Precizări ale Poliţiei legate de accidente

• publicat la: 9 august 2016
Precizări ale Poliţiei legate de accidente

Măsură preventivă dipsusă în cazul accidentului rutier din data de 07.08.2016

Tânărul de 27 de ani din Satu Mare, care a fost reținut de către polițiști  24 de ore pentru săvârșirea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, a fost prezentat în cursul zilei de ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, care a dispus față de acesta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Accident rutier

Efectuarea unei depășiri neregulamentare a fost cauza unui accident rutier produs în localitatea Ciuperceni.

În data de 08.08.2016, în jurul orei  14.30, Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare a fost sesizat printr-un apel la SNAU 112, despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Ciuperceni, județul Satu Mare.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit  că un conducător auto de 48 de ani din comuna Turț, în timp ce conducea un microbuz pe DN 19, dinspre Satu Mare spre Livada, pe fondul efectuării unei manevre neregulamentare de depășire, a pierdut controlul asupra  vehiculului, răsturnându-se în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de mers.

Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a unei femei de 57 de ani din Turț, pasageră în autoturism,  care a fost  a fost transportată la spital pentru investigații și îngrijiri medicale.

Cercetările continuă  pentru stabilirea întregului complex de împrejurări în care s-a produs evenimentul rutier.

 Nerespectarea regimului armelor și munițiilor

În data de 08.08.2016, polițiștii  Secției Rurale Gherța Mică, aflați în desfășurarea unei acțiuni pe linia verificării modului de respectare a regimului armelor și munițiilor, au identificat un bărbat de 62 de ani, din comuna Gherța Mica, județul Satu Mare, care deținea la domiciliul său o pușca cu aer comprimat și 11 bile din plumb, fără a deține autorizație pentru acestea.

Pușca împreună cu muniția, respectiv 11 bile din plumb au fost ridicate în vederea confiscării iar cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea sau portul, fără drept, de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, faptă prevazută si pedepsită de art. 342 alin. 2 din Codul Penal.

În cursul zilei de ieri, pe principalele artere din județ, polițiștii rutieri au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere.

Astfel, pentru abaterile constatate au fost  aplicate 154 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002, în valoare de        16 785 lei și au fost reținute în vederea dreptului de a conduce 6 permise de conducere, majoritatea pentru efectuarea de manevre neregulamentare de depășire.

 

Lasati un comentariu