Centrale termice cumpărate anul trecut incluse în acest an în alt Proiect supus aprobării consilierilor

• publicat la: 26 august 2016
Centrale termice cumpărate anul trecut incluse în acest an în alt Proiect supus aprobării consilierilor

Şedinta Consiliului Local Carei  de marţi 23 august 2016  a scos la iveală  o serie de abateri  şi de  neglijenţe  pe care nu le putem trece cu vederea  mai ales că ele sunt şi înregistrate video şi se pot urmări de oricine doreşte.

Buletin de Carei vă  prezintă cu bună-credinţă modul prin care aceleaşi 2 centrale termice  achiziţionate şi plătite în cursul anului trecut prin aprobarea Consiliului Local  sunt acum  cuprinse valoric  într-un nou proiect supus aprobării Consiliului Local, e drept cu câţiva consilieri noi.

Proiectul de hotărâre este MODERNIZARE CENTRALA TERMICĂ LA LICEUL TEHNOLOGIC „SIMION BĂRNUŢIU” ÎN MUNICIPIUL CAREI

PH SF moderniz centrala termica Simion Barnutiu

După votarea unui proiect de hotărâre fără a fi precizată  în ce tip de proprietate se află clădirile care se impozitează şi neconcordanţa între sumele de la capitolul Cheltuieli din executia bugetară la 30 iunie 2016, aleşii locali au fost puşi marţi în situatia de a vota pentru aprobarea unui studiu de fezabilitate privind modernizarea centralei termice de la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu ce cuprinde şi achizitionarea a două cazane de încălzire de 350kw fiecare ce au fost deja achizitionate încă din cursul anului trecut!

Pentru acest proiect, consilierul Ilie Ciută a avut aprobarea preşedintelui Comisiei Juridice de a se interesa la Biroul Tehnic despre situaţia cazanelor în cauză. Astfel,  biroul tehnic a confirmat că cele 2 cazane au fost achizitionate şi plătite încă de anul trecut şi sunt marca Ferroli.

Deci, primăria Carei a depus un proiect în mapa consilierilor locali  prin care se cere aprobarea lor pentru  un efort financiar de 133.560 lei  dar din care 78 mii lei au fost deja cheltuiţi  pentru cele 2 cazane printr-un alt proeict aprobat anul trecut.

Nu stiu de ce trebuie să mai  aprobăm aceste cazane a căror achiziţie a fost deja aprobată anul trecut…în discutiile din comisie cu dl Rakovski am aflat că acestea sunt deja plătite ,  sunt de tip Ferroli, preţul lor fiind de  78 mii lei.   De ce mai trebuie bugetate dacă au fost deja achizitionate? De ce mai trebuie să aprobăm suma de 133 mii lei dacă cazanele au fost deja cumpărate …deci ar trebui să aprobăm doar diferenţa … a afirmat în cadrul şedinţei consilierul Ciută.

În proiectul de hotărâre prezentat consilierilor nu a menţionat   faptul că acestea au fost deja achitate. Se putea oferi consilierilor o adresă în anexă prin care să fie informaţi despre stadiul lucrărilor de modernizare la proiectul dezbătut.

Faptul este recunoscut şi de administratorul public Beko Tamas care afirmă că se va tine seama de acest aspect şi se va plăti doar diferenţa.

Ca să fie conform SF,  cazanul respectiv  manopera trebuie să fie împreună…. din această  sumă se va bugeta doar diferenţa, după luna  septembrie….

Doar că cele menţionate de administratorul Beko nu au acoperire şi în documente astfel că nu poate nimeni garanta că s-ar fi respectat  cele afirmate dacă nu se descoperea adevărul despre cumpărarea cazanelor incluse acum în proiect.

Dacă nimeni nu ar fi observat atunci cazanele s-ar fi  plătit de 2 ori?

Devizul general cuprinde TOATĂ SUMA pentru a fi aprobată şi   nu doar diferenţa!

Directorul Liceului Tehnologic este Gindele Emerich, consilier judeţean UDMR al cărui preşedinte pe linie politică este primarul Kovacs.  Soţia  directorului consilier județean este Director Economic la Primăria Carei şi  are şi ore la postliceala din cadrul unităţii şcolare conduse de soţ.

După ce fel de reguli joacă Primăria Carei ? Să fie acesta unul din motivele pentru care s-a dorit  doar conducere UDMR la nivel  de administraţie locală?

Proiectul  MODERNIZARE CENTRALA TERMICĂ LA LICEUL TEHNOLOGIC „SIMION BĂRNUŢIU” ÎN MUNICIPIUL CAREI a fost votat în forma inițială, fără precizările menționate de administratorul Beko , de  16 consilieri din cei 18 prezenți.

Buletin de Carei

comentarii

de csaba la 26 august 2016 - 13:19

acum cine mai este de vina pentru ca se baga de 2 ori cazanele pentru ca sa primeasca bani pe ele??? tot ministerul de finante beko ur???

de .carei. la 26 august 2016 - 13:36

Antregul oras este prostit si jefuiti de acesti banditi si mincinosi de la UDMR!Mare rusine sa va fie hotilor!Ati distrus acest oras!

de Horia Mărieș la 26 august 2016 - 13:45

Prostia (sau neglijența, sau neprofesionalismul, sau iresponsabilitatea, sau intenția de fraudare) a celui care a intocmit devizul pentru noul SF făcându-se că plouă și că uită de cele două cazane in valoare de 78.000 lei achiziționate deja anul trecut trebuia să fie corectată pe loc in cadrul ședinței, inscriindu-se în HCL doar valoarea totală necesară finalizării investiției (aproximativ 55.000 lei). Hotărârea C.L. Carei referitoare la acest subiect nu a fost incă postată pe portalul oficial al Primăriei Municipiului Carei si nu pot verifica ce anume s-a consemnat în H.C.L.

Am putut verifica doar un singur lucru și anume faptul că „cei 16 consilieri din cei 18 prezenți” care au votat proiectul de hotărâre „în forma inițială, fără precizările menționate de administratorul Beko” sunt niște habarnamiști, o umplutură total afoană, fără de nici o valoare profesională, niște iresponsabili ținuți pe acolo doar ca să umple sala și să ridice mâinile la cel mai mic semn al primașului. Ar fi cât se poate de bine să-și dea singuri câte un picior în fund și să ne lase. Definitiv.

de Roman la 26 august 2016 - 17:09

Pai interesul tuturor primarilor este sa puna in functia de vice pe cineva pe care-l poate manipula usor,si sa aibe consilieri majoritar care habar nu au ce cauta in sala de sedinte,pentru ca nimeni nu este fraier sa faca invers,adica un vice mai inteligent ca primarul si consilieri destepti care sa se impuna,asa ca intr-o primarie sunt asa, primarul papusar si majoritatea comsilierilor marionete ..si mai sunt inul sau doi consilieri din opozitie care se zbat aproape degeaba

Lasati un comentariu