Un corigent la limba română scrie despre desemnarea directorilor de şcoli

• publicat la: 13 august 2016
Un corigent la limba română scrie despre desemnarea directorilor de şcoli

Capriciile vremii   dau peste cap  cunoştinţele şi aşa firave ale unui blogger ce emite doar opinii favorabile naşului său de cununie de la primăria Carei.

Dacă peste micile  scăpări ( inerente  celor ce nu mai dispun de serviciul unui corector)  putem trece  cu vederea,  nu putem să nu remarcăm dezacordurile flagrante din chiar prima propoziţie a unui material  dedicat  alegerii directorilor de şcoli.

….la Şcoala…vor avea loc o adunare a cadrelor didactice care vor trebuie să desemneze…..

Şi toate acestea trântite pe un blog pe care apar materiale doar în limba  română iar unele au chiar pretenţia de a fi adevărate lecţii de  gramatica limbii române.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Horia Mărieș la 15 august 2016 - 01:43

„Propunere de reorganizare a învăţământului careian
Careianul / 1 zi ago”

Domnu’ Kovács bácsi este pus pe fapte mari.
Reorganizează învățământul careian.
Se și pricepe, este ultracalificat în domeniu. A făcut școala de tâmplar de picere de scaune.
Propunerea dânsului va fi votată fără nici o problemă in pupincuristul consiliul local majoritar UDMR+PSD+ALDE ăilalți care mai sunt și ei (deocamdată) pe acolo.

Totuși, părerea Dvs. încă mai contează! Care o fi aia?

de PROAUTONOMIST la 15 august 2016 - 10:59

multe ))))

de erik la 15 august 2016 - 11:07

putem sa citim si noi care este diferenta dintre greseli de tastare si greseli de limba romana dar la voi va trebuie autonomie pe banii altora.

de Horia Mărieș la 15 august 2016 - 16:25

@PROAUTONOMUIST: Le-ai numărat (greșelile) fratele meu alb?

de Horia Mărieș la 15 august 2016 - 16:34

@Alina Mocanu să câștige! Sunt un fan de-al dânsei. Idem și ALDE ăia care se află în cârdășie în Carei cu udemereul și pesedeul.
Sunt pentru numirea (obligatorie) a directorilor de școală numai pe criterii politice.
Numita este o politiciană de vază, de prima mână, merită din plin postul!
E bună tare profa, citește cu intonație.
Vezi înregistrările video ale ședintelor Consiliului Local Carei.
E si traseistă, îi place să facă naveta de la un partid la altul. Asta denotă caracter.
Doar că habar n-are de istoria Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu.
Pot dovedi oricând. Am verificat-o.

Succesuri!

de veturia la 15 august 2016 - 16:42

Spre deosebire de alina mocanu, directoarea pesedista nicoleta mocanu a interzis comemorarea lui aurel coza de catre astra carei. aurel coza a fost director si profesor la aceasta scoala dar directoarea pesedista nu a vrut sa supere primaru care p[oate pune o vorba buna ca sa ramana pe post…se vorbeste ca a pus si popa o vorba buna la mitropolie ca sa ramana nevasta directoare supusa.

de mircsu la 15 august 2016 - 16:43

stie tot orasu ca preoteasa executa tot ce spun tulipanii si e sluga lor

de silvia la 15 august 2016 - 18:15

greu estem cu limbul roman dar usor estem sa incasam banii romanesti!

de Horia Mărieș la 15 august 2016 - 18:17

@veturia + @mircsu

Dacă cele relatate de Dvs cu referire la actuala directoare (pesedistă? sunt adevărate, atunci trasmite-ți vă rog din partea mea că îi sugerez să fugă în lume … învârtindu-se! Sugestia vine din partea unuia care chiar știe cine a fost în Carei Aurel I. Coza !
Dau lecții oricui, la orice oră din zi și noapte.

http://www.buletindecarei.ro/2014/07/aurel-i-coza-pastratorul-memoriei-lui-vasile-lucaciu-pe-aceste-meleaguri-partea-a-vi-a.html

de Horia Mărieș la 3 July 2014 – 19:20

Textul referitor la Aurel Coza s-a dorit a fi “laudatio” care să stea în atenția consilierilor locali ai Primăriei Municipiului Carei pentru a lua în discuție cât mai repede posibil acordarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Carei sau acordarea titlului “Pro Urbe” profesorului Aurel I. Coza. Acest lucru nu costă nimic, nu afectează bugetul primăriei Carei. Este doar un gest de suflet.
După părerea autorului, OMUL care a fost Aurel I. Coza, prin tot ce a făcut pentru orașul Carei, merită din plin un titlu de onoare din partea orașului pe care l-a slujit cu devotament, abnegație și deosebită hărnicie timp de cel puțin 12 ani din viața sa.

La emisiunea “Prânzul de Duminică” din data de data de 29 iunie a.c., la o întrebare având acest subiect, primarul a răspuns că nu există nici o propunere de hotărâre, nici o inițiativă în acest sens. În paranteză fie spus, eu unul am mari rezerve că primarul Kovács Jenö ar fi auzit măcar o singură dată în toată viața lui de numele Aurel Coza, dânsul fiind născut în Asuajul de Sus, Maramureș și venind în Carei abia în 1988. Îi acord de această dată toate circumstanțele atenuante posibile, fiindcă dânsul nu este singurul careian care până acum câteva luni n-au auzit în viață lor despre Aurel Coza. Mai sunt foarte multi alții, chiar intelectuali. Ochii care nu se văd, se uită.

Fac un ultim apel și pe această cale consilierilor locali, indiferent de apartenența lor etnică sau politică, dar care consilieri țin totuși la tezaurul spiritual și cultural careian, să inițieze o propunere de hotărâre în sensul celor expuse mai sus. Justificarea propunerii se poate face fără nici un efort, dacă se citesc cele peste 60 de pagini care au fost publicate în BdeC sub titlul “AUREL I. COZA, păstrătorul memoriei lui Vasile Lucaciu pe aceste meleaguri”.

Lasati un comentariu