UAT Carei şi blocul său de locuinţe sociale din centrul oraşului

• publicat la: 8 august 2016
UAT Carei şi blocul său de locuinţe sociale din centrul oraşului

Ne aflăm din nou în plină perioadă caniculară.  A trecut campania electorală,  administraţia Kovacs a mai câştigat un mandat  aşa că nimeni nu mai este acum interesat  să coboare pe scara din spatele clădirii primăriei ca să ia contact cu realitatea de la blocul de locuinţe sociale unde se făcea pelerinaj înainte de 5 iunie 2016.

Gunoaiele cresc direct proporţional cu gradul de indiferenţă al  primăriei. Noroc cu buruienile ce mai acoperă din imaginea de coşmar.  Mai rău e cu mirosul pestilenţial ce nu poate fi nicicum filtrat.

Direcţia de sănătate publică precum şi alte instituţii răspunzătoare de gradul de igienă în care trăiesc copii şi bătrâni deopotrivă aşteaptă parcă încuviinţarea  UAT Carei pentru  „a descoperi”  dezastrul din blocul  ce figurează pe strada Iuliu Maniu…o insulă înconjurată de cele  mai de seamă instituţii careiene:  Teatrul Municipal, Biblioteca   Municipală, Parchetul, Judecătoria şi Primăria.

Buletin de Carei a semnalat constant aceste situaţii, indiferent că a fost sau nu campanie electorală.  Ocazional, administraţia a mai schiţat câte un gest de bunăvoinţă şi a făcut o fosă septică sau a înlocuit chiuvetele antice  dar apa de fapt fluidul murdar din ţevile de canalizare continuă să se scurgă  de la un etaj la altul prin orificiile din baie direct în capul ghinioniştilor aflaţi ocazional în separeul pentru necesităţi iar şobolanii încă se plimbă nestingheriţi pe unde vor ei.

Vă dorim vizionare plăcută domnilor  ce răspundeţi de acest aşezământ.

intrarea

partea cealaltă a blocului

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/primavara-la-depozitul-de-gunoaie-dintre-teatru-si-primaria-municipiului-carei.html

https://www.youtube.com/watch?v=fyjXSsGhI8Y&feature=youtu.be

http://www.buletindecarei.ro/2014/11/mizeria-si-sobolanii-de-la-blocul-dintre-casa-de-culturateatru-si-centrul-orasului-focar-de-infectii.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/07/dublu-cod-portocaliu-la-carei-de-canicula-si-mizerii-pestilentiale.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/06/bloc-central-aflat-in-spatiul-locativ-al-primariei-carei-focar-de-infectie-dejectiile-curg-sub-geamurile-locatarilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/11/in-republica-de-la-carei-mizeria-se-acopera-cu-ciment.html

 

comentarii

de Pacala la 9 august 2016 - 12:02

Nu cumva e fostul internat al Agro Carei ?
D le era cantina…era…meditatii era ateliers…
Ferma d le…tractoare ,camioane…
Era utilaje agricole…era strunguri,freze…
Cabinets,laboratoare…
Se taiat Porcii d le,disparut si cirnatii si sunca
Bograaci saptaminal…
Ca si flota ” sa taiat sa vandut”
Nu recunoaste nimeni jaful si distrugerile?
Nu cred ca primaria i de vina…

de Buletin de Carei la 9 august 2016 - 12:55

Blocul este al primariei, Primaria incaseaza chirie de la locatari. Cu aceste informatii, trageti concluziile.

de Chirias la 10 august 2016 - 18:42

mai cititi si un pic de legislatie.
Obligatiile chiriasului

Pe langa drepturile enumerate mai sus, chiriasul are si cateva obligatii prevazute de Noul Cod Civil. Astfel, acesta trebuie sa plateasca chiria in cuantumul si la termenul stabilite prin contract. In lipsa unei stipulatii clare in acest sens, locatarul este obligat sa plateasca chiria la termenele stabilite potrivit uzantelor. Astfel, daca nu exista uzante si in lipsa unei stipulatii contrare, chiria se plateste dupa cum urmeaza:

in avans pentru toata durata contractului, daca aceasta nu depaseste o luna;
in prima zi lucratoare a fiecarei luni, daca durata locatiunii este mai mare de o luna, dar mai mica de un an;
in prima zi lucratoare a fiecarui trimestru, daca durata locatiunii este de cel putin un an.

