Micii româneşti „deranjează” Zilele Partium în Satu Mare

• publicat la: 22 august 2016
Micii româneşti „deranjează”  Zilele Partium în Satu Mare

Comercianții care vând mâncare la Zilele Maghiare Partium – organizate în municipiul Satu Mare – susțin că organizatorii le-au INTERZIS să vândă mititei. Întrebați de ce li s-a interzis acest lucru, comercianții au spus sec: ”Pentru că este mâncare românească”.

Vezi și ȘOVINISM. Angajată a Clinicii Medicale nr. 1 din Cluj Napoca despre români: „vedeți-vă de nația voastră țigănească”

”Am 200 de mici acasă, în congelator, și am vrut să îi vindem. Ni s-a spus să nu îi vindem pentru că la acest festival nu se vinde mâncare românească. Nu ne lasă să vindem nici săptămâna viitoare, la manifestările din Grădina Romei. Oamenii sunt supărați, mulți au cerut mici și a trebuit să le spunem că nu avem voie să îi vindem”, s-a plâns patroana unei firme care vinde astfel de produse citată de portalul PresaSM.ro.

Redacția PresaSM.ro a încercat să îl contacteze telefonic pe organizatorul principal al evenimentului, Stier Peter, dar acesta nu a răspuns. Pentru a fi și mai expliciți, i s-a transmis și un mesaj pe numărul de telefon mobil.

Ulterior, acesta a revenit cu un telefon și a oferit o explicație. Mai exact, că mititeii au fost interziși încă de la prima ediție a festivalului, tocmai pentru a se promova mâncarea tradițională maghiară și șvăbească. Întrebat dacă cartofii pai este o mâncare tradițională maghiară sau șvăbească, Stier Peter a spus că NU. Dar cartofii pai se VÂND!

sursa dantanasa.ro

comentarii

de careian la 23 august 2016 - 07:59

ca sa scape de micii romanesti la noi primaru udemerist nu mai face zilele careiului ca zice ca sunt balcanice

de tarzan la 23 august 2016 - 16:00

FOARTE BINE

Lasati un comentariu