Bună dimineaţa Carei!

• publicat la: 8 august 2016
Bună dimineaţa Carei!

 Să aveţi parte de o săptămână  cât mai bună, să aveţi puterea să fiţi mereu cu zâmbetul pe buze chiar dacă grijile nu vă ocolesc !

Săptămâna care a trecut a fost una plină de tot felul de evenimente, atât în plan social, administrativ  dar mai ales cultural.

După 7 zile  de spectacole  variate , aseară a avut loc concertul de final al  Festivalului Augustfest editia 2016. Am avut parte de gala dansului, de concert de operă  şi muzică de toate genurile, folclor  multietnic, artişti locali şi consacraţi veniti de departe  dar  şi de multă căldură.  A fost a  noua editie a unui Festival ce s-a dorit a înlocui savuratele şi incendiarele Zile Careiene.

Ni s-a spus, insistent chiar, de presa aservită că s-a renunţat la Zilele Careiene pentru că sunt de factură balcanică şi  au denaturat într-un bâlci.

 Zilele Careiene nu vor fi organizate nici în acest an. Centrul municipiului a fost cruţat din nou de bâlciul, scandalul şi mizeria de rigoare, titra  un blog  ce susţine spatele primarului Kovacs  când întreprinde  ceva controversat.

A fost cruţat centrul  oraşului, nu și parcul dendrologic. 

Sau

Careiul a renunțat la vechea formă de manifestare a Zilei Orașului, în care micii și berea se împleteau cu scandalul și cu băi publice cu caracter electoral a potentaților vremii   titra un alt organ de presă abonat la banii careienilor.

Ceea ce pentru Zilele Careiene era inacceptabil  era bine  primit la manifestări ale UDMR. Micii la care se face referire au fost înlocuiţi cu brio de  cazanele de bogracs  ce duduiau de la focul aprins direct  în parcul dendrologic  recent reabilitat printr-un proiect transfrontalier de multe sute de mii de euro.  Cu bucătar şef taman primarul plin de datorii Kovacs care servea   Portia recunoştinţei după recent încheiatele alegeri, celor ce au acceptat trocul..Or fi avut și autorizație pentru picnic și atunci cei care locuiesc la bloc și nu au vie sau alt teren pot  pregăti și ei în parc o porție de bogracs în week-end.

Am avut parte în săptămâna încheiata recent şi de desemnarea celui mai puternic bărbat în persoana bucureşteanului Vladimir Comorovschi  în urma unui aprig concurs care a pus la grea încercare  calităţile fizice ale concurenţilor. Niciun careian pe podium la această editie a StrongMan Carei 2016, o editie și mai reușită decât precedentele.

Cei care suferă de căldură şi  au rămas mai târziu în noapte  în zona centrală  după ce au iesit de la concertul Mirabelei Dauer au  constatat că în continuare Monumentul Ostașului Român este  loc de joacă pentru copii si tineri .

Dacă la bustul grofului Karolyi funcţionează 2 camere de supraghere video şi nu se permite nici o apropiere de soclu în scop de joacă, nu acelasi lucru se întâmplă cu ansamblul  monumental românesc asupra căruia se revarsă din plin aversiunea primarului Kovacs. E  de notorietate deja refuzul acestuia de a reabilita acest monument  si implicarea  financiară a CJ   pentru întreţinerea lui.

http://www.buletindecarei.ro/2015/05/primarul-incurajeaza-transformarea-unui-monument-romanesc-in-loc-de-joaca.html

Cei mai buni karateka din România, dar şi din Ungaria, Olanda, Belarus, Serbia, Slovenia şi Italia, s-au reunit la Carei cu ocazia celei de-a VI-a ediţii a Taberei de Vară Internaţionale de Karate. Pe lângă stagiile de pregătire , tinerii au avut parte si de activităţi recreative.  Una din sportivele sosite din Olanda a avut ghinion şi a ajuns la spital după ce s-a tăiat la picior , între genunchi şi gleznă, pe când se bălăcea  într-unul din bazinele termale din oraş. Tot în cursul săptămânii trecute, în acelaşi spatiu dar în alt bazin, un tânăr şi-a spart capul la coborârea de pe toboganul acvatic.  Ca o simplă remarcă, evenimentele neplăcute au avut loc taman când OPC îşi termina  turul de orizont  pentru verificarea ştrandurilor şi piscinelor din judeţ.

Nu putem trece cu vederea nici manipularea de zile mari a administraţiei Kovacs pentru a  scăpa de reprezentantul satului Ianculeşti  Ciprian Chiorean  ales prin vot direct şi a-l instala, ca o recompensă,  pe consilierul ce a  mimat candidatura la primăria unde actualul primar dorea continuarea mandatului.  Cu presa  aservită în spate, consilierul perdant a apelat la stratagema schimbării de domiciliu pentru a se impune sătenilor dacă a văzut că aceştia nu l-au votat covârşitor   la alegerile locale.

Încununarea dispreţului total faţă de plătitorii de impozite din Ianculesti a fost  distribuirea politică ajutoarelor alimentare de la Uniunea  Europeana , adică abia după confirmarea prealuării functiei de delegat sătesc de preşedintele PSD Carei.

