Corigent la limba română

• publicat la: 8 august 2016
Corigent la limba română

Oare ce o fi fost în mintea finului primarului Kovacs când a început să se erijeze în corector al greșelilor  din limba română știindu-se cu musca pe căciulă?  O fi fost prea stresat cu heirupul campaniei împotriva  celor ce demască „realizările” administrației nănașului și prețurile lucrărilor sau chiar se visează …cunoscător? Sau e noua tactică  aplicată pentru a abate atenţia de la  problemele cu care se confruntă administraţia Kovacs?

Aveți în imagine o mostră despre nivelul cunoașterii limbii române de către cel care critică materialele apărute în Buletin de Carei.

Titlul materialului spune totul.

Nu este singurul material publicat cu greşeli.

Autorul  este nimeni altul decât finul primarului Kovacs, președinte al UDMR Carei, deținătorul unei datorii la buget pentru care are din 2008 încoace reținere pe salariul de primar.

Ca să vezi cine își dă cu opinia despre cunoașterea limbii române. Fără realizări în domeniul economic pentru care s-a pregătit, finul cochetează cu jurnalismul   pentru a-și asigura un venit. Antecedentele în acest domeniu sunt mai mult decât binecunoscute careienilor dar nu numai. Opinia finului  dă rateuri nu numai la corecturi ci şi la pronosticurile legate de data de  inaugurare a Centurii de ocolire a Careiului sau la cele legate de jocurile politice judeţene.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 10 august 2016 - 03:54

Pe pagina facebook a Primăriei Carei precum și în „OoooDeCeeee?” a apărut un text lămuritor referitor la faptul că la comanda Primăriei Carei, domeniul public al municipiului este măsurat cu drona.

„În principiu, lucrările vor fi finalizate în această săptămână, lucru care cu ajutorul metodele folosite anterior ar fi durat chiar şi doi ani. Măsurătorilor sunt necesare pentru mai multe proiecte.”

Două propoziții, două greșeli („medodele” în loc de „metodelor”, respectiv „măsurătorilor” în loc de „măsurătorile”) care zgârie la urechi.

Oare cine este cel care nu le are de loc cu limba română: cel care se ocupă de pagina facebook a Primăriei Carei, sau un sas careian dezinformat, dar mereu manevrat?

N-ar fi exclus să avem de a face cu aceeași persoană.

Lasati un comentariu