Cititorii careieni semnalează: Mihai Eminescu primit la Marghita nu şi la Carei

• publicat la: 25 august 2016
Cititorii careieni semnalează: Mihai Eminescu primit la Marghita nu şi la Carei

Unul dintre cititorii fideli ai Buletin de Carei a trimis pe adresa redacţiei  două poze din centrul oraşului bihorean Marghita.

Cine nu a auzit în Carei de oraşul Marghita de unde este una din firmele de casă ale primăriei noastre?

Cititorul s-a aflat preţ de câteva ore astăzi în Marghita, într-o delegaţie şi a fost plăcut surprins să descopere un bust al lui Mihai Eminescu.

Deşi are primar tot de la UDMR, municipiul Marghita are o cu totul altă viziune asupra modului de convieţuire dintre etniile ce compun această localitate. Astfel, administraţia locală nu este câtuşi de puţin deranjată de existenţa unui bust al poetului naţional Mihai Eminescu.

Imaginile vorbesc de la sine. Nimeni nu a ridicat problema contribuţiei poetului naţional la cultura marghiteană aşa cum au  pus problema consilierii majoritari din Carei.

De fapt, singura insulă din Ardealul de Nord de factură dictatorială pe baza aparteneţei etnice  este Republica de la Carei. Doar aici întâlnim anomalii de genul împărţire oraş în perimetre etnice pentru a nu permite amplasare de busturi româneşti în parcurile oraşului!

Doar aici primăria nu investeşte în întreţinerea monumentelor româneşti ce se aruncă în spinarea Consiliului Judeţean ci doar în cele maghiare.

Deşi problema e sensibilă şi dureroasă ea există şi poate fi dovedită oricând pentru cei ce solicită. Ea nu ne face cinste şi nu o putem ascunde la infinit sub preş.

Felicitări primăriei şi Consiliului Local Marghita pentru amplasarea bustului lui Mihai Eminescu în oraş. Felicitări şi pentru site-ul impecabil al Primăriei, actualizat şi cu arhiva funcţională.

Mulţumim  celor cu spirit civic şi atenţi   la detalii chiar când sunt în delegaţie.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Local la 29 august 2016 - 07:37

N-a fi binye!

Lasati un comentariu