Ajutoarele sosite încă din 28 iunie la Carei şi distribuite din 11 iulie au ajuns la Ianculeşti abia sâmbătă 6 august şi au fost împărtite din faţa barului  din sat în prezenţa  găştii binecuvântate de baronul local.  Motivul sărbătorii religioase cade din start deoarece şi în data de 20 iulie a fost sărbătoare. Prietenii ştiu de ce.

Nu au lipsit în perioada la care facem referire  nici materialele agresive si dezinformatoare la adresa singurului opozant al administratiei Kovacs,  liberalul  care nu se lasă  încălecat  şi nici  corupt  de baronul local ce  face şi desface destinele politice ale urbei. Nici furturile  inedite din locuinţa  sa  personală nu l-au descurajat să continue implicarea în viaţa comunităţii şi nici atacurile la adresa membrilor familiei sale. Integru şi independent financiar, liderul liberal îşi continuă nestingherit activitatea de consilier  ales prin vot direct. Că doar nu este un păcat şi nici ilegal să ai plătite toate impozitele, să  nu ai contracte cu primăria, să îţi poţi justifica  proprietăţile şi autoturismele sau să ai principii şi să îţi îndeplineşti obligaţiile pe care le ai ca şi consilier ales chiar dacă administraţia locală îţi pune doar piedici în cale. Unde mai pui că renovezi Da capo al Fine sediul de partid fără să apelezi pentru nici un leu la primărie…..

Cei care se gândesc la o privatizare pentru a-şi asigura o existenţă prosperă pot opta liniştiţi pentru o afacere în domeniul reparaţiilor auto.  Atelierele de profil rămân pe mai departe unele din cele mai profitabile invesţii din mun.Carei.

Cu o infrastructură ca cea întreţinută de administraţia Kovacs profitul constant este garantat.

Nu putem  să nu remarcăm încă  o data că administraţia locală este condusă de o persoană care se remarcă nu numai prin datoriile pe care le are din 2008 la buget ci şi prin  totala lipsă de conştientizare a silabelor articulate.

Folosită  şi acaparată ca realizare a sa, Centura de ocolire a Careiului este departe de a fi finalizată aşa cum anunţa cu surle şi trâmbiţe  către oricine mai este dispus să îl crediteze ca fiind  conştient de ce afirmă. (Vezi cazul impozitului pe câini).

Din 2012 încoace ne tot   „ameninţă”  cu darea ei în folosinţă, ba se mai şi laudă că meritele pentru aceasta îi aparţin, când de fapt este un proiect al Companiei de drumuri din cadrul Ministerului Transporturilor.

Ultima sa strigare de finalizare a centurii, când dădea ca sigură  luna iunie pentru deschiderea circulaţiei pe această rută  data din 23 martie 2016.

http://www.administratie.ro/articol.php?id=51672

A trecut şi luna iunie, ba chiar şi iulie şi va trece şi august şi tot nu vom circula pe Centura de ocolire a Careiului.  Stadiul lucrărilor este destul de avansat oricum dar de aici şi până la darea în folosinţă  va mai curge ceva timp.

Mai mult de nevoie decât cu voie a fost rezolvată şi problema asigurării  hranei pentru persoanele fără adăpost găzduite în fostul garaj al Bibliotecii Municipale Carei. Locul muncitorului angajat pe perioadă determinată la drumuri şi spaţii verzi Carei care se ocupa  de mâncarea chiriaşilor a fost luat de două persoane calificate pentru această activitate iar alimentele nu mai ajung în frigiderul personal al celui de la DSPL.  A revenit şi bărbatul agresat fizic tot în acea locaţie şi care a fost internat mult timp la Spitalul Judeţean Satu Mare, la ortopedie  pentru tratamente de specialitate în urma traumatismelor faciale, oculare şi de altă natură suferite.

Locaţia pentru adăpostul de noapte este în continuare insalubră şi total neadecvată,  cu un singur robinet în curte ce  nu permite o igienă zilnică necesară.

Despre Planul Urbanistic care permite fiecăruia să coloreze fațada blocului de locuit în nuanța preferată ca în prima imagine  vom povesti săptămâna viitoare.

Ne oprim aici deocamdată şi vă dorim să aveti parte de un concediu plăcut cei care încă  nu l-aţi avut, iar celorlalţi le dorim să facă  faţă cu succes provocărilor vieţii!

Buletin de Carei

comentarii

de Ioan la 8 august 2016 - 22:25

ce să faci, bobor nenorocit.

de ianculesti la 9 august 2016 - 09:50

liniste,nu deranjati! pensionarul handicapat cu vederea din ianculesti cu nevasta ce semneaza dosarul are intalnire la primarie cu nepotul sef la psd si cu jeno ca sa marite pamanturile oamenilor la fel cum au facut cu parcuyletul din sat…cia vor sa demooleze caminul cultural ca deranjeaza la viloiul construit pe ternul pacului din sat dupa 1994…mafia si coruptia de la primaria carei poftesc si la pamanturile ianculestenilor si la hectarele din domeniul statului si la cele ale armatei unde era poligon de treageri…. numa hortistii mai faceau ce fac astia

de Dorin la 22 noiembrie 2016 - 14:44

rusinica rusinica sa va fie la obraz mai cei platiti din banutii nostri din dari!!!!
muritori de foame ati fi daca nu ati avea pe mana banii de la oras!!

Lasati un comentariu