Disperare mare la primăria Carei. Plouă cu oferte pentru Ianculeşti în preajma alegerii delegatului sătesc

• publicat la: 1 august 2016
Disperare mare la primăria Carei. Plouă cu oferte pentru Ianculeşti în preajma alegerii delegatului sătesc

Vă mai aduceţi aminte de ziua de 21 decembrie 1989  şi de discursul de la balcon al lui Nicolae Ceauşescu? A rămas  neuitată fraza prin care încerca să ademenească mulţimea cu  o sută- două de lei…”Vă mai dau 200 de lei la salar”… o ofertă făcută la disperare…. După ce ani de zile românii trăiseră  o viaţă de privaţiuni,  iată că în 21 decembrie 1989   sunt   momiţi cu  o sumă  modică pentru a renunţa la revolta lor .

La 26 de ani de la acele evenimente, un personaj controversat se inspiră din aceiaşi  stratagemă   de  exploatare a nevoilor  unei comunităţi de moţi în preajma alegerilor delegatului sătesc al singurii localităţi rurale aparţinătoare de primăria UAT Carei.

Cât de disperat trebuie să fii ca să ieşi cu astfel de oferte după ce 8 ani ai avut pâinea şi cuţitul în mână şi nu ai tăiat nici o felie pentru Ianculeşti?

Pe pagina de facebook a primăriei Careia apărut un anunţ potrivit căruia alegerile programate pe data de 31 iulie 2016 au fost  reprogramate pentru 7 august 2016.  Se pare ca fumigenele aruncate in presa de casă a primarului  legate de posibilii candidaţi  aruncaţi în competitie împotriva actualului delegat sătesc Ciprian Chiorean nu îşi ating scopul şi e nevoie de o schimbare de stategie din partea adminstraţiei Kovacs pentru supunrea totală a satului de moţi Ianculeşti, satul unde primarul Kovacs a obţinut  12 voturi .

Primăria Carei

26 iulie la 10:22 ·

Conducerea Primăriei Carei a decis să amâne cu o săptămână alegerea noului delegat sătesc al satului aparţinător Ianculeşti. Astfel, alegerile programate iniţial pentru data de 31 iulie 2016 se vor desfăşura în 7 august 2016. „Am amânat alegerea delegatului sătesc pe săptămâna viitoare. După ce vom trece de acest vot, în satul Ianculeşti vrem să asfaltăm şase străzi, celelalte să le pietruim, să reabilităm biserica şi să realizăm capela. Aştept propuneri din partea ianculeştenilor în privinţa căminului cultural”, a declarat primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs

Timp de 8 ani de zile primarul UAT Carei a negljat total satul Ianculeşti. Căminul Cultural este o dovadă vie , la fel si clădirea şcolii în ciuda cererilor repetate ale delegatului sătesc  de a  se acorda autorizatie pentru renovarea lor şi folosirea lor pentru diferite activităţi  cu impact local.
Căminul Cultural
Şcoala
.

Ianculeştenii au fost mereu exploataţi după cum a fost interesul conducerii primăriei carei. Ianculeştenii plătesc cel mai mare impozit pe terenurile agricole dar  nu au trotuare, drumuri decente, nu au apă curentă şi nici canalizare dar nici transport în comun! Au în schimb un ditamai gardul de sârmă ghimpată în jurul lacului transformat de primărie în lac de pescuit  administrat de apropiaţi ai  administratiei careiene.

.

Infatuat, primarul afirmă… “Aştept propuneri din partea ianculeştenilor în privinţa căminului cultural”.

Timp de 8 ani de zile a fost surd la orice propunere venea din partea ianculestenilor prin vocea delegatului sătesc iar acum, în preajma alegerilor  amânate din motive numai de el stiute   ne face să credem că are urechea aplecată spre satul Ianculeşti.

Săptămâni întregi  am fost intoxicati cu opinii legate de candidatura  consilierului  Oneţ  ca delegat  sătesc. Acesta a fost înscris în cursa pentru primăria Carei la  alegerile din 5 iunie 2016 dar în satul  Ianculesti  a fost depăşit la numărul de voturi de candidatul  Ilie Ciută, un susţinător constant si dezinteresat al nevoilor  ianculeştenilor.

Nici măcar când  profesorul Bertianu a fost decorat cu distinctia Diploma de  Excelenţă pentru întreaga activitate în slujba comunităţii  nu a onorat cu prezenţa primarul Kovacs.  In niciunul din anii de când Ciprian Chiorean a fost delegat  sătesc  nimeni din primăria Carei nu a fost prezent la frumoasele manifestări ale Festivalului Zilele Iancului. Copii satului nu l-au avut ca spectator la programele lor artistice niciodată pe primarul UAT Carei deşi Ciprian Chiorean a fost primul delegat sătesc care a urcat  tinerii pe scenă.

Activitatea intensă depusă  de tânărul moţ pentru  sustinerea satului său nu a fost privită cu ochi buni de primărie. Nici la finalul celor 3 ani si jumătate de mandat  primăria Carei nu i-a acordat legitimatia legală  la care avea dreptul pentru a fi scutit de cheltuieli legate de  obţinere de documente de la arhive sau alte facilităţi  ce i se cuveneau.

Numeroasele cereri pentru piatra spartă necesară a  astupa din gropile ce se află la tot pasul au rămas de asemenea neonorate.

Acum,  în prag de alegeri pentru funcţia de deleagat sătesc, primarul Kovacs reînvie strategia aplicată de Ceauşescu  în data de 21 decembrie 1989 …. pietruim,  asfaltăm, facem biserica şi capela ( uitând că o vroia doar cu implicarea PSD…)…

Poate dacă mai insistă ianculeştenii puţin,  vor primi înapoi şi zecile de milioane date de fiecare familie pentru introducerea gazului în sat ( pentru care au primit chitanţe cu ştampila  unei firme radiate, adică inexistente  la data respectivă)…şi plătit   pe vremea când era prefect Gheorghe Ciocan.

 

Buletin de Carei

comentarii

de intrebare la 3 august 2016 - 11:26

politistii de frontiera au dreptul sa faca afaceri cu casele proprietate personala si sa le foloseasca ca pensiuni pentru cei veniti la strandul carei?
primaria carei poate inchide ochii daca cineva nu plateste impozitele pentru casele inchiriate vara care sunt ale unor prieteni de familie ai conducerii?

Lasati un comentariu