Totodata, chiriasul este obligat sa foloseasca bunul luat in locatiune cu prudenta si diligenta, precum si sa il restituie la incetarea, din orice cauza, a contractului de locatiune.

De asemenea, conform NCC, daca chiriasul modifica bunul ori ii schimba destinatia sau daca il intrebuinteaza astfel incat il prejudiciaza pe proprietar, acesta din urma poate cere daune-interese sau chiar rezilierea contractului.

In ceea ce priveste reparatiile locuintei, chiriasul este obligat, sub sanctiunea platii de daune-interese si a suportarii oricaror alte cheltuieli, sa ii notifice de indata proprietarului necesitatea efectuarii reparatiilor care sunt in sarcina acestuia din urma.

Reparatiile de intretinere curenta sunt in sarcina chiriasului.

O alta obligatie de-a chiriasului este aceea de a permite examinarea locuintei de catre proprietar la intervale de timp rezonabile in raport cu natura si destinatia bunului, precum si de catre cei care doresc sa il cumpere sau care, la incetarea contractului, doresc sa il ia in locatiune.

de Buletin de Carei la 10 august 2016 - 21:35

Corect. Citam….”De asemenea, conform NCC, daca chiriasul modifica bunul ori ii schimba destinatia sau daca il intrebuinteaza astfel incat il prejudiciaza pe proprietar, acesta din urma poate cere daune-interese sau chiar rezilierea contractului.

In ceea ce priveste reparatiile locuintei, chiriasul este obligat, sub sanctiunea platii de daune-interese si a suportarii oricaror alte cheltuieli, sa ii notifice de indata proprietarului necesitatea efectuarii reparatiilor care sunt in sarcina acestuia din urma.

Reparatiile de intretinere curenta sunt in sarcina chiriasului”.

Cum se face ca proprietarul nu a tras la raspundere niciun chirias daca a constatat pagube sau rea intentie? Si nici nu a reziliat nici un contract…Nu vi se pare suspecta aceasta acceptare tacita a proprietarului adica primaria Carei pentru atatea daune si lipsa de interes in respectarea obligatiilor ce le revin?

de Chirias la 11 august 2016 - 19:44

Exact asa faceti si voi :
Merge lupul si cu vulpe prin padure, il vad pe iepure.Lupul zice:
-Hai sa ii dam o mama de bataie.
-Ne trebue un motiv.
-Ai dreptate…
-Mergem la el si il intrebam unde ii e basca, daca nu are il batem.
Cei 2 ies in fata iepurasului:
-Iepurasule, unde ti-e basca?
-Pai nu am. Si incep sa il bata.
A doua zi, iepurasul vine cu basca pe cap.Din nou il vad vulpea si lupul:
-Acuma ce sa ii facem?Zice lupul. Ca si-a luat basca.
-Pai e simplu, il intrebam de pantofi.
Merg la iepure si lupul zice:
-Mai iepurasule unde ti-s pantofi?
-Pai nu am. Si iar incep sa il bata.
A treia zi, iepurasul sa ascunde, ca sa auda ce vorbesc vulpea si lupul.
-Ce sa il intrebam azi vulpe-o?
-Pai, basca mai mult ca sigur are, pantofi iar, eu zic sa ii cerem o tigara.Si pornesc sa il caute. Il gasesc si lupul incepe:
-Iepurasule, ai o tigara?
-Sigur, de care vrei?
-Da un foc ai?
-Sigur lup…e, chibrit sau bricheta?La care vulpea, ca sa iasa din impas:
-Da mai iepurasule, basca unde ti?

de doina la 11 august 2016 - 20:24

primaria carei se ocupa de chiriasii care voteaza cu ciskalaii; doare pe ei in cot de blocul social; sa vedeti pe strada doina unde le plateste primaria utilitatile1 nici politie nu intra acolo!iepuras neiepuras primarul kovacs tot plin de datorii estem si tot are retinere pe salariu ca si coldusii

de sany la 18 august 2016 - 22:54

Bv Kovacs și gasca

Lasati un comentariu