cadrul USAMV, unde Președinții Consiliilor Județene ale Elevilor din întreaga țară au dezbatut și eleborat un plan de schimbare educațională în corfomitate cu nevoile tinerilor.

De asemenea,  aceștia au ales noua componentă a Consiliului Național, Vlad Ștefan, elev al Colegiului Național ,,Andrei Șaguna” din Brașov, ocupând funcția de Președinte, au asistat la  prezentarea raportului de activitate, depunerea mandatului curent și au decis strategia viitoare a structurii.

Reprezentanții elevilor speră ca acest eveniment să reîmprospăteze forul suprem de reprezentativitate din învățământul preuniversitar prin prisma noilor săi membri. Consiliul Elevilor consideră că cei 10 ani de existență, sărbătoriți prin acest eveniment, au impactat viețile tinerilor din România, punând în centrul sistemului educațional nevoile elevilor și este sigur că oportunitățile de dezvoltare vor lua amploare în anii viitori prin parteneriatul cu decidenții și actanții educaționali.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu