Angajatorii sunt obligați de lege să comunice locurile de muncă vacante existente în unitate

• publicat la: 26 septembrie 2016
Angajatorii sunt obligați de lege să comunice locurile de muncă vacante existente în unitate

Agentia judeteana`pentru Ocuparea Fortei de Muncă Satu Mare aduce la cunostinta agentilor economici din judetul Satu Mare că au obligatia să comunice la agentie toate locurile de munca vacante. Aceasta obligatie se regăsește în Legii 76/2002 cu modificarile si complectarile ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de munca vacante in termen de 5 zile lucratoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii care au incadrat in muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizatii de somaj au obligatia de a anunta in termen de 3 zile agentiile pentru ocuparea fortei de muncă la care acestia au fost inregistrati.

De asemenea , angajatorii au obligatia sa comunice Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Satu Mare, ocuparea locurilor de munca vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, in termen de o zi de la data ocuparii acestora, in conditiile legii.

Nerespectarea  acestor termene se sanctionează cu amendă de la 3.000 lei la 10.000 lei conform art.113 litera k) din Legea 76/2002.

Buletin de Carei sursa AJOFM

Lasati un comentariu