Ziua Imnului sărbătorită sobru la Carei

• publicat la: 29 iulie 2016
Ziua Imnului sărbătorită sobru la Carei

Ziua Imnului Național a fost sărbătorită într-o atmosferă sobră la Carei.

Pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn, organizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Direcției de Cultură a evocat pe scurt istoricul Imnului Național, după care preoți din cadrul Bisericii Ortodoxe Române au oficiat un Te  Deum.

Din partea Primăriei Municipiului Carei a participat viceprimarul Keizer Ludovic, au fost prezente asociații și partide politice.

Imnul de Stat al României a fost intonat apoi de eleva Denisa Vasile de la Liceul Teoretic  și de toți cei prezenți pe platou.

De la an la an Momumentul Ostașului Român de la Carei este tot mai ascuns privirilor datorită arborilor de tuia înbalți de peste 9 m ce asigură o perdea compactă, atent întreținută de administrația locală care înlocuiește imediat  orice arbore bolnav sau îmbătrânit.

Drapelul, stema și imnul sunt  cele mai importante simboluri naționale care unesc un popor, o națiune. Imnului Național, Deșteaptă-te române, a fost pentru prima dată cântat în timpul revoluției de la 1848, a fost alături de poporul român și l-a însuflețit în marele ideal spre libertate și independență. Acest imn a fost alături de români  în 1877, cu ocazia cuceririi Independenței pe câmpurile de luptă. A fost în Primul Război Mondial, în urma căruia s-a făurit statul unitar român, a fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când am recâștigat Transilvania în urma odiosului Diktat de la Viena. A fost cântat și pe străzile Brașovului în 1987 cu ocazia revoltei împotriva regimului comunist și pe străzile din România cu ocazia revoluției din decembrie 1989. Acest imn  arată tăria și caracterul poporului român care  indiferent de greutățile prin care a trecut în decursul istoriei  şi-a  păstrat ființa națională, credința, religia, limba și identitatea proprie.  Ca popor cu peste 2000 de ani de istorie putem sta mândri alături de celelalte națiuni ale Uniunii Europene.

Buletin de Carei

comentarii

de vali la 29 iulie 2016 - 13:37

da ultimul clasat la alegeri nu mai serveste manifestari la monumentul romanesc? a plecat cu jeno dupa pesti pentru balta?

Lasati un comentariu